Keskustelut Puukauppa Riittävä litrakoko ensiharvennuksessa

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 63)
 • Riittävä litrakoko ensiharvennuksessa

  Motomiehet ja ostomiehetkin purnaavat liian pienikokoiseta puustosta.Mikähän olisi sitten riittävä litrakoko ensiharvennuspuulle?Tarkoitan win-win-tiannetta,jossa mototyö on mielekästä ja puunmyyjä saa hakkuutuloja.(kaksi harvennuskertaa).Mitähän se olisi RK-mittana?

 • Metsuri motokuski

  No kun 1800 taintakaan ei ole tasaisesti niin kuinkahan ne 3000 olisivat.

  Ai että uran laidastako se harventaminen aloitetaan. Täytyypä kokeilla kun olen aina aloittanut ajourien välistä keskeltä. Siinä se vika varmaan on. Olisko muita neuvoja vielä tarjolla ?

  pikkutukki

  Ole hyvä ! Nyt ei tule muuta mieleen !

  Jätkä

  Eipä kai niitä pystyynjätettäviä puita ainakaan kaikkia tarvitse kolhia, jos metsässä ei ole muuta kuin poistettavat ainespuut jätettävien lisäksi.
  En ole huomannut kokeneiden kuljettajien kolhivan ainakaan kouralla pystypuita, mutta huolimaton käyttäjä näyttää tyvellä iskevän aika herkästi pystypuuta.

  Ei tosin ole mitään mieltä yrittää kasvattaa yli 2000 runkoa hehtaarilla, jos haluaa tuottaa nopeasti puuta ja jätettävien puiden pysyvän paremmin pystyssä, kun ne ovat saaneet kehittyä oikeassa tiheydessä.

  wanhajätkä

  Jos 3000 runkoa on alueella tasaisesti, ne ovat 1,8 metrin päässä toisistaan.
  Missä pikkutukki on nähny semmosen kuvion? Että tasasesti.Ja mitä kaikkea muuta siellä on.
  Se koura on liki tonnin möykky joka on yli metrin leveä terät auki. Kmmenen metrin varressa. Olisit pikkutukki melko virtuoosi jos ei leimoja tulisi.Oon ollu motonpuikoissa vasta vasta puoltoista vuotta ja multa se ei onnistu ettei leimoja tule. Allekkirjotan mm:n mielipiteen täysin. Se on semmosta ketjujenkkaa terien kans tureikossa ettei sinne oo syytä mennä. Ku muutenkaan ei saa mitään aikaseksi….hermot menee.

  Mulla on metsäkoululta harjoittelemassa. Oon niille opettanu että se hakkuupää on ku oma terska. Ei kannata tukkia joka puskaan tai oot kusessa

  Jätkä

  Kyllä se koura menee puiden sekaan kolhimatta kaikkia runkoja. Saahan täystiheään metsään neljän metrin ajourankin hakattua kolhimatta reunapuita.
  Kun jäävät rungot ovat kolmen metrin välein, siellä voi niiden välissä kolhia mielin määrin, kunhan jättää jättöpuut kolhimatta.
  Toki tureikko pitää olla pistetty sileäksi, että kuski näkee, missä terskaansa heiluttelee.

  pikkutukki

  Minulle kyllä kelpaisi jos omassa metsässä olisi ensiharvennuksessa 3000 samankokoista mitat täyttävää runkoa 2000 sijaan ja samassa kasvatusajassa . Pusikot on eri juttu !

  pihkatappi pihkatappi

  Useinhan nuo puut on vähän kuitenkin tuppaina. Joukkokäsittelynä lähekkäin olevat kerralla pois ja jätetään vai niitä millä on ollut vähän enempi kasvutilaa. Luulisi että 2 metrin välein olevat puut saa motolla käsiteltyä ilman kolhuja. Kerran mulla oli tuollainen leimikko Rovaniemen pohjoispuolella, missä oli mäntyjä tiheässä ja moto teki joukkokäsittelynä, ei ollut leimoja jäävissä rungoissa, poistettavien runkokoko oli 40 litran kieppeissä.

  Jätkä

  /Palvelut/Profiili/?userId=4602
  RE: Riittävä litrakoko ensiharvennuksessa
  Minulle kyllä kelpaisi jos omassa metsässä olisi ensiharvennuksessa 3000 samankokoista mitat täyttävää runkoa 2000 sijaan ja samassa kasvatusajassa . Pusikot on eri juttu !
  Lähetetty: 1 h, 53 min sitten
  Lähettäjä: pikkutukki

  Jos sinulla on 300 runkoa hehtaarilla ja niiden kaikkien koko on 20 litraa. Niin vaihtoehtona 1500 runkoa, joiden kaikkien keskikoko on 40 litraa, niin kumpi on parempi omistuksen – tai hakkuukoneen käyttäjän kannalta?

  Noita 20 litran runkoja ei oikein kannata tuossa tiheydesä enää kasvattaa, mutta 40 litran runkoja voisi vielä rauhassa järeyttää sadan litran kokoon.

  20 litran kokoisten runkojen hinta pystykaupalla jäänee jopa alle 5 €:n / kuutiolta!

  Hakkuun jälkeen saattaa lumi ja tuuli tuhota hontelon puuston.

  pikkutukki

  Toiset puhuu aidasta ja toiset aidanseipäistä .

  Jätkä

  Nimimerkki Pikkutukki ilmeisesti kasvatteleekin vain aidanseipäitä ja näkee öisin märkiä unia pienen pienistä tukeista.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 63)