Keskustelut Metsänhoito Raivaus sahalla laikutus

Esillä 5 vastausta, 41 - 45 (kaikkiaan 45)
 • Raivaus sahalla laikutus

  Törmäsin tuossa raivaus sahan terään nimeltä Terracut. Ilmeisesti kyseisellä terällä pystyy tekemään istutuslaikkuja taimille. Onko kellään kokemusta miten ko. laite toimii? Itsellä on tarve keväällä tehdä täydennysistutusta sekä istutella pois haettujen oksakasojen pohjat niin olisiko tuosta apua?

 • Jätkä

  Mustikanpoimintaakin varten pitäisi olla viljeltyä mustikkaa, eli pellon tasoista kasvatusalustaa, johon taimet istutetaan. Jossain päin maailmaa pohja on tehty niin hyväksi, että poiminta voidaan tehdä koneellisesti.

  Sama pätee puolukan Kasvatukseen. Siis peltoviljelyä!

  jees h-valta

  Se on jätkä pensasmustikkaa jota viljellään ja sitä kyllä koneellisesti alkuun jo korjataankin. Eikä aivan realistiselta tunnu puolukankaan viihtyvyys peltomiljöössä.

  Jätkä

  Se on Jeessi sillälailla, että sinulta ei ole kysytty mitään. Meillä on ollut pensasmustikkaa jo vuosikausien ajan, maistuu muuten erilaiselta, kuin tavallinen mustikka.

  Puolukkaa istutetaan myös peltoon ja kasvatetaan kuin mitä tuotantokasvia tahansa. Ei toki suomessa muualla kuin koeasemilla, eli normaalit metsämarjat ovat ”vapaata riistaa” vaikka Thaimaalaisille poimijoille, kunhan eivät liian lähelle asuintaloja tule.

  Puolukkasadot näillä puolukkapelloilla ovat nousseet tuhansiin kiloihin hehtaarilta.

  Tolopainen

  Kun ostaa suomalaisia marjajogurtteja niiden marjat ovat ulkomailta peräisin. Eli ostan halvempia Arlan tekemiä hyvällä omallatunnolla.

  Jätkä

  Suomalainen teollisuus käyttää etupäässä ulkomailta rahdattuja marjoja, ei pelkkää mansikkaa, vaan kaikkia muitakin.

  Kuruositeettina voin mainita, että esim Puolassa on iät ja ajat mustikkametsissä varvukoita kulotettu aina silloin tällöin, eli vanhentuneet varvut muutetaan tuhkaksi ja uudet varvut antavat aina paremman sadon, eikä siellä ole poimimista haittaavia risuja.

Esillä 5 vastausta, 41 - 45 (kaikkiaan 45)