Keskustelut Metsänomistus Poliitikot täysin vieraantuneita todellisuudesta

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 109)
 • Poliitikot täysin vieraantuneita todellisuudesta

  Poliitikkojen vieraantuminen todellisesta elämästä ei ole mikään uusi ilmiö, mutta aina vain pahempaan suuntaan ollaan menossa.
  Yksi osoitus tästä saatiin Vasemmistoliiton varapuheenjohtajan Hanna Sarkkisen suulla 12.9. Maaseudun Tulevaisuudessa.
  Hän onnistui ”Avohakkuiden aika on ohi” – jutussaan kirjoittamaan kuudelle palstalle tekstiä, jossa oikeastaan mikään ei pitänyt paikkaansa.
  Täydellinen tietämättömyys tunnetusti antaa lausuntoihin sitä kaikkein suurinta varmuutta, mikä tälläkin kertaa tuli todistettua
  Itse alan jo eläköityä siinä vaiheessa kun Vasemmistoliitto ja Vihreät tulevat taas hallitukseen, mutta sääliksi käy nuorempaa polvea, joiden mahdollisuudet elää ja yrittää täällä Suomessa tehdään tämänkaltaisten poliitikkojen ja heidän myötäiliköidensä toimesta mahdottomaksi.

 • Rane

  Oikeastaan MT:n taktiikka on nerokas.Annetaan vasemmistolaisille ja vihreille poliitikoille mahdollisuus kertoa kolumneissa mitä he oikeasti ajattelevat asioista ja näin he todistavat pöljyytensä ihan itse.
  Eivät voi syyttää edes toimittajia sanojensa vääristelystä.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Taitaa olla mt ja hs ero siinä että mt ny kai hyväksyy vielä asialliset vastineet, toisin kun hs.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Yksittäiset mielipiteet – on ne sitten poliitikon, tai kenen tahansa ulostamia – on aivan kuin hevonen veteen paskantaisi.

  Niihin takertuvat vain sellaiset, joilla ei itsellä ole mitään rakentavaa annettavana.

  Kansanedustajat edustavat kansaa, eli jos he ovat vieraantuneet tosielämästä ja pöljiä, niin….

  Tuo avohakkuun arvostelu on vain jatkuvan kasvatuksen vouhottajien aikaansaamaa ja sellaisia tyyppejähän on myös täällä keskusteluissa esiintynyt.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Sama litania jatkuvan kasvatuksen paremmuudesta ,vain asiasta kirjoittajan nimi vaihtuu.Milloinkahan kyseinen ”metsäasiantuntija” on talousmetsässä käynyt ,onko kumisaappaatkin lainattava, jos jalkautuu ..

  jees h-valta

  Metsäkupsan kumisaappaista tuli mieleen yksi kaupunkilainen juuri metsää perinyt perheenäiti joka tiukasti halusi ja sai jopa toisenkin sisaren metsäosuuden itelleen. Kun sitten mhy otti yhteyttä lähdettiin oikein naisissa katsomaan koko suuruutta paikanpäälle. Noh, alle kymmenen ha:a sitä kahden sisaren osuudesta tuli yhteensä ettei aivan huima ala ollut kyseessä. Mutta itse saappaisiin. Kun siellä metsän reunassa mhy-edustaja kaivoi saappaat auton peräkontista itelleen jalkaan katsoi toinen korkokengissään hölmistyneenä että mitäs noilla?
  Kesäkelikin vielä. Kun mentiin muutama metri autolta hyppäsi mhy-toimari aika reippaan ojan yli muina naisina. Jossa vaiheessa sitten mo-emännys alkoi käsittää mihin niitä saappaita olisi tarvittu. Kun ei yhtään ojan ylitystä mailla halmeilla. Siihen jäi se katselmus ja uusi uljas mo kipaisi autoon ja takaisin kotiin. Mhy sitten hoiteli sen tiluksen jutut ja varmaan tänä päivänä ei kertaakaan ole itse omistava taho palstaa kiertänyt. Näihin mhy:tä tosiaan kait tarvitaan mutta itse olen mieltä siitäkin että pitkittää vain turhaan tilan siirtymistä metsää tarvekaluna pitävän käsiin. Olin itsekkin kiinnostunut ostajana tämän toiselle lahjoittaneen osuudesta kun sopivasti reitin varrella mutta kun ”viisaat” päät oli lyöty yhteen ja päätetty että kyllä sisar sen saa kun ei ennestään vielä metsää ollut ja halusi. Meillä sitä kun kuulemma oli jo liikaakin. Että näillä näkökulmilla ja hiukan luontonäkemystä ja tavantakaista ”kaupunkilaisuusliberalismia” niin eipä tämänkaltaiset ”Sarkkikset” aivan kummia juttuja ole.

  Gla Gla

  Sarkkila toteaa, että tarvitaan avointa keskustelua, tietoa ja tutkimusta. Sarkkilan kirjoituksessa käsiteltyjen asioiden saattamiseen oikeille tolalle riittää mielestäni avoin keskustelu. Tietoa on ollut olemassa riittävästi ainakin sata vuotta. Olisikin kiinnostavaa käydä julkinen vuoropuhelu Sarkkilan kanssa tuosta kirjoituksesta ja hänen halusta ottaa vastuu merkittävän suomalaisen uudistuvan raaka-aineen kilpailukyvyn uhraamisesta kansainvälisillä markkinoilla.

  Gla Gla

  ”Täydellinen tietämättömyys tunnetusti antaa lausuntoihin sitä kaikkein suurinta varmuutta, mikä tälläkin kertaa tuli todistettua”

  En ole ihan varma, onko kyse täydellisestä tietämättömyydestä vai harkitusta oman ideologian tavoittelusta.

  Kirjoituksessa on toistettu kaikki Lähteen kirjoitusten kliseet ja niihin on poliitikon turvallista vedota, perustuuhan ne tutkimuksiin ja on alan asiantuntijan julkaisemia. Niitä on kuitenkin väritetty omilla ajatuksilla. Pari esimerkkiä:

  Sarkkila kuvailee jaksollista kasvatusta hoitorästikohteen piirteillä, jolloin ei verrata kasvatusmenetelmiä, vaan metsätalouden aktiivisuutta. Pientä liioittelua tosin on mukana, koska harvemmin tietääkseni uudistusalaa lannoitetaan.

  Hirvien suihin joutuminenkin on kiinnostava piirre tässä yhteydessä. Toki hirvi(eläin)tuhojen riski on suuri ja tätä pitäisi torjua hirvieläimiä vähentämällä, koska metsätaloudelle aiheutetun vahingon lisäksi vahinkoa aiheutuu luonnon monimuotoisuudelle. Tähän Sarkkila ei kuitenkaan puutu. Eläinten tappaminen ei sovi ideologiaan. Sen sijaan jatkuvan kasvatuksen kuvioilla koivu ja mänty, jos sattuvat luontaisesti alikasvoksena uudistumaan, on vähintään yhtä suurta herkkua hirvelle kuin istutustaimet. Sarkkila kuitenkin tuntee asiat, koska alikasvoskuusi ei ole hirven suosiossa. Jää sanomatta, että luontaiseen kiertokulkuun kuuluva pioneeripuulajivaihe onnistuu vain jaksollisella menetelmällä ja ilman sitä monimuotoisuus kärsii.

  Saman tyyppiseen asetelmaan tarttuu Sarkkila ojitusten kanssa. vesiongelmista kärsivä kuvio ei tuota puuta edes jatkuvan kasvatuksen menetelmin.

  jees h-valta

  En tosiaan tiedä mihin me näin pienessä maassa tarvitsemme kahta vihervasemmistolaista puoluetta. Kun et juuri vihreiden ja vasemmistoliiton ideologisia eroja hevillä löydä. Jos olisi Nakkilan ”pavarotti” sensijaan puolueen johdossa voisi kuvitella hiukan enemmän työläisetujen ajamisen aatetta. Mutta kun sille ei löytynyt nuorien sossutuella elävien kerrostalotypsyjen tukea niin piti lähteä juuri sille linjalle joka heille kelpaa. Siellähän se luonnontuntemus makaa myös vihreiden aatelistossa. Ja siihen mantraanhan ei sovi ollenkaan tehollinen metsätalous joten painajaisissa näen jo nämä yhdessä seuraavassa hallituksessa jonka sosdem-puolue tarvitsee pönkäkseen kepua ja eritoten persuja ja niiden alkuun saattaman viherterrorin torjunnan mitätöintiin. Pullamössösosialismin uusnousu alkaa jälleen jos kansalle ei saada järkiin nyt aletun linjan kansantalouden tervehdyttämisen tärkeyttä. Vielä olisi paljon tehtävää ja hallitusaika on lyhyt.

  Gla Gla

  Luotan siihen, että orastavan talouskasvun merkeistä huolimatta talouden realiteettien ja itäisen naapurimme vaikutus ohjaa kansan äänestyskäyttäytymistä seuraavissa järkevään suuntaan.

  Gla Gla

  Ajatelkaa nyt: Ilmiömäiseen suosioon noussut Pekka Haavisto keskustelemassa Putinin kanssa ajankohtaisista asioista. Vähältä piti, ettei painajainen toteutunut. Maailma tuntuu muuttuneen aika tavalla muutamassa vuodessa, vaikka todellisuudessa mikään ei ole muuttunut jos lukee historiaa muualtakin kuin paikallislehden ”tapahtui 10 vuotta sitten”-laatikosta.

  Toisaalta Amerikassa riittää uskoa Trumpiin, joten ehkä kaikkeen pitää varautua.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 109)