Keskustelut Metsänhoito Olipa hienoja mäntytaimikoita P-Karjalassa ja Kainuussa!

Viewing 10 replies - 31 through 40 (of 55 total)
 • Olipa hienoja mäntytaimikoita P-Karjalassa ja Kainuussa!

  Ajelin rauhallisesti Itä-Suomen reittiä, eli Joensuusta Uimaharjun kautta Lieksa -Nurmes-akselin ohi Kemijärvelle.

  Silmiin tuli monia täystiheitä mäntytaimikoita joita ei Etelä- tai Länsi-Suomessa enää näe. Vuosikasvut myös ihan mallikkaita! Ei männystä tule Suomessa pulaa vaikkei Länsi-Suomessa mäntyä enää kuidusta pidemmälle juuri saakaan.

 • Metsuri motokuski

  Kyllähän niitä vahinkoja tulee tuollakin tiheydellä 1/1000. Hirvet laumaantuu talvisin ja jotenkin nekin ruokansa hankkii. Tosi on että tämä tuhoalue pienenee kun väki vähenee. Mutta jollekkin huono-onniselle se huono tuuri voi sattua. AC on aikoinaan esittänyt ainoan oikean konstin. Tapetaan hirvi sukupuuttoon. Mutta se ei lienee mahdollista.

  A.Jalkanen

  Ei ole tietenkään mahdollista hävittää hirveä sukupuuttoon: metsästyslaki määrää varjelemaan riistalajien kantoja ja tämä tavoite menee jopa vahinkojen estämisen ohi.

  Metsuri motokuski

  Aika moni eläin kokisikin kovia jos hävittämis perusteena olisi niiden tekemät vahingot ihmiselle tai ihmisen omaisuudelle. Siinä menis suurpedot ja monet pienemmätkin eläimet ja hyönteiset.

  A.Jalkanen

  Ehkä keskitie olisi löydettävissä. Nyt näyttää siltä että metsästäjät ja maanomistajat ovat eri mieltä siitä missä keskikohta sijaitsee. ?

  Metsuri motokuski

  Uskon että se löytyy vielä jossain vaiheessa. Ei ole varmaan kovinkaan helppo yhtelö kun hirvenmetsästäjistä valtaosa on metsänomistajia. Uskon kuitenkin että mennään parempaan suuntaan kun rhy patisti hakemaan enemmän lupia meillekkin kun seura oli halukas ottamaan.

  Korpituvan Taneli

  A.Jalkanen: ”Ei ole tietenkään mahdollista hävittää hirveä sukupuuttoon: metsästyslaki määrää varjelemaan riistalajien kantoja ja tämä tavoite menee jopa vahinkojen estämisen ohi.”

  Laithan ovat vain ihmisten välisiä sopimuksia, eivät mitään kiveen hakattuja, ylhäältä annettuja.

  Ei tosiaankaan tarvita mitään sukupuuttoa. Kunhan saataisiin laki että korkeintaan 1/1000ha.

  Olen elänyt aikaa jolloin männyntaimikoillani ei ollut mitään hätää talvisin, silti joka vuosi hirviäkin kaadettiin, ei tosin nykyisiä määriä. Vielä 67 ja 68 istutetut selvisivät ihan kunnialla. Sitten jo 70-luvulla männyntaimilla alkoi olla vaikeaa ja sitä jatkuu edelleen.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  suorittava porras

  Tanelin kulmilla tuntuu ongelmia piisaavan.Hirvikantaa on kasvatettu maltillisesti vuodesta 2011 näihin päiviin kovasta porusta huolimatta.Vähäisten lupien käyttöaste oli vuosia 70%:n kahta puolen. Porukoilla ei yksinkertaisesti ollut jahdattavaa , kun pariksi viikonlopuksi ja ilmeisesti haluttiin jahtiviikonloppuja lisää . Halukkaita metsästäjiä olisi ollut , mutta jahdattavaa ei . Nyt nähtävästi on. Lisää painetta hirvikannan kasvattamiseen tuo alueen hiljakkoin riistakameraankin tallentunut susilauma(ainakin6 yksilöä) . Ilmeisesti ovat vegaaneja , kun viihtyivät omenatarjoilulla useita päiviä . Jos hirvi maittaa niille , on niitä varten pidettävä vähintään 50-70 hirven lisäreserviä metsästettävän ja lisääntyvän kannan lisäksi. Näillä spekseillä on yksi hirvi /1000ha täyttä utopiaa.

  Korpituvan Taneli

  Suorittava yrittää visertää jotain meidän alueen hirvitalanteesta. Olisi varmaan parempi kun ei esiintyisi asiantuntijana sellaisen paikkakunnan asioissa, jonka joutuu kuuklettamalla kartalta hakemaan.

  Metsästettävää on 70-luvulta lähtien ollut riittävästi, lähinnä ongelmana on ollut muiden paikkakuntien hirvimiesten kateus. menee kuulemma heidänkin hirvensä jos niitä tihentymä alueella kunnolla kaadetaan.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  sitolkka

  Hirvi kuuluu Suomen luontoon. Valkohäntäpeura ei. Valkohäntäpeuran hävittäminen olisi mielestäni suuri ympäristöteko ennen kuin se leviää vielä laajemmalle Euroopassa. Alkaa jo olla kiire.

  suorittava porras

  Kateudessa ei ole vähääkään perää , kun myönnetyistä luvista jä kolme tai neljä pyyntilupaa kymmenestä käyttämättä . Siihen ei ympäristö vaikuta . Ainoastaan paikallisten metsästäjien näkemys tilanteesta. Eivät ole kokeneet  tarpeelliseksi metsästää enempää. Nytpähän on niillekin annettu mahdollisuus liittyä jahtiporukkaan ,jotka ovat joutuneet jonottamaan seurueisiin pääsyä vähäisen saalismäärän vuoksi . Positiivinen ongelma tuo  kiinnostuneiden määrä. Muualla tilanne on päinvastainen ja hirvikarja kasvaa harrastajien vähentyessä .

Viewing 10 replies - 31 through 40 (of 55 total)