Keskustelut Metsänhoito Riistakeskuksen neuvot

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 90)
 • Riistakeskuksen neuvot

  Merkitty: 

  Metsävahinkoihin esitetään ratkaisuksi hirvieläimille sopivan ravinnon lisäämistä metsätaloudessa sen sijaan, että hirvikantaa pienennettäisiin metsätuhojen vähentämiseksi. Juttu väittää myös, että pihlajan, pajun ja koivun kaltaisen ”rehun” lisääminen mäntytaimikoihin pienentää tuhoriskiä ja että ”lehtiainesta sisältävässä mäntytaimikossa hirvien laidunnus ei aiheuta vahinkoja”.

  Keskustelua aiheesta ollee syytä käydä myös itse asianomistajien kesken.

 • Nostokoukku

  Joskus 90-luvulla Keski-Suomessa satoi pysyvän lumen vielä aikaisemmin. 11.10 istutin kukkasipuleita emännän kanssa pihaan, kun alkoi hipiä lunta. Hirvestys alkoi 15.10. Muistan ikäni, kun lähdin koiran kanssa haromaan metsiä. Lunta oli kuhvelikossa lähes polveen ja lisää tuli koko päivän taivaan täydeltä. Tuntui silloin, että koskaan ei taida kevättä nähdä.

  e-salo

  Keski-Suomessa ’vanha kansa’ sanoi että lokakuun talvi pysyy. Tarkoitti sita että lokakuussa sataa ensilumen ja se on maassa vielä lokakuun lopussa niin on sitten pysyvät lumet.

  Joskus 80-luvun puolivälissä oli syyskuun lopulla niin kovia pakkasia, että piti vaihtaa talvirenkaat. Lumet tuli lokakuussa ja suli vasta kevaalla.

  90-luvulla oli tuo edellämainittu lokakuun talvi, silloin ajettiin latu-uratkin paikoin jo lokakuussa. Nekin lumet tais pysyä kevääseen.

  Metsuri motokuski

  Isä kertoi että jos talvi ei tule lokakuussa niin ei tule marraskuussakaan. Meillä on samat muistikuvat keski-suomesta.

  Gla Gla

  Mettämies: ”Tämän palstan hirvenmetsästyskeskustelujen taso on muuten ihan verrattavissa hesarin viivi&wagner -sarjakuvan juttuihin, täällä sitä tasoa pidetään yllä lähinnä jalkanen&gla-akselilla…”

  Sano vain, jos on sanottavaa jostain kommentista. Tuollaiset kohdistamattomat heitot menee ihan suoraan suomi24-tasolle.

  Yleensä tuon tason kritiikki on vaiennut, kun pitäisi alkaa puhua asiasta. Katsotaan miten tällä kertaa käy.

  Visakallo Visakallo

  Tällä Päijät-Hämeen pohjoisosissa lumet ovat pysyneet kevääseen asti lokakuulta 1969, -70, -80, -81, -88, -92. Vuodesta 2000 lähtien en ole havaintoja enää kirjannut.

  MJO

  MJO:lle on todettava , että lupapankki on olemassa tihentymiä varten . Meillä lupa irtoaa pankista ,kun/jos seura on noudattanut pyyntilupaehtoja ja saanut kaatokiintiönsä täyteen myös vasojen osalta ja havaintoja on esittää vaatimuksen tueksi</span>

  Suorittavalle on todettava, ettei meillä ole lupapankkia käytössä. Täällä on rhyn ja suurten seurojen johtopaikat vallanneet hirvikoirakennelien kasvattajat ja heidän joojoo-porukka.

  Kalle Kehveli

  Suorittavalle on todettava, ettei meillä ole lupapankkia käytössä. Täällä on rhyn ja suurten seurojen johtopaikat vallanneet hirvikoirakennelien kasvattajat ja heidän joojoo-porukka.

  Näin se on lähes joka riistanhoitoyhdistyksessä, siksi hirvikannat pysyvät ylhäällä, muuten bisnes kärsii.

  Nostokoukku

  Meillä päin on vanha sanonta, että jos lehti jää lumen väliin niin lumi sulaa vielä pois. Nythän puissa on vielä lehdet osin jäljellä.

   

  Rukopiikki

  Ei tiiä vielä vaikka lähtis koko Suomesta lumi tälle vuotta. Vuonna  2006 Rovaniemellä pelkäsivät mustaa joulua. Lunta oli vain kuuraksi asti ja 2009 vain vähän enemmän.  Hevosjäät on saattanu lähtiä montakin kertaa samana syksynä. Se on tuo keli ku muuttuu niin sitä ei tiedä.

  Nostokoukku

  Ennustukset pitävät paikkansa, jos kelit eivät ala reistailemaan.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 90)