Keskustelut Metsänhoito Raivaus sahalla laikutus

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 45)
 • Raivaus sahalla laikutus

  Törmäsin tuossa raivaus sahan terään nimeltä Terracut. Ilmeisesti kyseisellä terällä pystyy tekemään istutuslaikkuja taimille. Onko kellään kokemusta miten ko. laite toimii? Itsellä on tarve keväällä tehdä täydennysistutusta sekä istutella pois haettujen oksakasojen pohjat niin olisiko tuosta apua?

 • r.ritva r.ritva

  Kevään istutukselle josko kehittelisi raivaus-sahaan jonkun harjalevyn.Saisi pientä vapaata paikkaa putkella taimet istutettua.Käy se ilman harjaamista.mutta jos estäisi hetken heinetymistä.Pientä kylvöä tein pottiputken läpi kevyesti.Soveltu risukkoon eikä aurauksia tai järeämiä vehkeitä tarvittu.Taimia syntyi kuin luonnon omassa kylvössä.Silti vain muutama siemen lähespintaan.

  mehtäukko

  Totta puhuen: en kyllä hajota raivaussahojani metsämaanmuokkauksella!

  Pienten alojen jäkälän potkinnan ymmärtää vaan että rs:lla…🎅

  Puuki

  Joku ehdotti kaivinkoneen vuokrausta. Se olisi varmaan ihan ok. vaihtoehto omatoimiseen maankäpistelyyn.  Täälläpäin olisi suht. lähellä vuokrattavia koneita 1 – 7 t kokoisia mutta  ne kaikki on niitä kumiteloilla varustettuja, joissa telat ei sitten ilmeisesti pysy kunnolla päällä metsämaisemissa liikuttaessa (?) .

  Se taitaa olla  kaivinkoneenkin kanssa niin kuin erään tarinan mukaan, kun isäntä myöhästyi vähän junan lähdöstä niin tuumasi : ” Omahan se tuommonenkin  pitäisi olla”.  Mutta muutamien ha:en muokkauksiin ei kannata todellakaan kovin arvokasta laitetta hankkia.

   

  Jätkä

  mehtäukon sanoin: En kyllä hajoittaisi raivaussahaani maanmuokkauksella.

  Me otettiin käyttöön teräksinen kolmioterä ja insinöörioppilas sahata jyrräsi sillä peukalonvahvuisia risuja kaasu pohjassa. Tärinä oli niin kova, että raivausosan ruuvit irtosivat / aukesivat ja osat tippuivat heinikköön.

  En missään tapauksessa ottaisi laikutukseen raivaussahaa. Ennen vaikka kuokka.

  jees h-valta

  Heikot tärisee, kunnon koneet kestää mitä vaan. Kolmioterällä on itekkin  tullut raivattua vesakkoa mutta kone onkin ollut työtä myöten. Eikä tarvinnut kaasu pohjassa runkuttaa.

  Jätkä

  Kyseessä oli kyllä maailman vahvarakenteisin raivuri: Stihl 550.

  Jos se olisi ollut Öljy-Makki pakki, se olisi levahtanut, kun nykäistään käyntiin.

  Harjavallassa ei ole varmasti oikeaa raivaussahaa nähtykään, kaikki resuaa vain Kone-Glansin romujen kanssa.

  Jos saha ei tärise kolmioterällä, kun se työnnetään puuhun, niin se ei ole käynnissä.

  jees h-valta

  Ei se vaan tärise kun kone vie rauhallisesti puuta eikä tärise mitään muuta. Stihlit ovat kierroskoneita ja hirveät kierrokset sisällä putki varmasti tärisee jo pelkästä koneen resonanssista. Hyvä kolmioterä terässään on aivan simppeli pienen taimikon raivaukseen. Menee pihlajan alkuja myöten kätevästi. Toki myös neliöterä joita myös on alkuperäisenä mukana koneen toimituksessa. Ainakin silloin muinoin kun minä niitä olen viimeksi ostellut. Mutta kun kestäviä koneita harvemmin ostellaan.

  MJO

  Aivan varmasti tärisee kolmioterällä, jos katkaistava vesakko vahvenee. Pieni kierroksinen tärisee enemmän kuin korkea. Ei se ole Jesse voimasta kiinni.

  Itse en ainakaan alkaisi raivaussahalla laikuttamaan mitään. Mielummin vaikka kuokalla tai lapiolla.

  Jätkä

  Jeessille tiedoksi, että tuo Tilhin ”Tykki” ei ole kierroskone missään mielessä. Siksi se on myös monen kunnan puisto-osastolla yleisin raivuri, kun sillä voi pyörittää esim trimmeriä niin paljon kuin haluaa, koska se ei ylikuumene, vaikka kaasu olisi pohjassa koko tankillisen ajan, kunhan vain ei anneta kesätyöntekijälle suutinmeisseliä.

  Kuuluu sarjaan saha, jolla en missään tapauksessa haluaisi sahata taimikonhoidossa, enkä ennakkoraivauksessa.

  Jos on edes jonkinlainen kokemus kolmioterästä tai neliöterästä, niin kyllä pitäisi tietää, milloin se taristää, ellei ole ollut kovassa kännissä tai huimausaineissa.

  Tietenkin – jos ukko tutisee valmiiksi, niin oikein sopivasti tytisevä saha voi jopa tasapainottaa tutinaa  🙂

  Meillä on kokeiltu myös ketjoilla toimivaa murskausterää, eikä sekään ole kalusto – eikä käyttäjäystävällinen.

   

  pikkutukki

  Raivaussaha soveltuu paremmin mustikanpoimintaan kuin laikutukseen !

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 45)