Keskustelut Metsänomistus Puukaupat v. 2019

Esillä 10 vastausta, 221 - 230 (kaikkiaan 320)
  • Puukaupat v. 2019

    Huomasin jossain lehdessä  yksityismetsien puukauppojen määrän. Vähennystä oli hienosti edellisiin vuosiin.  Toivottavasti saadaan tänä vuonna lisää vähennystä 10 – 15%.

    Metsien eläimet ja luonnon ystävät kiittävät.

  • Visakallo Visakallo

    Toiselle neuvojen antaminen on toki aina helpompaa kuin tehdä omia ratkaisuja. Jessen tapauksessa voisi yksi ratkaisu olla maanjalostus. Alat kaupata maistasi pieniä puuhapalstoja maannälkäisille. Niiden hehtaarihinnat lienevät sielläkin suunnalla erkaantuneen ulkoavaruuteen verrattuna niiden puuntuottoarvoon. Entä muut maankäyttötarpeet? Tarvitaanko siellä varastoalueita tai maankaatopaikkaa? Onko hyödynnettäviä maa-aineksia? Murskeeksi kelpaavat kalliot ovat hyviä, jos paikka vain on muuten sopiva, jne.

    Tolopainen

    Jesse on ostanut lähellä eläkeikää eurolla euron velaksi ja miettii miten näin on päässyt käymään, että palkalla joutui pitämään metsää pystyssä. Harjavallan kannattaa myydä huushollinsa ensin velattomaksi ja katsastaa tilanne sen jälkeen. Pieni puuhapalsta riittää, josta saa poltinpuut.

    Visakallo Visakallo

    Maailmanpankki varoittaa, että maailmassa on käynnissä neljäs velkaantumisaalto. 50 vuoden aikana kaikki aiemmat kolme globaalia velkaantumisen kasvuaaltoa ovat päätyneet finanssikriisiin.
    Käynnissä oleva aalto on suurempi, laajempi ja nopeampi kuin mikään aikaisemmasta kolmesta.
    Aikaisemmin velan määrä on kasvanut voimakkaasti maailmantaloudessa vuosina 1970–89, 1990–2001 ja 2002–09. Vuodesta 2010 lähtien uusi aalto on ollut rakentumassa. Vuonna 2018 globaali velka nousi huippuunsa, 230 prosenttiin suhteessa maailman bruttokansantuotteeseen. HS

    jees h-valta

    Tolopalta hiukan liian suorasukaista päättelyä. Ei aivan noin vaan kyllä velkasaldoa on varsin maltillisesti kasvatettu. Mutta nytkin viimeinen osto ajoittui vasta kolme vuotta sitten aikaan. En ole mitenkään sen kummemmin palkalla pitnyt metsää pystyssä, mitä tuo sitten lie tarkoittaakkaan. Kyllä metsistä on rahaa tehty ja en niin kovin ole erotellut mikä raha mihinkin käy. Kaikilla niillä ainakin sama ostoarvo on tuntunut olevan. Nyt vain pitää löytää se oikea polku millä pääsee kevyemmällä eteenpäin. Puukauppaa on tehty, liiton korvauksille paperisotaa jo aloitettu, todennäköisetsi tuo yksi joutomökki keväällä täältä Satakunnasta myyntiin. Siitähän ei juuri metsätalous kärsi kun metsää vain pari hehtaaria sen yhteydesssä. Loppuvuodesta sitten jo mahdollisuus Kelan kaas keskustella eläkepuolikkaastakin. Mikään tässä kuviossa ei ole niskaan kaatumassa, puskuria hätävaraksi on aina ymmärretty pitää. Eikä se pösökän enää kaada. Tämän kuun lyhennyksen jälkeen aika lähellä huikeaa yhden tonnin pääomasaldoa näyttää. Puhelinosakkeesta tulee melkein joka viikko ostotarjouksia, viimeksi tarjottiin 5400. Mutta siitäkin kun verot pois niin ei se innosta. Aika pieni apu kuitenkin. Ja osinko varmasti taas kuitenkin useita satoja joten saa olla. Anteeksi, viimeinen olikin jo 5535!

    kim1

    Jesse:Kiitos rehellisuudestä..,jos jostain syystä rahan tarve suuri niin toi 61 vuotiaana mahdollinen osaeläke +liitonkorvaus ,voi olla hyvä combo…,tuo tarkoittaa  käytännössä keskituloisella n.2000€:n nettotuloja..,jos sitten vanhempana harmittaa vähän pienempi eläke,niin voi ostaa logosol tukki vannesahan,sinulle riittää 751 malli,sillä kun sahaat vaikkapa  yhden järeän tukkipölkyn päivässä,niin se kattaa moninkertaisesti menetetyn eläkekertymän..

    Jätkä

    Ne 17 – vuotiaan kesätyöt eivät paljoa eläkettä kartuta. Pari – kolme kuukautta pienellä palkalla – yleensä.

    LEL-töissä on ollut maailman sivu, että kaikki ansiovuosien ansiot lasketaan mukaan. Metsä. ja maataloustöissä, sekä rakennustöissä on eläkelaitos ollut LEL.

    Itse aloin harjoittelemaan eläkevaarin rooliin täytettyäni 56 vuotta. Silloin oli tarjolla Osa-aika eläke, jossa vaan sovitaan työaika ja eläkeaika. Työt vähentyivät, mutta myös tulot. Silloin oli edullista käyttää ”teknistä katkaisua”, kun työvuosia oli täyteen eläkkeeseen kertynyt riittävästi.

    jees h-valta

    Kiitos Kim1:en kommenteista. Kyllä ne taitaa viisaita olla joten alkaa vahvistua tuo suuntaus. Ei tuskin harmita eläkkeen pieneneminen koska nythän minä rahaa tarviin ja silloin pitää vain sopeuttaa menot tuloihin. 2024 näyttää olevan noiden lainojeni loppumisaikoja. Vain yksi menee hiukan pidemmälle eli tämän viimeisen metsätilan oston laina. 2024 alan saada sitten normaalia eläkettä ainakin näillä näkymin. Jätkä kyllä päässyt ajoissa oloneuvokseksi. Ainakin osaviikkosellaiseksi. Minäkin olen noissa palkkatöissä melkein mukulasta käynyt koska paikallisen rautakaupan kauppias pyysi jäämään. Yhdeksännen luokan kesätöistä sitten suoraan vakitöihin. Mutta tykkäsin kyllä ja hän lupasi kouluttaa kuten sitten laittoikin K-instituuttiin Espooseen K-rautamyyjätutkinnon suoritukseen. Yhden lukukauden juttu jossa etää iltaopiskeluna. Paikanpäällä Espoossa oltiin varmaan viikon verran ja myytiin niin pirusti kameran edessä. Aika kova taaki nuorelle nuijalle mutta kyllä kouli mukavasti asiakaskohtaamisiin. Pokkaahan sillä juuri koitettiin ammattilaisten toimesta koetella. Aina piti keksiä jotain ulospääsyä hankalista kysymyksistä ja myyntituotteistakin piti tietää aika paljon.

    Jätkä

    NIIN. Kyllä myyjän pitää ihan oikeasti tietää tuotteistaan aika paljon, myös monessa tapauksessa käytöstä.

    pikkutukki

    Aika hienoa keskustelua . Jeessiä kaverit kovin aina ”sparranneet” . Nyt kun tärkeämpi ja tiukempi paikka nämä vetävät yhtäköyttä  ja aivan aidosti koittavat jeesata ! Sydämellistä !

    Tolopainen

    Ei se vannesaha paljon lämmitä, jos ei saa tuotteita kaupaksi. Kenttäsahurien ajat on ohi. Liiton päivärahoilla ei pahemmin lainoja lyhennellä. Kyllä jokunen palsta kuitenkin kannattaa myydä pois. Eihän metsällä ole muuta arvoa kuin se tulo mitä sieltä tulee. Metsissä voi liikkua vaikka ei niitä omistakaan.

Esillä 10 vastausta, 221 - 230 (kaikkiaan 320)