Keskustelut Metsänomistus Poliitikot täysin vieraantuneita todellisuudesta

Esillä 9 vastausta, 101 - 109 (kaikkiaan 109)
 • Poliitikot täysin vieraantuneita todellisuudesta

  Poliitikkojen vieraantuminen todellisesta elämästä ei ole mikään uusi ilmiö, mutta aina vain pahempaan suuntaan ollaan menossa.
  Yksi osoitus tästä saatiin Vasemmistoliiton varapuheenjohtajan Hanna Sarkkisen suulla 12.9. Maaseudun Tulevaisuudessa.
  Hän onnistui ”Avohakkuiden aika on ohi” – jutussaan kirjoittamaan kuudelle palstalle tekstiä, jossa oikeastaan mikään ei pitänyt paikkaansa.
  Täydellinen tietämättömyys tunnetusti antaa lausuntoihin sitä kaikkein suurinta varmuutta, mikä tälläkin kertaa tuli todistettua
  Itse alan jo eläköityä siinä vaiheessa kun Vasemmistoliitto ja Vihreät tulevat taas hallitukseen, mutta sääliksi käy nuorempaa polvea, joiden mahdollisuudet elää ja yrittää täällä Suomessa tehdään tämänkaltaisten poliitikkojen ja heidän myötäiliköidensä toimesta mahdottomaksi.

 • Metsuri motokuski

  No en kyllä niitä aijo hommata mutta jos Tolopaisen mukaan aukoksi hakattu maapohja on arvoton niin niistä voidaan keskustella.

  Planter Planter

  Ei näistä kovin paljon kiinteistöveropohjaa saa kertymään. Tuohon kun tekee muokkauksen ja kylvön tai istutuksen, niin miinukselle menee aluksi.

  309/2013

  SUMMA-ARVOMENETELMÄN APUTAULUKOT
  Keski-Suomi (Etelä-Suomi)

  Metsämaan arvot kasvupaikoittain, euroa/hehtaari

  Lehtomainen kangas: 440
  Tuore kangas:              320
  Kuivahko kangas:       230
  Kuiva kangas.               170

  Pysyykin miinuksella, jos joku tuhoaa taimikon. Eikä tuhotulle negatiivisen arvon taimikolle voi sitten maksaa korvausta, kun ei ole mitään arvoa mille maksaa korvausta.

  Maa- ja metsätalousvaliokunnalle 16.11.2015
  ”Samoihin aikoihin säädösmuutosten kanssa maksettujen korvausten määrä väheni, vaikkei hirvieläinten määrissä tapahtunut vastaavaa muutosta. Tämän vuoksi MMM antoi 11.11.2015 Tapio Oy:lle tehtäväksi selvittää, mistä syystä korvausmäärät ovat muuttuneet.”

  ……………………..

  4. Johtopäätökset (seuraavan ehdotetun parannuksen vaikutus)

  ”Todennäköisesti korvausmenettelyä olisi syytä kehittää siihen suuntaan, että arviota tehtäessä määriteltäisiin puuston arvo ennen vahinkoa ja vahingon jälkeen. Korvauksen määrä pohjautuisi em. arvojen erotukseen. Näin menettelystä tulisi nykyistä yksinkertaisempi, eivätkä taimikoiden arvot voisi muodostua negatiivisiksi, kuten eri lähteistä saatuja arvoja ja kustannuksia laskennassa käytettäessä.
  Korvausmäärien laskun tarkempi yksilöinti edellyttäisi korvaushakemusten määrän tarkempaa analyysiä. Tässä
  analyysissä tulisi esimerkiksi arvioida, mitkä ovat alueelliset erot ilmoitettujen hirvivahinkojen määrän ja hirvikannan välillä. Tarkemmalla selvityksellä voitaisiin myös arvioida, mikä on korvaushakemusten määrä (kpl) ja pinta-ala (ha) alueittain ja mikä on keskimääräinen korvaussumma.”

  Onhan tällä nykyisellä systeemillä ihan mukava työllistävä vaikutus, kun ensin pyöritään metsässä, sitten lasketaan toimistolla kovasti ja todetaan ettei hirvien syömällä taimikolla ole mitään arvoa tai negatiivinen arvo 🙂

  http://www.finlex.fi/fi/laki/kokoelma/2013/sk20130309.pdf

  rööri roope

  Pohjois-karjalan kohdalla pitää paikkansa.Idän edustajat miespuoliset keskittyneet räksyttämään metsästyksestä ja kalastuksesta ja naiset ovat keskittyneet torjumaan kaiken uudistuksen itä-suomesta.Yksi ministeri hännystelee muiden jatkona.

  Täältä on saatu ajettua lähes kaikki suuret teollisuuslaitokset maailmalle eikä edustajat ole korvaansa lotkauttaneet.Uimaharjun tehdas on vielä pystyssä ,onko pitkään?Viimeinen niiti kun tiestö yhtiöittetään idän tiet laitetaan rullalle kun eivät tuota tarpeeksi sijoittajille.

  Eräs kommariedustaja eilen julkisti miksi tarvii jokainen oman auton eihän kaikilla ole omaa hissiäkään.Kuullema olisi parempi kun kaikki autot olisi kaikkien kaytettävissä.Tietysti yhteiskunnan varoin.

  Muuten neukkula ja ddr hajosivat ei kai se kommunistiaate toimi suomessakaan vai toimiiko vasemmiston puheenjotaja?

  harrastelija harrastelija

  Plander: £

  Metsämaan arvot kasvupaikoittain, euroa/hehtaari

  Lehtomainen kangas: 440
  Tuore kangas:              320
  Kuivahko kangas:       230
  Kuiva kangas.               170 £

  Luuleeko joku, että metsämaan verotuksessa käytetään näitä lukuja? 2016 METSÄVEROKIRJASSA s. 79 on ”todellisia” verottajan arvioita.

  Esim. Lapissa luku on 1 300 €/ha! Sillähän saa ostetuksi kaikki Lapin metsät. Vastaavsti Uusimaalla arvio on 5 000 €/ha. Vsrottaja arvelee vissiin, että perintö- ja lahjaverometsät ovat tonttimaata?

  Timppa

  Harrastelija ei tainnut huomata, että kyseessä on kaksi eri asiaa.  Nuo pienet luvut(170-440) ovat pelkän maapohjan arvoja ilman puustoa.  Vastaavasti (1300-5000) sisältävät sekä maapohjan että puuston.

  harrastelija harrastelija

  Huomasinhan minä, mutta huomaako verottaja?

  Tolopainen

  Meillä näyttää myös YLE vieraantuneen todellisuudesta, kaikki tuollaiset verovaroilla pöhöttyneet mätäpaiseet pitäisi hajottaa, alkaa tämä viisastelu mennä hiukan liaan pikälle. Ohjelmat on pelkkää roskaa ja toiminta ei ole enää tiedonvälitystä, vaanvihervasemmistolaisten toimittajien vallankumouksen edistämistä. Meille pitää saada tilalle yksityinen tiedonvälitys. Ylessä on 3000 työntekijää, mutta maikkarissa vain 300. Tämä käenpoika pitäisi laittaa järkevään kokoon, vaikka sitä on supistettu pitkään, töitä on vielä paljon jäljella. Yle on raastanut hermoja jo reporadiosta alkaen Suomen kansaa ovat koetelleet liian monet vasuritoimittaja, joille on annettu kohtuuttomasti aikaa puhua läpia päähän. On ollut Taanilaa, Päivi Istalaa, Esko Seppästa,alkoi taas päätä kivistää.

  harrastelija harrastelija

  Toissa-iltana teimme vierailun paikallisen YLE:n radioon. P-Suomen johtaja esitteli erittäin hyvin YLE:n toimintaa ja yhteistyötä valtakunnan tasolla. Väkeä on tosiaan yli 3 000 hlöä ja budjetti yli 500 M€/vuosi. Ylen kohtajahan valittiin kok-leiristä, entinen Jungner on demaripolitikko.

  Kieltämättä noista toimittajista tulee mielikuva vasemmisto-enemmistöstä. Sipilä-jupakan aikaansaaja lienee kepulaisia. Toimittajathan ovat yleensä älykkäitä ja verbaalisesti lahjakkaita ihmisiä.

  Olen koiran kasvattaja ja keskustelussa tuli mieleen koiran luontainen vaisto: – ruokkijan kättä koirakaan ei pure ! YLE:n tapauksessa en ymmärrä, että mennään IL:n tasolle ja haetaan toimivasta yhteiskunnasta huhuihin perustuvia negatiivisia juttuja. SAK:n uusi puheenjohtajakin antoi tunnustusta nykyhallituksen aikaansaannoille: – potkuja on ennätyksellisen vähän ja on selvä noste kansantaloudessa!

  Tuosta MTV:n kaupallisuudesta sen verran, että siellä rahat on menneet älyttömiin urheilusopimuksiin. Eihän MTV:llä ole edes omaa toimitusta, he kertovat uudisankkureiden suulla mitä maailmalla on tapahtunut! Esim. formulasopimus on aivan järjetön!

  Tolopainen

  Ei YLE:ssä ole johtajaa, kukaan ei edes tunne Lauri Kivistä, mikä on hänen roolinsa. Toimittajat ovt tehneet vallankaappauksen , ja esittelevät omaa maailmankuvaansa, johon ei nykyhallituksen pääministeri tunnu sopivan. Heille yrityselämä on täysin vierasta, jos on ollut yrittäjä, täytyy olla keinottelija, joka toimii epärehellisesti ja ajaa vain omia etujaan. Kun on ollut politiikassa taiay-liikkeessä ja elänyt koko ikänsä toistennrahoilla, ei voi olla kykentöjä yrityksiin.

Esillä 9 vastausta, 101 - 109 (kaikkiaan 109)