Keskustelut Metsänhoito Olipa hienoja mäntytaimikoita P-Karjalassa ja Kainuussa!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 55)
 • Olipa hienoja mäntytaimikoita P-Karjalassa ja Kainuussa!

  Ajelin rauhallisesti Itä-Suomen reittiä, eli Joensuusta Uimaharjun kautta Lieksa -Nurmes-akselin ohi Kemijärvelle.

  Silmiin tuli monia täystiheitä mäntytaimikoita joita ei Etelä- tai Länsi-Suomessa enää näe. Vuosikasvut myös ihan mallikkaita! Ei männystä tule Suomessa pulaa vaikkei Länsi-Suomessa mäntyä enää kuidusta pidemmälle juuri saakaan.

 • jees h-valta

  Mihinkähän tuokin kuvitelma perustuu? Kyllähän männyntaimikot ainakin täällä Lounais-Suomessa aivan yhtä komeita on kuin idänpuolellakin. Ja onnistuu aivan hyvin. Omakohtaistakin kokemusta aivan riittävästi.

  Jätkä

  Itä-rajan pinnassa karhut ja sudet pitävät hirvet loitolla. Lisäksi arto ja ja muut sen seudun ammattailaiset hoitavat taimikot niin, että ne ovat liian avonaisia hirvien ruokailumaiksi ja pojat ampuu ne pois kuleksimasta heti kun näkee, vuodenajasta riippumatta.

  suorittava porras

  Komeita on mäntyjen vuosikasvut Keski-Suomessakin. Ei ole vielä ehtinyt muutama päivä sitten ottamani kuva palstalle. Kyseessä on jo aiemmin kuvauksen kohteena kahteenkin kertaan ollut laaja taimikkokuvio , joka on varhaisperattu pari vuotta sitten. Ei kelvannut hirville viime talvena , vaikka ympäristössä oli runsaasti jälkiä . Taimikossa ei yhtään…oikea-aikaisen varhasperkauksen ansiosta. Muutaman kilometrin päässä neljä vuotta aiemmin varhaisperattu taimikko on myös säilynyt tuhoilta , vaikka sijaisee hirvien kulkureitillä ja hirvivaara-kylttien  välisellä alueela.

  Korpituvan Taneli

  Älä nyt sitten Suorittava yritä taas jallittaa että varhaisperattu säästyy hirviltä. Ei ole mikään yleispätevä keino. Oikea-aikaisuus on vain sanahelinää. Ei auta vaikka istutuksen yhteydessä panee lehtipuun yhdettömäksi ja kolmen vuoden kuluttua uusii käsittelyn. Hirviä vain on yksinkertaisesti liikaa.

  Minä olen saanut hirvet pysymään pois taimikosta ainoastaan Trico-käsittelyllä. Eikä sekään esta kuin syönnin, ei se estä tallomista, puskemista ja sarvien hankausta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  sitolkka

  Vain maantieltä käsin tarkastelemalla ei taida saada kovin hyvää kuvaa metsistä. Missä hirvet tykkää talvella olla, niin tuhoja ei voi estää millään keinolla. Menevät huonosta aidastakin läpi.

  rööri roope

  Ilomantsin ja Lieksan alueilla lisäsivät karhulupia reilusti.Perusteena pääsee hirvikanta vahvistumaan

  MJO

  Helpommin taimikot säilyvät vilkkaiden teiden varsilla.

  Metsuri motokuski

  Kyllä niitä hienoja mäntytaimikoita on myös täällä pohjoisessa keski-suomessa etenkin MH:n mailla. Mutta on niitä syötyjäkin ja myös MH:n mailla. Joten ei se männyn kasvatus ihan toivotonta ole ainakaan joka paikassa.

  Korpituvan Taneli

  Ei se toivonta ole, mutta pirun työlästä. Jokavuotinen trico ruiskutus ja varhaisperkauksia siihen tahtiin toistettava että kemera jää kyllä saamatta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  kim1

  Parhaat taimikot kasvaa siellä missä niiden ei tarvitsisi kasvaa laisinkaan,elikkä junaratojen varsilla jätkänpoluilla…,siinä kohtaahan on ainoastaan sora moreenia….,humusta 0%,itämis % 100,ellei yli..,heh..

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 55)