Keskustelut Metsänhoito Onko Huski 555FXT hintansa väärti

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 220)
  • Onko Huski 555FXT hintansa väärti

    Merkitty: 

    Olisi tuollaista alustanraivausta6 – 7 hehtaria,jossa suuri osa poistettavasta puusta lähes kuitukokosta.Maahankaato.Tarvitaan 225 terä..Nykyinset sahat Stihl 480 ja ikivanha Jonsered 45

    Tutut suosittaa stihl 490 hankintaa,kestää,ei murheita.Huski kuitenkin 150e halvempi.Muttakuinka Huski mahtais kestää.Olen kyllä joistain murheita tuolla moottorisapuolella kuullut Huskista.Kokeilin tuota 555 ja oli ärhäkkä kiihtymään

  • Tee Ström

    Noita sormikkaitakin on moneen lähtöön markettien viidestä eurosta alkaen reippaaseen kahteensataan euroon pari. Luulisin, että nuo meikäläisen kosteudenkestät,  SÄHKÖLLÄ LÄMPIÄVÄT sormikkaat on sahaajalle hiukan mukavammat käyttää kuin kankeat, tönkkökintaat. Kolme pientä ladattavaa akkua molemmissa sormikkaissa antavat jännitteen sähkövastuksille. Akkuja vaihdetaan tauoilla tarpeen vaatiessa.

    Jokainen taaplaa tyylillään: joku käyttää rouhekintaita, toinen vähän käyttäjäystävällisimpiä versioita.

    Tiedoksi vaan entiset ja nykyiset Metsäkoulujen opettajat: Raivaussahatöitä teen noin 9 kuukautta vuosittain, pääasiassa yhtiöiden ja metsänhoitoyhdistysten urakoita. Tämän lisäksi jonkinverran moottorisahatöitä, yksityisten metsänomistajien pienimuotoisia ensiharvennus – ja energiapuusavotoita. Tällä systeemillä on menty pitkälti toistakymmentä vuotta.

    Jätkä

    Tiedoksi vaan Tee: Metsäoppilaitosten opettajilla on ollut käytössään kaikki mahdolliset uutuudet ja perinteisetkin varusteet.

    Kun jokin uutuus on tullut valmistajalta tai maahantuojalta, se on tuotu näytille ja esittelykäyttöön. Myös VES on taannut mahdollisuuden hankkia tarpeelliset työssä hyödylliset varusteet. Ei ole tarvinnut olla riippuvainen paikallisesta, kituliaasta varustekauppiaasta, vaan tilaukset ovat menneet sinne, missä tavaraa on.

    Peukalokaasu on yleensä vakiintuneiden käyttäjien suosikki ja esim moottorikelkoissa melko vakio. Se, kumpi liipasin rasittaa enemmän, pitäisi olla selvä kaikille, kun katsoo vaikka ihan oman käden sormen tai peukalon liikettä. Varsinainen peukalokaasun käyttö ei kyllä kuluta pukalon niveltä loppuun. Kyllä vika on nivelen rakenteessa, taikka kaasukahvan asennossa. Monella käyttäjällä kahvat on sellaisessa asennossa, että ranne ei ole luonnollisessa kulmassa, vaan sitä pitää koko ajan käyttää mutkalla – Se rasittaa, mutta ei sekään niveltä kuluta.

     

    jees h-valta

    Tee Ström varmasti oikeassa. Kyllä se arto varmasti asentaa sen kaasun heti autolta leimikolle lähteissä huutamaan täysillä. Eihän tuo tehokkaalta muuten tunnu. Otsalampun valossa on muutenkin turvallisempaa kävellä leimikolle kun saha huutaa täysvarveilla, susiahan artokin pelkää kun ei ole oikein valjaissa ylimääräsiä paikkoja tussareille. Metsästäjäthän ovat pelokkaimpia metsässä kulkijoita tunnetusti. Siksi he sinne harvoin uskaltavatkaan. Kun sahaustekniikka on tuo näyttävä ja varsinkin kuuluva ryske ja meteli on varmaa että luokoa tulee kaasun täydeltä. Mitäs väliä se toisen metsässä mitä kaatuu kunhan luokoa tulee, siitähän se raukka mo maksaa.

    Mettämakuri

    Kintaat on parhaat talvikäsineet.

    Ei ole yhtään sahaa leipassu kiinni vaikka on täys määkynä aina päällä kun terä osuu puuhun.

    Mettämakuri

    Oon käyttänyt talvella suomalaisia viltex kinttaita ja varustelekan ylijäämä kinttaita.

    Mettämakuri

    Näkyy se onnistuvan pimeä raivaus kun on tarpeex lumenea lampussa…

    Itämaan ihme

    Onnistuuhan se raivaus pimeässä. Lamppuja riittävästi kahvaputkeen kiinni, nykyisillä lampuilla saa valaistua kyllä tarvittaessa metsän yli 50 metrin säteeltä.

    Yksi lamppu osoittamaan terällä, toinen suoraan eteenpäin ja kolmas valaisemaan latvat. Naureskelua on saanut kuunnella, mutta saapahan sahattua 2-3 tuntia pidempään eli täysiä 8-9 tunnin päiviä talvikuukausina.

    Ola_Pallonivel

    Jos laittaa tuon Lumoniten otsavalon kypärään, niin yhdelläkin valolla pärjää. Ainakin, jos on lumi maassa. GoPro kiinnikkeellä kypärään ja lennosta toinen lamppu päähän, jos teho hiipuu. Ainakin Huskyn kypärään voi asentaa, kun visiiri ei nouse kypärän pintaa myöten ylös asti.

    Taitaa olla Suomen enite myyty lamppu. Liika valo rasittaa silmiä, ja liian iso lamppu takertuu oksiin kiinni.

    AMMATTIMIES AMMATTIMIES

    MINULANKIN ONKIN OLTUTKIN,3LANPUA KÄYTÖSÄ KUIN.OLEN TEHTYT TÄYTEN,8TUNTIN PÄIVÄN KUTEN AAMUSTAN,SEKÄN ILTASTAN ON PIMIÄÄ.HYVÄT ON LANPUT NYKYJÄN,E1 OLTUT TAKAN VUOSINAN NÄITÄN.MUISTAN KUIN TAKAN,VUOSINAN LYÖTIIN HAKUULAN PETROMAKSI,OKSIIN ROIKUMAAN KUIN,TEHTIIN TALVILAN TÄYTÄ PÄIVÄÄ.E1 TÄNÄN PÄINÄVÄN PÄRIÄÄ,VAJAALAN PÄIVÄLÄN KUTEN,ON TAKSAT NIIN KIRETÄ.SEKÄN ON PITÄÄ OLTAN,HUIPU SAHA KUTEN ON,SITÄ MAKOSAA LÖYLYJÄ.

    pihkatappi pihkatappi

    Lumonite compas kypäräkiinnityksellä on toimiva ratkaisu. Parasta tuossa on yksinkertainen, kevyt ja kestävä paketti. Ei ol johtoja, ei liitoksia, pelkkä 10 cm akkupötkö, jossa toisessa päässä polttimo ja toisessa lataus ja pötkön irroitus ja kiinnitys kestää vajaan sekunnin. Reilu 1000 lumenea täydellä teholla, lumiseen aikaan vähempikin riittää.

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 220)