Keskustelut Harrastukset Pohjavesi ja maanomistus

Esillä 2 vastausta, 31 - 32 (kaikkiaan 32)
 • Pohjavesi ja maanomistus

  Tämä aihe ei varmaankaan vielä ole ajankohtainen Suomessa, mutta ulkomailla monessa maassa on, joten asiaa olisi hyvä käsitellä jo nyt.

  Luonnollisesti kaikilla on perusoikeus puhtaaseen veteen, enkä usko että kukaan vaatii, eikä saisikaan vaatia, korvausta vedestä vaikka omistaisikin pohjavesialuetta, jos alueelle perustetaan kunnallinen vedenottamo. Mutta miten menetellään jos pohjavesialueelle tulee suuren kokoluokan vedenottamo kaupalliseen käyttöön, silloinhan muut alueen omistajat menettävät mahdollisuuden hyödyntää samaa pohjavesialuetta.

  Eikö saman pohjavesialueen muiden omistajien tulisi saada kompensaatiota menetetystä edusta, aivan kuten tuulivoimaloiden kohdalla?

 • mehtäukko

  Asiassa täytyisi maanomistajien, joiden alueita meinataan rosvota-, luvittaa ne ”valmiiksi”. Lainvoimaisina niiden ryöstöretket ainakin pahasti vaikeutuisi.

  Timppa

  Muistelen lukeneeni vähän aikaa sitten, että Lapissa evättiin jonkun yrityksen lupa vedenottoon sillä perusteella että alueella oli saamelaisten pyhä lähde tai vastaava.

  Näin on.  Paikka on Sulaoja tien varrella vähän Karigasniemestä etelään,  Tiettävästi Suomen vesirikkain lähde, josta lähtevä puro pysyy jäättömänä pitkän matkan oli talvi mikä tahansa.

Esillä 2 vastausta, 31 - 32 (kaikkiaan 32)