Keskustelut Metsänomistus Poliitikot täysin vieraantuneita todellisuudesta

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 109)
 • Poliitikot täysin vieraantuneita todellisuudesta

  Poliitikkojen vieraantuminen todellisesta elämästä ei ole mikään uusi ilmiö, mutta aina vain pahempaan suuntaan ollaan menossa.
  Yksi osoitus tästä saatiin Vasemmistoliiton varapuheenjohtajan Hanna Sarkkisen suulla 12.9. Maaseudun Tulevaisuudessa.
  Hän onnistui ”Avohakkuiden aika on ohi” – jutussaan kirjoittamaan kuudelle palstalle tekstiä, jossa oikeastaan mikään ei pitänyt paikkaansa.
  Täydellinen tietämättömyys tunnetusti antaa lausuntoihin sitä kaikkein suurinta varmuutta, mikä tälläkin kertaa tuli todistettua
  Itse alan jo eläköityä siinä vaiheessa kun Vasemmistoliitto ja Vihreät tulevat taas hallitukseen, mutta sääliksi käy nuorempaa polvea, joiden mahdollisuudet elää ja yrittää täällä Suomessa tehdään tämänkaltaisten poliitikkojen ja heidän myötäiliköidensä toimesta mahdottomaksi.

 • Tolopainen

  Katokorvausten maksaminen on lopetettu jo 2015.

  Planter Planter

  Satavarmasti asia kuitenkin pomppaa esille seuraavissa hallitusneuvotteluissa. Pidin aikanaan Sixten Korkmania jonkinlaisena talousasiantuntijana, en enää. Hänkin ehdotti metsien ottamista kiinteistöveron piiriin. Perusteluna: ei oikein ole enää muutakaan.

  Loistavan analyyttinen lausunto!

   

   

  Planter Planter

  ”siitä saa tuloja 40v päästä, miksi joku ostaa sijoitusmielessä metsää, kun on olemassa sata kertaa paremmin tuottavia kohteita nykyisin.”

  Metsätoellisuus on Suomelle niin tärkeä, että jonkun pitää omistaa ja hoitaa metsiä.

  Metsänomistajat pitäisi kyllä rinnastaa hyväntekeväisyysjärjestöihin. Ne on vapautettu veroista kokonaan.

  Rane2

  Toki Tolopaisenkin kannattaisi ostaa myös osakkeita hajautusmielessä.

  Kun vain ostat oikeita osakkeita ja oikeaan aikaan.

  Tolopainen

  On niitä joskus tullut ostettuakin muutamalla millillä ja paljon on myös myytykin.

  Metsuri motokuski

  Maapohjalla arvo pysyy suht vakiona vuodesta toiseen  riippuen kasvupohjasta.  Metsänarvo voi muuttua paljonkin.  Ihan samoin kuin kunta määrittää omakotitalotontille jonkin maapohjanarvon josta ei voi valittaa. Periaatteessa peruste verolle on olemassa.

  MaalaisSeppo

  Kiinteistön verotusarvot perustuvat verohallinnon ohjeisiin. Verohallinto määrittää kaavamaisesti kiinteistöjen verotusarvot. Kiinteistön verotusarvoa ei määritetä käypää arvoa suuremmaksi. Paljaalle metsämaalle ei ole muodostunut käypää arvoa, tilakauppoihin sisältyy myös puut. Lisäksi maapohjan käypään arvoon vaikuttaa verotus. Kiinteistövero siis alentaisi maapohjan arvoa. Vaikea iterointi tehtävä verottajalle. Ei mitään järkeä.

  Visakallo Visakallo

  Uudistamattoman metsämaapohjan arvo on käytännössä nollan alapuolella. Verottaja joutuisi siinä maksun puolelle!

  Metsuri motokuski

  Olen joskus Tanelin kanssa ilmoittaneet halukkuuden ottaa perintömetsiä vaikka niistä perintöveron joutuukin maksamaan. Kukaan ei ole vielä ilmoittanut halukkuutta ainakaan minulle. Laajennan asiaa nyt edelleen ja ilmoitan halukkuuden ottamaan kaikki Keski-Suomessa olevat uudistamattomat maapohjat jos niiden arvo on nolla.

  Visakallo Visakallo

  Ostatko myös arvottomiksi muuttuneet sivukylien rakennukset?

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 109)