Keskustelut Luonto Onko Suomen Ilmastopaneeli oikeasti puolueeton?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 150)
 • Onko Suomen Ilmastopaneeli oikeasti puolueeton?

  Merkitty: 

  Kun on seurannut Suomen Ilmastopaneelin julkaisuja, ei niitä kyllä parhaalla tahdollakaan voi sanoa puolueettomiksi etenkään metsätaloutta kohtaan. Varsinainen metsätalouden edustus ja tietämys näyttää puuttuneen jo alusta alkaen. Kontrolloiko todellisuudessa mikään tai kukaan paneelin toimintaa ja kokoonpanoa?

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ilmastopaneeli

 • tamperelainen tamperelainen

  ”Valtioneuvosto nimitti tänään(19.12.2019) uuden ilmastopaneelin, jonka puheenjohtajana jatkaa ympäristöekonomian professori Markku Ollikainen Helsingin yliopistosta. Paneelissa on yhteensä 15 jäsentä, joista kymmenen on uusia. Paneeli valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajat. Paneelin kausi on 1.1.2020–31.12.2023.”

  Jokainen hallitus(Rinteen hallitus) nimittää oman ilmastopaneelinsa.Eiköhän kaikki jäsenet ole vihervasemmiston politrukkeja.Ministeri Mikkosen kädenjälki näkyy.Se siitä tasapuolisuudesta

  Rane

  Todennäköisesti tämmöisiä ilmastopaneeleja ei saada koottua juurikaan ”ilmastokonservatiivisemmaksi” vaikka yrittäisikin.Satunnaisotannalla yksi edustaja.Hän vaikuttaa tutkivan ilmastonmuutoksen sosiaalista puolta,ihmisiä ja heidän vaikuttimiaan.Tai jotain sinnepäin.

  Turha kai enää mainitakaan että hän on saanut Koneen Säätiöltä kolme kertaa (ainakin) apurahan omaan tai ryhmänsä tutkimukseen.

  Annukka Vainio – Publications — University of Helsinki

  Rane
  reservuaari-indeksi

  Ei taida maalaisliittonatsipersuilta löytyä ehdokasta noihin paneeleihin. Ei substanssi riitä. Eikös teillä ihan joudu vilttiketjuun jos mainitsee sanan ilmastomuutos, vaikkapa ihan neutraalissa yhteydessä. Hankala siinä on kompetenssia kerätä.

  On se niin pelottava sanananakin, että takiaispuolueiden junttien hampaiden kalina kuuluu tänne asti.

  ♥ Kerttu

  Visakallo Visakallo

  Onko Kerttu sinulle aivan ylivoimaista keskustella näistä asioista asiallisesti? Ei ole leikin ja pilkan asia, jos ihmisten elinkeinoihin vaikkuvat julkiset lausumat perustuvat vääriin lähtötietoihin. On muistettava, että metsänomistajat eivät ole sen alempiarvoisia ihmisiä kuin muutkaan suomalaiset.

  Puuki

  Koetetaanpas pysyä asialinjalla.  Jollain kommentoijalla taisi  herne mennä ja  jopa juuttua nenään.

  Haba Haba

  Ei se ollut kuin vosupallo. Kuuli sanan sosiaali, tarkoittanee sitä että joutunee jättämään kotiluolan ja tulemaan ihmisten ilmoille.

  reservuaari-indeksi

  V-pullolla välillä jumahtaa koipallo nenuliin. Se oli kai joku kalikka kalahtaa niin koira älähtää -juttu. Herkkä paikka se totuuden kohtaaminen.

  ♥ Kerttu

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Sehän on totta että kun hakataan vähemmän, hiilinielumme kasvaa lyhyellä tähtäimellä. Näinhän juuri kävi kun ei ollut enää ennätysmäisiä hakkuita. Ollikainen ja Taalas ovat tässä mielessä kyllä eri linjoilla: Ollikainen osaoptimoi Suomen hiilineutraaliksi ja Taalas katsoo tilannetta koko maailman tasolla.

  Visakallo Visakallo

  Kun on koko työikänsä ollut erittäin paljon ihmisten kanssa tekemisissä, tuo Haban heitto hieman hymyilyttää. Miten on Haban oma laita ihmiskontaktien suhteen?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 150)