Keskustelut Metsänomistus Poliitikot täysin vieraantuneita todellisuudesta

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 109)
 • Poliitikot täysin vieraantuneita todellisuudesta

  Poliitikkojen vieraantuminen todellisesta elämästä ei ole mikään uusi ilmiö, mutta aina vain pahempaan suuntaan ollaan menossa.
  Yksi osoitus tästä saatiin Vasemmistoliiton varapuheenjohtajan Hanna Sarkkisen suulla 12.9. Maaseudun Tulevaisuudessa.
  Hän onnistui ”Avohakkuiden aika on ohi” – jutussaan kirjoittamaan kuudelle palstalle tekstiä, jossa oikeastaan mikään ei pitänyt paikkaansa.
  Täydellinen tietämättömyys tunnetusti antaa lausuntoihin sitä kaikkein suurinta varmuutta, mikä tälläkin kertaa tuli todistettua
  Itse alan jo eläköityä siinä vaiheessa kun Vasemmistoliitto ja Vihreät tulevat taas hallitukseen, mutta sääliksi käy nuorempaa polvea, joiden mahdollisuudet elää ja yrittää täällä Suomessa tehdään tämänkaltaisten poliitikkojen ja heidän myötäiliköidensä toimesta mahdottomaksi.

 • Jätkä

  Kieroutta ei ole määritelty sahapuun laatuvaatimuksissa sanallakaan.
  Kierous ei vaikuta sahaustulokseen, eikä puu kasva kieroon istutusvirheen tai kasvupaikan takia, eikä myöskään aurauksen takia.

  Voin opastaa kenet tahansa paikkaan, jossa -70 luvulla vedettiin ”syväaurauksella” piennaraurausta ja jossa puista on kehittynyt jopa parempia kuin äestysjälkeen tai kuokkalaikkuihin istutetuista männyistä.
  Siihen aikaan iskettiin mäntyä joka paikkaan, vaikka tiedettiin niiden suuret laatuvirheet, koska luonto täydensi kuusella ja koivulla alueet jopa niin, että laatuharvennuksella saatiin männyt lähes kokonaan poistettua jo taimikkovaiheessa ja kasvatettua tervettä sekametsää.

  Ei silti, hakkasimme opetusmetsässä kymmeniä hehtaareita kylvämällä perustettuja männiköitä MT:llä. Kakkosharvennuksella 70 % tukkikokoisesta männystä meni laadun takia kuiduksi.
  Yhtäkään pölliä ei raakattu kierouden takia. Lenkouden, mutkaisuuden, monivääryyden, oksien tai korojen takia kyllä.

  Hyöteikkö

  Eivät poliitikot ole vieraantuneet todellisesta elämästä. Ei siinä kaikilta voi vaatia että osaa teroittaa raivaussahan, arvioida leimikon tai jotain muuta metsään liittyvää. Joskus tuntuu että tämän palstan ”asiantuntevat” kommentoijat ovat vähintään yhtä paljon vieraantuneet metsästä. Ja vielä varmuuden vuoksi. Kysykää tällä palstalla vaikka kuinka yksinkertaisia kysymyksiä. Mutta lukekaa vastauksia terveellä kritiikillä.

  Visakallo

  Poliitikot ovat vieraantuneet elävästä elämästä, sillä poliitikoksi ohjaudutaan monesti jo koulusta ensin puolueen nuorisojärjestöön ja sen jälkeen muuhun toimintaan.
  Meillä on ollut jopa päänistereitä, jolla ei ole takanaan työelämähistoriaa.
  Meillä on nyt jo hyvin runsaasti esimerkkejä sekä kotimaasta ja muualta siitä, että hallitseva poliittinen eliitti ei tunnista oman yhteiskunnan sisällä tapahtuvaa muutosta.
  Välimatka Helsingin hallintokortteleista vaikkapa Vantaan Länsimäkeen on paljon pidempi kuin matka Brysseliin.

  Gla

  ”Poliitikot ovat vieraantuneet elävästä elämästä, sillä poliitikoksi ohjaudutaan monesti jo koulusta ensin puolueen nuorisojärjestöön ja sen jälkeen muuhun toimintaan.”

  Pientä yleistämistä, vaikka osatotuus tuokin.

  Visakallo

  Sitä mukaa kun kansanedustajien ja ministereiden avustajia ja muita etuuksia on lisätty, kontaktit tavallisiin ihmisiin, -siis kansaan, ovat vähentyneet ja pinnallistuneet.
  Tämän ovat myöntäneet ainakin monet entiset poliitikot.
  Aivan tavallisten arkisten asioiden hoito ei olekaan enää niin helppoa, kun on tottunut siihen, että joku muu tekee ne.
  Olen joutunut asioimaan ja matkustamaan useiden poliitikkojen kanssa.
  Yksi asia on yhdistänyt heitä kaikkia puoluekannasta riippumatta:
  Jos joku asia pitäisikin maksaa omasta pussista, vaikkapa vain kahvit, tahtoo se olla heille lähes ylivoimaista.
  Muistan vielä sen ajan, kun asiat olivat toisinpäin.

  metsänvartija

  Demarit näyttävät nousevan suurimmaksi puoleeksi, siihen päälle vihertävät.

  Tulee veroa ja suojelua.

  Yksi hyvä syy lisää olla tekemättä mitään.

  Verot vie tämän maan perikatoon.

  Ainoaksi vaihtoehdoksi jää passiivi vastarinta.

  Visakallo

  Kun olen viime aikoina lukenut erityisesti Vasemmistoliiton ja Vihreiden puheenjohtajien ajatuksia, minulle on tullut epäilys,elänkö enää siinä samassa Suomessa kuin he sanovat elävänsä.
  Niin kaukaisilta ja epätodellisilta heidän ajatuksensa nyt tuntuvat.

  metsänvartija

  Kannattaa varautua verotuksenkin nostoon.

  Metsätiloille huono juttu, todella.

  Demari porvarit rahoitetaan verorahoilla,.

  MetsäKortesalmi

  Vihervasemmisto on maamme suurin vitsaus. Kaikeksi onneksi me voimme tehdä kuntavaaleissa Trumpit ja selättää sekä poliittisen eliitin että valhe-gallupit kertaheitolla.

  Jätkä

  Kun teidän kommenttejanne lukee, ei voi välttyä ajatukselta, että teistä suurin osa näyttää vieraantuneen täysin todellisuudesta. Kun olette sitä mieltä, että hallitus on erkaantunut reaalimaailmasta, niin : -Itsehän olette ne sinne valinneet, teidän aatemaailmaanne he edustavat.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 109)