Keskustelut Luonto Onko Suomen Ilmastopaneeli oikeasti puolueeton?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 150)
 • Onko Suomen Ilmastopaneeli oikeasti puolueeton?

  Merkitty: 

  Kun on seurannut Suomen Ilmastopaneelin julkaisuja, ei niitä kyllä parhaalla tahdollakaan voi sanoa puolueettomiksi etenkään metsätaloutta kohtaan. Varsinainen metsätalouden edustus ja tietämys näyttää puuttuneen jo alusta alkaen. Kontrolloiko todellisuudessa mikään tai kukaan paneelin toimintaa ja kokoonpanoa?

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ilmastopaneeli

 • Visakallo Visakallo

  Sainko todella Kertun noin levottomaksi? Olen siitä aika otettu!

  tamperelainen tamperelainen

  Otetaanko tuo metsien hiilinielu Suomessa käyttöön ilmoitusasiana.Kuinka metsänielu arvotetaan?Vai ilmoitetaanko edes metsänomistajalle.Mitenkä noissa maissa ,joissa ei ole metsiä tämä hiilineutraliteetti saavutetaan?Maksavat hiilipörssissä?

  Muistan kun lapsena 50-luvulla leikittiin ”kauppaa”.

  Visakallo Visakallo

  Tamperelaiselta aivan asiallisia kysymyksiä. Osaako kukaan niihin vastata? Olen hieman hämmästynyt, minkälaisia reaktioita aloitukseni on joissakin keskustelijoissa aiheuttanut. Olenko tehnyt jotain väärin, kun esitin mielestäni aivan asiallisen kysymyksen metsänomistajien asemasta näissä ilmastokeskusteluissa ja päätöksenteossa? Eihän mitkään sellaiset päätökset ole olleet kestäviä, jotka ovat perustuneet väärälle tiedolle. Sen jos minkä on historia lukemattomia kertoja osoittanut.

  Haba Haba

  Kyselijällä on suuret luulot itsestään kuten Anolla, pitkään myhinuttä salaliitto propagandaa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  tamperelaisen kysymykset ovat hyviä. Vastauksia tulee aikanaan – ainakaan minä en osaa nyt vastata.

  Voisiko Visakallo täsmentää mitä väärää tietoa Ilmastopaneeli levittää? Vai onko kyse enemmänkin siitä, että eri ihmiset tekevät samasta tiedosta erilaisia johtopäätöksiä tarpeellisiksi toimenpiteiksi? Ajallisesti ja paikallisesti.

  Visakallo Visakallo

  A.Jalkanen on varmasti siinä oikeassa, että Ilmastopaneelin lausumat on muotoiltu niin, että niitä on vaikea kokonaan kumota väärinä, mutta se ei saa olla esteenä puuttua lausumista johdettuihin vääriin tulkintoihin. Eniten väärää on siinä, että hakkuiden vähentäminen mainitaan edelleen ja esitetään hiilensidonnassa jonakin ratkaisuna. Toinen vääryys on, että maankäytössä keskitytään liikaa vain metsänkäyttömuotoihin, kun todellinen ongelma on ihmisten asumista keskittävästä uudis- ja yhdyskuntarakentaminen.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ok. Asumiseen itsessään on vaikea puuttua, miten se onnistuisi? Rakentamalla lisää puutaloja kyllä! Asutuksen keskittyminen ei välttämättä ole kenenkään etu (paitsi tonttien myyjien) mutta mitä esim. hallitus voi siinä tehdä?

  Tärkeimmät päästövähennystoimet sisältävät ratkaisuja lämmitykseen, sähköntuotantoon ja liikenteeseen. Maankäyttösektorilla kannattaa pitää esillä metsien kasvun lisäämisen mahdollisuutta ettei erehdytä luulemaan ettei jaettavaa kakkua voida kasvattaa.

  Haba Haba

  Vaihtoehtofakta piireissä uskotaan vankkumattomasti Pekka Himasen tulevaisuus selontekoihin ja niitä täytyy tilata lisää.

  Timppa

  Ok. Asumiseen itsessään on vaikea puuttua, miten se onnistuisi? Rakentamalla lisää puutaloja kyllä! Asutuksen keskittyminen ei välttämättä ole kenenkään etu (paitsi tonttien myyjien) mutta mitä esim. hallitus voi siinä tehdä?

  Asumiseen voidaan puuttua esimerkiksi tavalla, joka turvaa syrjäseudulla asuvien metsureiden tulevaisuuden.  Jos he menettävät työmahdollisuutensa hakkuiden rajoittamisen ja jatkuvan kasvatuksen seurauksena, he ja samalla ehkä koko kylä joutuisivat muuttamaan asutuskeskuksiin, jonne tarvitsee asuntojen lisäksi rakentaa monenlaista infraa kouluista lähtien.  Tällaisesta skenaariosta ei Ollikaisen jutuissa keskustella.

  Kurki

  ”Kolmen seuraavan vuosikymmenen keskeinen tavoite on päästöjen nopea vähentäminen ja nielujen vahvistaminen. Hiilineutraalius on tärkeä välietappi, mutta se ei riitä Pariisin ilmastosopimuksen sitoumusten saavuttamiseen. Suomen ja muiden vauraiden maiden tulee tehdä oma oikeudenmukainen osuutensa globaaleista päästövähennyksistä”, korostaa Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen.

  Linkki: https://www.ilmastopaneeli.fi/tiedotteet/suomen-ilmastopaneeli-esittaa-suositukset-ilmastolain-paasto-ja-nielutavoitteiksi/

  Tuo hiilineutraalius välietappihan on jo saavutettu.

  Meneekö ilmastopaneelin ilmastopolitiikka metsään, kun tiedot jo tässä vaiheessa ovat väärät.

  Nielut 2020 olivat lähes  -90 milj. ekv-tn ja päästöt 53 milj. ekv-tn.

  Ks. hiilinielu -ketju.

   

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 150)