Keskustelut Luonto Olisiko Metsälehden aika ryhdistäytyä?

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 194)
 • Olisiko Metsälehden aika ryhdistäytyä?

  Metsälehden paperiversion numerossa 2 , 2.2.2017 oli juttu:

  Saalis kasvoi kanta kutistui. Metsissä liikkuva hirvimäärä lähestyy alhaisinta tasoaan 2000-luvulla.

  Jutussa oli kuvaaja hirvien talvikannasta. Sen mukaan talvikanta 2016 olisin painumassa alle vuosien 2011-2012 tason. RiistaWeb:istä voi tarkistaa vuosien 2012-2016 metsästyksen jälkeen jäävän kannan, eli talvikannan.

  Saatavasta taulukosta puuttuu vuoden 2015 kohdalta Lappi, siihen voisi täyttää vaikka vuoden 2014 määrän ja korjata vuoden 2016 luvuksi myöskin saman. Vuosien 2012-2015 kohdalta puuttuu Kainuun luvut, niihin voisi täyttää vuoden 2016 määrän. Eli täytetään puuttuvat kohdat parhaalla oletuksella.

  Nämä kun täyttää Excel taulukkoon ja pyöräyttää kuvaajan, niin näyttää vähän erilaiselta. Mahtaisiko Metsälehdeltä löytyä uskallusta toteuttaa itsenäistä, riippumatonta, tutkivaa journalismia? Kyseinen teksti/kuva näkynee esikatselulla myös niille, jotka eivät ole Metsälehden tilaajia.

  http://extra.epaper.fi/lehti/metsalehti-arkisto/_read/2-2017/138322.html

 • A.Jalkanen

  Metsäkauriin tiheys näyttää karttojen perusteella kovasti vaihtelevan alueiden välillä. Johtuukohan tuo talviruokintainnostuksen tai metsästysinnostuksen vaihteluista, peltojen yleisyydestä vai mistä? Luulisi että jos kauriita ruokitaan, niitä myös metsästetään.

  oksapuu

  Heh…

  Puutarhassa oli aamulla kolme makausta ja kylätien varrella 6kpl lauma syö jopa päivällä…

  Onhan noita, Metsäkauriita…

  Planter

  Takaisin alkuperäiseen asiaan.

  Nyt on jo tunnustamisen piirteitä näkyvissä.

  Metsälehden uutisvirrassa luki näin:

  Hirvivikanta on Suomen riistakeskuksen mukaan ollut viime vuosina kasvussa, mikä näkyy myös taimikoissa.”

  Metsälehden otsikko oli näin:

  Saalis kasvoi, kanta kutistui
  Metsissä liikkuva hirvimäärä lähestyy alhaisinta tasoaan 2000-luvulla.

  A.Jalkanen

  Riistakolmiot.fi tuloksista (taulukkoraportti) näkee esim. että Laitilan seudun rhy:n alueella on runsaasti kaikkia hirvieläimiä: metsäkauris 131, hirvi 386, valkohäntäpeura 1997 jälkeä per 10km/vrk! Punkkeja on varmaan mukavasti myös.

  Planter

  Nyt on varmaan aika siirtyä pois muille vaikuttavimmille foorumeille. Metsälehteä lukee 188 000 lukijaa. Siltä lipsahti väärä hirvikantaa koskeva uutinen maailmalle. Täällä sitä ei saa oikaistua, laitoin tähän keskusteluketjuun kävijälaskurin. Lukijoita on ollu 26. Turha täällä on höpistä. Jätän foorumin suorittaville portaille.

  suorittava porras

  Kukaan ei ole aukottomasti todistanut uutisen olevan virheellinen . Planterin todituksissa mielikuvitus on vahvasti läsnä .

  suorittava porras

  Kukaan ei ole aukottomasti todistanut uutisen olevan virheellinen . Planterin todituksissa mielikuvitus on vahvasti läsnä .

  Onnea ja menestystä ”Planterille” muille foorumeille ! Varaudu kuitenkin siihen , että isommissa ymyröissä vastus kovenee .

  Visakallo

  Ketkä siellä isommissa ympyröissä muodostavat tämän ”kovan vastuksen”?

   

  Planter

  Tarkoittiko suorittava porras, että joku olisi vastustanut uutisen paikkansapitävyyden tarkistamista ja virheen korjaamista? Kyllä sana meni perille ja korjaustoimenpiteet aloitettiin.

  Suorittava porras:

  ”Kukaan ei ole aukottomasti todistanut uutisen olevan virheellinen . Planterin todituksissa mielikuvitus on vahvasti läsnä.” Onnea ja menestystä ”Planterille” muille foorumeille ! Varaudu kuitenkin siihen , että isommissa ymyröissä vastus kovenee.

   

  Luke 20.3.2017 : Hirvikantoja arvioitu alakanttiin

  Luonnonvarakeskus suosittaa suurimmalle osalla riistanhoitoyhdistyksiä verotussuunnitelmien tekoa maksimiarvion mukaan.

  Viime syksyn hirvijahdin jälkeen tehty hirvikanta-arvio on monilla alueilla liian alhainen, varoittaa Luonnonvarakeskus (Luke).

  jees h-valta

  On taidettu huomata aika voimakas kannanotto hirvistä aina Lukea myöten. Jo kyllä on aikakin alkaa sielläkin huomioida metsästäjien jatkuva kusetus hirvimääristä jahdin jälkeen. Planterille vielä kerran ISO kiitos huomioiden kirjaamisesta tännekkin keskusteluihin. Hitaasti alkaa purea tykitys mutta se kaikki mitä aikaan saadaan on varmasti sen arvoista. Olihan kartta vielä aika synkeä kun lähellä 5/tuhat ha:a oli aika tavallinen ja siitäkin kovempia suorituksia rannikolla todella paljon. Ja kun tiedämme että ne tulevat sieltä sisämaamatkailuun on näiden kartan punaisten alojen päälle tulossa muuttokuorma ja vasat lisäksi. Että silleen sitä kantaa on ”hoidettu”, pidetty suorastaan kasvu-uralla.

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 194)