Keskustelut Puukauppa Puunhinta jatkaa nousuaan

Tämä aihe sisältää 294 vastausta, 51 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Avatar TTL 4 kuukautta, 2 viikkoa sitten.

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 290)
 • Puunhinta jatkaa nousuaan

  Merkitty: 

  Media ja Metsäteollisuus ry ovat menneet ”lakkoon” ajankohtaisten puunhintojen esittämisessä tai julkaisevat ilmeisesti täysin vääriä hintoja kuten Kauppalehti. Ainoastaan MHY:n tilastoinnista voi päätellä hintakehityksen olevan nousevaa.

  Heinäkuussa ei (jostain kumman syystä) tehdä puukauppaa samaan tahtiin kuin kesäkuussa, mutta eivät heinäkuunkaan kaupat täysin onnettomia ole. Lähes satamiljoonaa euroa vaihtaa omistajaa. Tilastoijat tai niiden julkistajat vetoavat vähäisiin kauppamääriin ja niin syntyviin epävarmuuksiin todellisissa hinnoissa.

  Puukaupan suhteen eletään mielenkiintoista markkinatilannetta: Selluteollisuudella menee erittäin hyvin, erittäin alhainen kuitupuun hinta on vuoden sisällä lähtenyt jopa kohtalaiseen nousuun, mutta reunamarkkinoiden hinnat ovat ihan jotain muuta kuin Suomessa. Joku voisi tulkita ajankohtaisen hintatiedon (tai väärien hintojen esittämisen, Kauppalehti) häviämisen jotenkin liittyvän tähän suhdanteeseen. Kesälomiin voi vedota aina asiassa kuin asiassa. Etenkin, kun on näin hienot kelit.

  Nokian osakkeelle on kuitenkin osto- ja myyntikurssi löytynyt jopa jokainen arkipäivä.

   

 • jees h-valta

  Eihän Keski-Suomessa enää paljon muita näy kuin kessenkasvuisia joten onko ihme että niistä sitten pitää sahurinkin repiä huumoria.

  Jätkä

  Tuo kommentti on hyypiöltä, joka ei Keski-Suomessa ole pikitieltä sivuun poikennut.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Onko jollekkin vielä epäselvää se että kaiken metsänkasvatuksen tähtäin on oltava tukkipuu, kaikilla puulajeilla, jos metsätaloutta talousmielessä harrastetaan??

  Eri asia sitten on että erinäisistä syistä johtuen kuitu- ja energiapuutakin tulee tukinkasvatuksen sivutuotteena aika suuriakin määriä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  En ole Keski-Suomessa juurikaan valtateiltä poikkeillut, mutta karehdittavan komeita tukkimettiä olen kyllä siellä nähnyt melkoisia määriä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  huski

  Näin juurikin Taneli! Ja jos phintaan on nousupainetta niin teollisuuden rivit ovat yhtenäiset sehän on jo aikoinaan Eu;ssa toteen näytetty. Eikä ryhtiliikettä hankintapuun hinnoitteluun ole näköpiirissä – rukkaset naulaan missä ne jo on hetken olleet. Sahurien innolla korjata kuitupuu leimikoita tarkoitin – että sillä tasataan tukin ja kuidun hinnankorotus paineita ja parannellaa sahojen ja sellunkeittäjien suhteita.Ja maksaja on raakaaineen tuottaja.

  jees h-valta

  Koskahan se Taneli viimeksi on siellä Keski-Suomessa pyörinyt? En väitäkkään etteikö siellä olisi OLLUT mutta kyllä on viimesen parin vuoden aikana huvennutkin. Ja kyllä se metsänkasvatuksen ”tähtäin” on aivan vapaasti jokaisen omassa harkinnassa ja mikään ei estä kasvattamasta kumpaakin, sekä tukkia että kuitua. Kumpikaan ei sulje toistaan. Teollisuuden tarvehhan on kovempi kuitutavarasta kuin tukista. Hintaongelmahan ei ole ratkennut koska kuitenkin tarjoamme jopa hyvinkin vielä kuitupölliä paitsi koivusta jota tuodaan. Tukin hinta elää enemmän suhdanteen mukaan koska siitä ei ole jatkuvaa täystarjontaa. Johan etusivullakin uutisissa kehutaan kuinka sellutehtaat ovat täydessä vauhdissa ja tahkoavat rahaa. Jostain kumman syystä sahurit ei moisia saa aikaan vaan vaikerrus tukin kovasta hinnasta jopa pysäyttää puukauppaa. Minullakin on täysin vääränlaisia leimikoita myytynä. Pitää tässä ennen vuodenvaihdetta siirtyä myymään kuituharvennuksia että saa tavaran liikkumaan. päätehakkuut jumittaa pahasti.

  Tolopainen

  Harjavalta on tähän saakka kehunut, että puut saa aina myydyksi. Kummallista valitusta,  kun ei moto ole kokoajan metsässä. Kun on sellaisia leimikoita, jotka e sovellu kesäkorjuuseen ei niitä hakata. Minua ei yhtään haittaa hakkuun viipyminen 40% ennakko on jo korkoa kasvamassa ja alvit sijoitettuna.

  Apli

   

  Tässähän pääjohtaja itse sanoo mitä halutaan ostaa metsänomistajilta/jäseniltä Nyt…

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kyllähän siellä Keski-Suomessa on tullut aina vuosittain pistäydyttyä. Eikä tämä meidän ”Suorittava porras” ole kertonut kolmivuoroon siirtymisestä, niin ettei viimeisten kahden vuoden aikana mitään aivan oleellista muutosta ole tapahtunut.

  Siellä Harjavallassa päin en nyt hetkeen aikaan ole pistäytynyt, joten ei ole oikein käsitystä siitä miten siellä on metsät parturoitu.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Harjavallan pinta-alassa on aivan sama miten metsät parturoiraan mutta näkyyhän tässä selvä kehitysjana eli Satakunta on viimenen paikka josta puutavaraa aletaan pidemmälle rahdata. Nyt nauttii isojen tehtaiden lähiympäristö ja me olemme se viimenen takaporras josta otetaan tukea vasta kun pakko on. Tolopan höpinää ihmettelen että mistä tämä käsitys kesäkorjuukelvattomuudesta? Suurin osa nyt tehdyistä kaupoista on kesäkorjuukelpoista mutta H-vallan palstan tiehanke tottakai siirsi hakkuuta. Onhan tuo jopa uutisoitukkin missä metsiä hakataan jopa yli kasvun ja keski-ja kaakonpuolihan siinä on nyt syönnissä.

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 290)