Keskustelut Metsänhoito Puuntuottajan edunvalvontaohje MTK:lle

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 212)
  • Puuntuottajan edunvalvontaohje MTK:lle

    Merkitty: 

    Taustaa

    Metsästylaki 26 § Hirvieläimen pyyntilupa

    Edellä 1 momentissa tarkoitetun pyyntiluvan myöntää Suomen riistakeskus. Myönnettäessä pyyntilupia on huolehdittava siitä, että hirvieläinkanta ei metsästyksen johdosta vaarannu ja että hirvieläinten aiheuttamat vahingot pysyvät kohtuullisella tasolla. Liikenne-, maatalous-ja metsävahinkojen huomioon ottamiseksi Suomen riistakeskuksen tulee vuosittain kuulla alueellisia sidosryhmiä.

    Riistahallintolaki 2 § (19.12.2017/968)
    Suomen riistakeskuksen tehtävät
    5) riistaeläinten aiheuttamien vahinkojen ehkäisemisen edistäminen

    Mikä on ”kohtuullinen vahinko”?

    Otetaan pohjaksi Tapion Metsänhoidon suositukset.

    Metsänhoidon suosituksiin kootaan metsänhoidon parhaat keinot ja toimintamallit laajassa yhteistyössä toimijoiden kanssa. Metsänhoidon suositukset ovat riippumattomia, tutkimukseen ja käytännön kokemukseen perustuvia suosituksia. Niillä kannustetaan metsänomistajia metsien aktiiviseen, monipuoliseen ja kestävään käyttöön.

    https://www.metsanhoitosuositukset.fi/taustat-ja-tekijat/laadintaprosessi/johto-ja-ohjausryhmien-jasenet/

    Tapion Metsänhoidon suositukset opastaa näin:
    Säädellään hirvieläinkantaa, jotta puustoon kohdistuvat tuhot pysyvät kohtuullisina mahdollistaen männyn, rauduskoivun ja muiden lehtipuiden (esim. jalot lehtipuut) kasvatuksen.

    https://www.metsanhoitosuositukset.fi/wp-content/uploads/2019/09/Metsanhoidon_suositukset_Tapio_2019_verkko_1.2.pdf

    On selvästi sanottu mitä tarkoittaa, että vahingot ovat kohtuullisia, kaikkien metsäalan toimijoiden hyväksymänä, myös Riistakeskuksen.
    Se tarkoittaa, että männyn, rauduskoivun ja muiden lehtipuiden (esim. jalot lehtipuut) kasvatus on mahdollista.

    Käytännössä edellä mainittujen kasvatus ei ole monin paikoin lainkaan mahdollista ja käydään jo kuusienkin kimppuun. Tämän valossa näyttää täysin selvältä, että Riistakeskus ei noudata metsästys-ja riistahallintolakia.

    MTK:n kentällä kyllä tiedetään, että tilanne taimikoissa on täysin kestämätön.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.346434

    Jokin aika sitten kuulin, että TV:n ajankohtaisohjelmassa keskustellaan aiheesta ”onko valkohäntäpeuroja jo liikaa”. Ajattelin, että vihdoin MTK on nostanut asian kunnolla esille ja sille saadaan ruutuaikaa. Pettymys oli suuri kun huomasin, että vanha rouva Vantaalta, jonka pihan kukat on syöty saa äänensä kuuluville tiedotusvälineissä paremmin kuin MTK!

    Tätä asiaa on viivytelty ja vatuloitu järkyttävän pitkään. Metsiä uudistetaan väärin, tulevien sukupolvien metsiä on jo pilattu ollaan pilaamassa lisää, kun hyviä metsänhoidon suosituksia ei voi noudattaa. Asia on niin tärkeä, että se olisi syytä selvittää päivänvalossa, kravatti suorassa, sivistyneesti, oikeuslaitoksessa, julkisuutta kaihtamatta.

    Muualla ammattiyhdistyskentässä vaikkapa luottamusmiehen hiukankin kyseenalaistettavissa oleva irtisanominen on uutisten pääaihe, lyödään välittömästi ”persettä penkkiin” ja käräjillä katsotaan, kuka on oikeassa. Puuntuottajan eduvalvojana MTK:sta tulee mielikuva, että se on viljalaarin viimeisessä nurkassa piileskelevä hiirulainen.

    Löytyisikö MTK:sta selkärangan tynkää tyrkätä prosessi liikkeelle? Asiaa voisi vauhdittaa vahingonkorvausvaatimuksella. Vaikkapa Luken äärimaltillisella vahinko-arviolla, esimerkiksi 10 vuoden ajalta eli 300-500 miljoonaa euroa.

    https://www.slideshare.net/Metsakeskus/metstuhot-miten-eteenpin

    Toiminta on ollut tahallista. Esimerkiksi Varsinais-Suomessa sidosryhmien kantaa ei ole otettu huomioon (metsästyslain mukaan pitää ottaa huomioon) ja hirvitiheystavoitteiksi on asetettu yli 4 / 1000 ha tiheyksiä, jotka edellä esitetyn (Tapion määritelmä) mukaan johtavat kohtuuttomiin vahinkoihin ja ovat siten lainvastaisia.

  • Remie

    Onko peuran lihaa tutkittu mitä jäämiä on lihassa. VH-peurat ruokailee säännöllisesti pelloilla. Isännät ajelee myrkkyruiskuilla tämän tästä ja muutaman tunnin päästä tulee lauma vieraslajeja pistelemään orasta poskeensa. Klysostaattin on todettu aiheuttavan ihmiselle syöpää eikö tuo aine siirry peurasta ihmiseen. On monen moista korren vahvistajaa ja sieniä vastaan olevia aineita. Valkohäntäpeurat on kuin käveleviä myrkkypusseja. Tämä on syy miksi en lainkaan välitä peuran lihasta. A.J jo moitti minua kun kerroin asian kiertotietä jota en nyt kuitenkaan toista. Nyt sitten rohkasisuin ja kysyn suoraan. Onko yllä oleva syy ettei oikein ole metsästysintoa valkohäntäpeuralle.

    suorittava porras suorittava porras

    Dronea ei ole kielletty saaliin etsimisessä , mutta riistaa ei saa yrittää ohjailla sen avulla. Epäilen laitteen laajempaa käyttöä , koska jo nykyinen määrä droneja on aiheuttanut ongelmia. Luvanvaraiseksi dronen lennättäminen ainakin  päätyy .

    Jousi on hyvä väline tiheästi asutulla alueella osaavissa käsissä. Kärsivällisyyttä se käyttö tosin vaatii. Käsittääkseni varsin iso osa harrastajista on erikoistunut pelkästään jousen käyttämiseen eikä metsästä lainkaan ruutiaseella. Mahdollisuus käyttää jousta isompaan riistaan on itseasiassa lisännyt metsästäjien määrää.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ei tietääkseni vhp:n lihassa ole mitään myrkyllistä paitsi imusuonimato. Riistalajina sitä kohdellaan eli koetetaan saada lisääntymään mahdollisimman paljon.

    Remie

    OK . Kaikkea tulee mieleen kun näkee peurojen laiduntavan pellolla. Varoaikahan noilla kaikilla aineilla on mutta mistä villit eläimet niistä tietäisi mitään. Niillä elikoilla on ilmeisesti paremmat elimet poistaa myrkkyjä kuin ihmisillä. Minullakin on maksassa vamma tullut jostain vieraasta aineesta, mutta ei alkoholista koska en käytä lainkaan. Pladaania oli 1950-1960 luvulla juurikasmaa valkoisenaan kun harvennettiin nenä maassa kiinni pieniä taimia , paljain jaloin uimahousut jalassa. Mitä tuokin teki lapselle.

    Planter Planter

    dronen käyttö saaliin etsimisessä ei ole kielletty”

    Jäljittäminen ilma-aluksella pyyntitarkoituksessa on kiellety sanoo metsästyslaki.

    Dronet ovat aiheuttaneet ongelmia kaupungeissa. Mitään ongelmaa ei niistä ole siellä, missä saa kiväärin kanssa häärätä.

    jees h-valta

    Suorittava ei tunne metsästyslakia?? Minkähän sortin nikkitehtailija siellä kirjoitteleekaan? Verrattavissa kybervaikuttajaan? Onkohan MTK:n asiamiehestä kuitenkin kyse?

    suorittava porras suorittava porras

    Luin asiasta uutisen hiljattain. Toki tulkinnan voi tarkistaa lakia paremmin tuntevilta , jos epäilyttää. Ymmärsin , että katsoa saa , mutta ei häiritä tai yrittää ohjailla riistaa .

    Planter Planter

    ”Toki tulkinnan voi tarkistaa lakia paremmin tuntevilta , jos epäilyttää.”

    Minulta voi tarkistaa. On tullut aikanaan 15 vuoden ajan ähellettyä erään sortin lakipykälien parissa. On kai selvää, etten täysin maallikkona olisi osannut antaa aloituksen vinkkiä MTK:lle, että kannattaisi tutkia riistakeskuksen toimintaa lakipykälien valossa.

    32 §
    Moottorikäyttöisten kulkuneuvojen käytön rajoitukset

    Riistaeläintä ei pyyntitarkoituksessa saa hätyyttää tai jäljittää ilma-aluksella taikka maalla kulkevalla moottorikäyttöisellä ajoneuvolla eikä aluksella tai veneellä moottorin käydessä.

    https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930615

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/era/artikkeli-1.491509

     

    Metsuri motokuski

    Olishan tuo dronen käytyö hienoa jos saisi. Siihen lämpökamera mukaan ja katsoisi missä hirvet luuraa. Poistaisiko tuo kuitenkaan ongelmaa jos kantaa verotetaan kaatolupien perusteella. Nopeuttaisi toki hirvijahdin päättymistä.

    Tolopainen

    Onhan noita droneja joillakin metsästäjillä ainakin meilläpäin.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 212)