Keskustelut Puukauppa Puukauppa v. 2020

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 69)
 • Puukauppa v. 2020

  Puukaupan tilastot vuoden alussa näyttävät rielua miinusta. Lakko vähentää myös puun käyttöä teollisuudessa. Toivottavasti ammattia metsätaloudesta haaveilevat ymmärtävät tehdä tästä omat johtopäätökset ja hakeutuvat muille aloille.

  Metsä ja luonto kiittävät.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Väittävät että koivu nokeaa piipun. Mahtaako pitää paikkansa, vai onko tämä vanhanaikaisiin tulisijoihin liittyvä myytti, että kannattaisi polttaa sekapuuta? No, hoituuhan se nuohoamalla…

  Japine56

  Jotkut sanovat, että sekaan kuusta ja nokeentuminen vähenee. Meillä tällä hetkellä on pihassa kasvanutta nopeasti kasvanutta kuusta, joka humahtaa hetkessä, mikä lie lämpöarvo. Lusto yli sentin, kevyttä.

  Tolopainen

  Poltossa pitää antaa reilusti ilmaa ja polttaa tulipesä kuumaksi. Jos takka jää nokiseksi tulee nokihajua sisätiloihin, kun ilmastointi on aina vähän alipaineella. Haapa on myös hyvä lisä koivun joukkoon, palaa puhtaasti.

  mehtäukko

  Aloituksen haaveeseen-, että metsä ja luonto kiittävät-, täytyy laittaa vuoroon tulevat pikkuruiset avot ja harvennukset tyrkylle. No,saattaa niistä kertyä se puolitoista tuhatta mottia.

  Puuki

  Nyt sahayrityksetkin on ottaneet asiakseen metsäluonnon hyvän hoidon hakkuissaan.  Ihan hyvä asia.   Laitan  muutamia nökköskeräysalueita ehdolle sahamiehille muutaman sata mottia ens alkuun.

  Metsä ja luonto kiittävät.   (samoin  minäkin ) .

  Virkamies

  Metsälehti 18.2.2020. Tilasto puukaupasta ja metsänkäyttöilmoituksista. Hyvältä näyttää.

  Rannikolla koneyrittäjät ovat jakaneet lomautuslappuja kuskeille.  Lomautus loppuu kun tulee pakkasjakso tai joskus toukokuussa.

  Tilley

  On totta, että jos tarpeeksi uutisoidaan nyt tämän talven ennätysheikoista hakkuista, luulisi huolen väistyvän siitä, että Suomessa hakattaisiin liikaa puuta. Tässä parina vuonna jää taas kivasti puuta säästöön, sitä voidaan sitten joskus kun on paremmat kelit taas ottaa takaisinpäin.

  Kumikettu

  Kun kiihkotaan metsänhakkuullisista asioista Helsingin suunnassa, ei tosiasioilla ole niin paljoa väliä. Kiihko ja paheksunnan aiheuttaminen on ykköstavoite.

  Per Ä Reikäs

  Me ammatti metsätaloudessa olevat odotamme parempia aikoja ja myymme vasta silloin,muulloin säästetään.

  Jätkäpätkä

  Kyllä pelkkä koivu nokeaa aika paljon vaikka veto piipussa olisi kovakin. Kerran poltin talven pelkkää koivua ja uuni vetää vähän liiankin kovasti (aina ei tahdo saada syttymään kun veto on niin kova). Keväällä nuohooja ihmetteli onko huono veto kun on paljon nokea. Sitten olen poltellut sekapuuta ja haapaa, nokea ei synny nimeksikkään ja mitä omakotitalon puunkulutuksessa menee, niin ei sitä juuri pinossa huomaa oliko koivua vai sekapuuta. 10 pinokuutiossa suurin ero on hinta.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 69)