Keskustelut Luonto Puun polttaminen

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 132)
  • Puun polttaminen

    Metsälehden 28.2.2020 jutussa todetaan puun polttamisen olevan suuri ilman saastuttaja. Helsinki järjestää kilpailun lämmön tuottamiseksi muulla kuin biomassalla. Vuosaaren voimalaitoksen raaka-aineesta osa tuodaan Suomen ulkopuolelta. Helsinkiläiset eivät halua olla tuhoamassa Suomen hiilinieluja ja raiskaamassa metsiä.   Tämän palstan keskustelijoille, puun polttamisen ihailijoille taitaa tulla surkea tulevaisuus.

  • Nimetön

    No onneksi Jeese vanhana alan ammattilaisena tietää miten legioonabakteeri ongelma on hoidettu, ainakin siinä vaiheessa kun Jeese pistää myyjän pumppuhousut jalkaan asia pitää ostajalle selvittää.

    jees h-valta

    Tietää kyllä mutta kaikki eivät näköjään tiedä. Mutta se juuri ei aina ole tiedossa että sekä vanha öljylämmityskattila kuin puillakin lämmitetty varaaja nostavat kierukassa käyttöveden kuumuuden lähelle sataa astetta joten se tappaa varmasti KAIKKI pöpöt. Eikä lopu suihkussa lämmin vesi kesken! Olenko siitä muistanut mainita että minulla ei myöskään lämmitysverkostossa kierrätä pumppu vaan kaikki kiertää vapaalla. Juuri ansiota voimakkaan varaajan lämpöporrastuksen. Toinen talvi peräkkäin kun ei kiertovesipumppua ole ollut päällä. Sekin jopa säästää hiukan sähköä! Kaikki lämpeää, nytkin jalan alla miellyttävä lattia kun myös keittiön ja vanhan ruokailuhuoneen yhdistelmä on kiepitetty kupariputkella aika helppoon kiertolenkkiin. Päällä kuparinen lämmönjakolevy. Sen päällä puulaate.

    Metsuri motokuski

    Thl:n sivuilla on aika kattava selvitys kyseisestä bakteerista jonka voi saada mm mullasta kasvimaalta ja myös ilmatartuntana. Kyseisen bakteerin voi saada myös kylmästä vedestä. Lämmintä vettä harvemmin tulee juotua tai ruokaan laittaa.

    jees h-valta

    Voi ja voi ja voi voi! On myös tiedossa että hailun kuumassa vedessä se on huomattavan herkkä kasvamaan ja levittämään. Kylmän juomaveden hoitaa vesilaitos ja sen on täytettävä kriteerit.

    Metsuri motokuski

    Kenellä hoitaa vesilaitos kenellä ei. Tuossa pihassa on ihan oikea kaivo josta vesi tulee ja on tullut yli 30 vuotta. Mitä nyt välillä huollettu ja puhdistettu.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Maalämpölaitteisto nostaa varaajan veden lämpötilan aina välillä automaattisesti korkeammalle, niin että jos on bakteereja niin kuolevat. Legionella voi esiintyä missä tahansa lämpimän veden putkissa jos niitä ei ole pitkään aikaan käytetty. Kun menee pitkään käyttämättä olleeseen suihkuun, niin sen voi antaa valua hetken ennen kuin alkaa suihkutella. Bakteeri ei leviä niinkään vedestä vaan ilmasta keuhkotartuntana.

    jees h-valta

    A.J. niin nostaa, sähkövastustoiminnolla. Tosin ei vielä kovin vanhoissa laitteissa. Tämäkin ominaisuus tuli vasta ongelmien kautta. Kuten aina kun ”säästetään”.

    Tolopainen

    Eipä,tuo pörssisähkö paljon maksa, näin öiseen aikaan hiukan yli sentin kwh, sitä saa ostaa myös kotitaloudet. Ei tule paljon lämpimälle käyttövedelle hintaa kun boileri porisee yöllä.

    Visakallo Visakallo

    Aloituksessa puhuttiin Helsinkiin valittavista uusista energiamuodoista. Kun itse hyödynnän asuintaloni poistoilman sisältämän lämmön poistoilmalämpöpumpun avulla, mielessä on myös jäteveden mukana poistuva energiamäärä. Yksittäisen omakotitalon jäteveden lämmön talteenotto on ehkä epätarkoituksenmukaista, mutta jävevesilaitoksilta sitä saataisiin talteen jo paljon kustannustehokkaammin. Päijännetunneli toimittaa koko ajan Asikkalan selältä melkoisen kosken verran vettä yli miljoonan pääkaupunkiseudun asukkaan käyttöön. Kaikki tämä vesi poistuu lämpimänä mereen. Viisaammat voivat laskea, kuinka suuresta energiamäärästä on kysymys. Jos kaikki tämä lämpö hyödynnettäisiin, oltaisiin jo aika pitkällä.

    Tolopainen

    Lämpöpumppujen ongelma on että ne tuottavat haaleaa n. 40 asteista vettä. Riittää laattalämmityksessä, mutta ei kaukolämpöön.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 132)