Keskustelut Luonto Olisiko Metsälehden aika ryhdistäytyä?

Esillä 4 vastausta, 191 - 194 (kaikkiaan 194)
 • Olisiko Metsälehden aika ryhdistäytyä?

  Metsälehden paperiversion numerossa 2 , 2.2.2017 oli juttu:

  Saalis kasvoi kanta kutistui. Metsissä liikkuva hirvimäärä lähestyy alhaisinta tasoaan 2000-luvulla.

  Jutussa oli kuvaaja hirvien talvikannasta. Sen mukaan talvikanta 2016 olisin painumassa alle vuosien 2011-2012 tason. RiistaWeb:istä voi tarkistaa vuosien 2012-2016 metsästyksen jälkeen jäävän kannan, eli talvikannan.

  Saatavasta taulukosta puuttuu vuoden 2015 kohdalta Lappi, siihen voisi täyttää vaikka vuoden 2014 määrän ja korjata vuoden 2016 luvuksi myöskin saman. Vuosien 2012-2015 kohdalta puuttuu Kainuun luvut, niihin voisi täyttää vuoden 2016 määrän. Eli täytetään puuttuvat kohdat parhaalla oletuksella.

  Nämä kun täyttää Excel taulukkoon ja pyöräyttää kuvaajan, niin näyttää vähän erilaiselta. Mahtaisiko Metsälehdeltä löytyä uskallusta toteuttaa itsenäistä, riippumatonta, tutkivaa journalismia? Kyseinen teksti/kuva näkynee esikatselulla myös niille, jotka eivät ole Metsälehden tilaajia.

  http://extra.epaper.fi/lehti/metsalehti-arkisto/_read/2-2017/138322.html

 • suorittava porras suorittava porras

  Ihmettelen edelleen parkua , joka on syntynyt neljän hirvitalousalueen yli 4 hirven/1000 ha tavoitetiheydestä . Korkeimat kaksi UU2(5,5) ja VS3(5,75) eivät ole johtanet paikallisessa riistaneuvostossa  mihinkään toimenpiteisiin kannan alentamsieksi . Ilmeisesti ei ole aihetta . Muualla Suomessa kannan minimitaso on 2,5 ja maksimi 3 tai vähemmän . Osalle näistä muun Suomen riistanhoityhdistyksiä on annettu kehotus hakea kaatolupia korkeimman paikallisen kanata-arvion perusteella (min-norm-max), jotta luvat varmasti riittävät yllättävissä tilanteissa . Pyyntilupien suuntaaminen70%:sti naarashirviin(aikuisista) voi aiheuttaa ongelmia tietyillä hirvitalousalueilla . En olisi yllättynyt , jos pyyntilupien käyttöaste jää alhaiseksi näillä alueilla .

  Visakallo Visakallo

  Ei ole kovin pitkä aika, kun eräässä metsäalan lehdessä valitettiin joidenkin keskustelijoiden tuovan esiin sellaista kokemusperäistä tietoa, josta avoimempi tieto sitten kärsii! Mitenköhän tuokin valitus olisi tulkittava?

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Pari vuotta sitten panin asialle tutkijakollegan, joka taas on ollut erään lumikkohypoteetikoihin esimiesasemssa olevan LUKElaisen tutkijakollega. Tutkijakollegani esitti tälle lumikkohypoteetikoiden esimiehelle perusteellisen selvityksen ketun tehosta myyrätuhojen estäjänä. Tämän esimiehen naamanväri oli muuttunut sinertävänpunaiseksi ja ärhäkkä vastaus: …siihen kettusotaan minä en lähde…

  LUKElla ei korppi korpinsilmää noki.

  rööri roope

  Mhy:n ex ,nyk kansaned..Hoskonen ja tuleva sakkojen kirjoittaja kansaned. Kulmala osallistuvat sunnuntaina susien vastaiseen mielenosoitukseen Joensuussa.Smalla kannatetaan peurojen rauhoitusta.Halunnevatko p-karjalan maakuntakopukaksi ko eläimen?

  Hoskonen metsien miehenä ja Kulmala poliisina eivät ole huolestuneet yhtään hirvien aiheuttamista vahinkoista liikenteessä eikä metsissä.

  Luulisi olevan tärkeämpääkin tekemistä suomen päättäjiin kuuluvilla edustajilla kuinvouhkaa susimielenosoituksissa ja erilaisissa susipaneeleissa.

Esillä 4 vastausta, 191 - 194 (kaikkiaan 194)