Keskustelut Metsänhoito Onko haluja kesäharvennusten hoitoon?

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 137)
  • Onko haluja kesäharvennusten hoitoon?

    Nyt Metsä-Group antaa rahatkin melkein jo etukäteen kaupan teon myötä eli 70%:ia ennakkoa. Minua kyllä hiukan houkuttaa ottaa muutama tonni nopeaa rahaa kesää vastaan. Entäs muut?

  • Tolopainen

    Juurihan tuossa sain kaupan tehdyksi eikä siihen mennyt kuin 2kk. Minä en suostu enää tekemään kauppoja kuin paperilla, jos yhtiöllä  ole nykyaikasta ohjelmaa niiden tekemiseen, niin olkoot. Taas on yhdessä kaupassa puutteelliset tiedot sähköisessä järjestelmässä, ja saa minun puolesta olla.

    jees h-valta

    Nimenomaan, harvennuskuituahan he nyt haluavat ja sehän kait onkin se jolla parasta katetta jalostuksessa tehdään. Muttaa hyöty on kyllä molemminpuolinen, metsä paranee kun harvenee. Mitähän puutetta Tolopalla taas on? Metsäverkosta ne tiedot löytyvät niin kaupasta kuin sen toteutumastakin. Aika reaaliajassakin.

    Tolopainen

    Kaupat tehdään kahden vuoden korjuuajalla, ei niitä vielä tulevana kesänä korjata. Kunhan ostavat varastoon, niin saa pidettyä kuidunhinnan alhaalla runsaan tarjonnan takia. Lisäksi tuolla kampanjalla hankitaan jäseniä lisää. Kemin investointiin tarvitaan lisää rahaa ja puunmyyjiä, sehän lisää paljon puunkäyttöä, jos tehdään uusi sellutehdas.

    jees h-valta

    Niinpä, kesähakkuut tehdään kahden vuoden sopimuksella. Se että hakataanko ne tänä -vai seuraavana kesänä riippuu varmasti vain ja ainoastaan kuidun tarpeesta. Uskon että täällä ainakin Raumalle vetää mäntykuitua hyvin. Sieltä saatetaan Äänekoskellekkin vielä eteenpäin rahrata.

    sikari

    Kyllä tällaisella kampanjalla etsitään niitä pa. myyjiä, jotka eturahan toivossa myyvät puunsa pilkkahinnalla. Veikkaan kuitenkin, että niitä on kohta vähenevä määrä koska niillä ei ole enää mitä myydä. Se vaikuttanee puun hintaan positiivisesti.

    Timppa

    Vaikka ei kuulukaan varsinaisesti aiheeseen, niin vastaan Annelille, että tutkija Risto Tornberg on väärässä.  Kanahaukka on merkittävä saalistaja kaikille kanalinnuille.  Saalistus loppuu sitten, kun kanahaukka on onnistunut pudottamaan lintukannan riittävän alas.

    Itse olen saanut saaliiksi kanahaukan juuri surmaaman urosmetson ja -teeren.  Jos seudulla on teeriparvi, niin keväthangilla tulee usein vastaan tuulen kuljettamia teeren höyheniä, jotka ovat peräisin haukan saaliista.  Kerran meidän naapurin pihalla Etelä-Espoossa kanahaukka tappoi fasaanipesueen emon.  Oli jo elokuu, joten poikaset saattoivat selviytyä.  Jos kanahaukka tappaa kanalintuemon, kun poikaset ovat pieniä, niin koko poikue tuhoutuu.  Onkohan näin käynyt sittemmin meidän tienoon fasaaneillekin, koska niitä ei ole näkynyt vuosiin.

    Tolopainen

    Kanahaukan tappama teeri kuuluu tietenkin sille. Tuohan on aivan  selvästi kanahaukan ja teeren välinen asia, johon ei tarvitse mennä mestaroimaan. Jos kanahaukalla on nälkä se tappaa syödäkseen olkoon se sitten mikä lintutahansa, sillä on siihen täysi oikeus. Ei se saa lähikaupasta mitään.

    Jean S

    Kanahaukka haastanee siis Timpan käräjille saaliin varastamisesta.

    Tolopainen

    Kanahaukka on rauhoitettu elän ja sen saalistusta ei ole syytä häiritä.

    pihkatappi pihkatappi

    Kesäharvennus on nimenomaan kuitupuulle tai energiaranka hakkuulle. Jos isossa leimikossa tulisi vähän tukkia sieltä täältä, niiden saaminen sahalle ennen pilaantumista voi olla järkevällä korjuulla ja logistiikalla mahdotonta – > tukkia ei tehdä. Jos puustosta tulisi harvennuksessa 10% tukkia, joka logistiikan takia katkotaan kuituun, pitää kuidun hinnan olla lähes 3 euroa motille suurempi, jotta puunhinta korvaisi edes meneteyn tukin hinnan. Vähäisten tukkien teosta kuituun kannattaa sopia kaupanteon yhteydessä. Pikkutukin kanssa sahattavaa voi tietysti tulla harvennuksella riittävästi, jolloin ajokone ja puutavara-auto voivat toimittaa puuta kokoajan valmistuneelta osalta leimikkoa

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 137)