Keskustelut Tekniikka sahat ja talvi

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 169)
 • sahat ja talvi

  Huskin miehet ovat aina väittäneet että toimivat paremmin talvella kuin stilhit. Nyt kummiskin kävi sillälailla että sahat olivat kumpikin yön ulkona ja lunta oli satanut niin että kumpikin oli lumen peitossa. No ei siinä mitään huski käyntiin useammalla nykäisyllä ja heti sai huomata että kierrokset pätkii. Sahailin semmosen 15min ja saha rupesikin jotenkuten toimimaan mutta tyhjäkäyntiä ei löytynyt missään välissä joten huskin työpäivä oli siinä. Onneksi omistan myös stiilin kaksi kertaa narusta nykäsin ja käyntiin, eikä mitään ongelmia koko päivänä. Tässäpä huskin miehille pähkinä purtavaksi. Kyseessä 550xp ja ms-201.

 • pikkutukki

  Usein käynnistinlaitteen hilut jäässä ! Sitä voi välttää , mutta joskus yllättää  !

  arto

  Artolla on ihmeellisiä sahoja, kun niissä ei räntä kylkiin tartu, vaikka sitä kuinka sataisi………Niin, Niillä oikeasti sahataan eikä (kuvitella koneen ääressä)…..Syksy huolto sulattava lukko öljy käynnistin jousikoteloon… Naru rypsiöljy kyllästys(päivä likoomassa öljyssä) Kaasuvaijerista vedet ulos. Ei temppuile ennemmin mies hyytyy kuin saha pakkasen takia.

  Jätkä

  Laita AINA saha kuumana maahan  silloin kun saha on sammutettu – kyljelleen, jolloin sylinterin lämpö sulattaa / kuivattaa käynnistimen hiluja. Peitä käynnistimen alaosa valmistajan tekemällä suojalla tai Jeesusteipillä.

  Jos käynnistysnaru tulee ulos ja jää ”pitkäksi”, pistä korkillinen bensaa sahanpurujen kanssa kannon päähä – siihen tuli ja käynnistinlaite liekin ääreen. Hetken kuluttua laite imaisee narun. Jos käynnistin ei tartu vahtipyörään, vedä naru kokonaan ulos ja päästä narusta irti, kynsi tärähtää liikkeelle.

  Yleensä en ole joutunut käynnistinlaitetta metsässä purkamaan, ellei jousi tai naru ole katkennut.

  jees h-valta

  Enpä ole kovin huonona pitänyt sahan tuomista pannuhuoneeseen yön ajaksi kuivumaan. Koskaan ei ole mitään jäätymis/hyytymisongelmia ollut. Nyt se tosin on Valtran hytissä ollut par viikkoa kun ei ole tarvittu ja viime reissulta vain jäi sinne lekkereineen. Noh, huomenaamulla siellä valmiina jos keliä hiukankin on.

  mettämiäs

  Ennen vanhaan oli sääntö, että jos saha varastettiin työmaalta työpäivien välillä (=yöllä), kotivakuutus ei sitä korvannut. Jos saha varastettiin esim. päivällä lounastauon aikana, vakuutus korvasi vahingon (tämä koski käytännössä varmaankin enimmäkseen hankintahakkaajia, jotka kävivät päivällä kotona tauolla). En tiedä, mikä mahtaa olla nykytulkinta tästä asiasta…

  Alexi

  Naapurin hankintahakkaajalta voro vei Stilin 241,kotivakuutus ei korvannut

  Kaasukahva 2litran pakastepussiin .Voisiko sinne pistää sellaisen kosteutta poistavan  pussukan?

  rööri roope

  Vakuutus ei korvaa jos esim saha jätetty lukitsemattomaan tilaan oli se missä tahansa.

  Alexi

  Mitähän vakuutus sanoo kun pistän Stihl 480 ripuskuskoukun kautta vaijerilla tukkipuuhun,Abloy-lukolla kiinni?

  Jätkä

  On se ainakin lukittuna.

  pikkutukki

  Onkos stihlissä ripustuskoukku sahan puolella , hussessa koukku valjaitten puolella . Nykyään oikeastaan valjaat saattaa lähteä ja saha jäädä . Valjaat kalliit myös .

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 169)