Keskustelut Tekniikka sahat ja talvi

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 169)
 • sahat ja talvi

  Huskin miehet ovat aina väittäneet että toimivat paremmin talvella kuin stilhit. Nyt kummiskin kävi sillälailla että sahat olivat kumpikin yön ulkona ja lunta oli satanut niin että kumpikin oli lumen peitossa. No ei siinä mitään huski käyntiin useammalla nykäisyllä ja heti sai huomata että kierrokset pätkii. Sahailin semmosen 15min ja saha rupesikin jotenkuten toimimaan mutta tyhjäkäyntiä ei löytynyt missään välissä joten huskin työpäivä oli siinä. Onneksi omistan myös stiilin kaksi kertaa narusta nykäsin ja käyntiin, eikä mitään ongelmia koko päivänä. Tässäpä huskin miehille pähkinä purtavaksi. Kyseessä 550xp ja ms-201.

 • Alexi

  pikkutukki,puhuin erehdyksessä ripustuskoukusta,tarkoitin ripustuslevyä.Stilissä selleinen rei`tetty levy,Huskissa rengas.

  Jätkä

  Valjaitten paikka ei olekkaan metsässä, vaan ne tuodaan kotiin ja mielellään kuivumaan. Koukkuhan on valjaissa, mutta tuo lukitseminen onnistuu vain sahassa, jossa riiputuspaikka on sahan rungossa valettuna. Jos se on ruuvilla kiinni, se on helppo irroittaa, vaikka olisi miten lukittu.

  arto arto

  Muutama vuosi sitten meni tutulta metsurilta raivausaha oli paikalis tien penkalla kuusipuskassa, Oli viikonloppuna tullut kaivuri tullut puhdistamaan ojia oli ajanut yli sai kotivakuutuksen kautta uuden sahan. Toiset kotivakuutukset korvaa toiset ei.

  Tolopainen

  Dollmarin valjaat maksaa 50€ ja ovat parhaat testien mukaan ei niitä kukaan varasta. Jos saha on kymmenen kertaa kalliimpi se kiinnostaa enemmän. En usko että nuo metsässä olevat sahat ketään kiinnostaa ja miten niitä pimeässä sieltä löytäisi. Ahmat ovat kiinnostuneita sahojen muoviosista ja saattavat pureskella ne palasiksi.

  oksapuu

  Tilhiltä tulee keväällä uudet X-TREEm raivurinvaljaat (metsäuutiset), hinta 149€, pitänee ostaa…

  Muovipussi raivurin kahvassa (tilhi) on hyvä konsti, pitää vain käyttää uudesta asti…

  Mottimasa Mottimasa

  En muista minkä mallin tilhi oli 90 luvulla, mutta se perkl. Ei pelannut, ei sitten päivääkään kunnolla. Siihen oli erikseen talvisuojat, mutta se ei pelannut suojien kanssa eikä ilman, aina oli joku paikka jäässä. Sen jälkeen on ollut johnsered sahoja eikä ole mitään isompia ongelmia ollut.

  Kuitupuunkasvattaja

  ”Ahmat ovat kiinnostuneita sahojen muoviosista ja saattavat pureskella ne palasiksi.”

  Niin tai karhut ovat levitelleet moton bioketjuöljypurkit pitkin kangasta. Viikonlopun jälkeen oli parillakin työmaalla karhuja ja tassulla oli painettu tyhjistä kymppilitraisista kyljet auki ja sisus oli nuoltu tarkkaan. Karhun kieli oli tehnyt muovikannun pintaan hyvät jäljet.

  Käsisahat taas metsässä yön yli joko paperisäkkiin tai muovipeitto ilmavasti siten, että ei kerää turhaa kondenssia. Kondenssikosteus on viheliäistä.

   

  Jätkä

  En muista minkä mallin tilhi oli 90 luvulla, mutta se perkl. Ei pelannut, ei sitten päivääkään kunnolla. Siihen oli erikseen talvisuojat, mutta se ei pelannut suojien kanssa eikä ilman, aina oli joku paikka jäässä. Sen jälkeen on ollut johnsered sahoja eikä ole mitään isompia ongelmia ollut.

  Kyllä ne tuon ajan Tilhit olivat aivan Per…stä. Ei niistä mikään malli toiminut ruotsalais-sahan tasoisesti.

  Pulverilumi on vieläkin paha rastimonelle sahalle, mutta HVA:n ammattiversiot ovat yleensä lähes tunnottomia sillekin, kunhan käytetään ohjeiden mukaisesti.

  Mottimasa Mottimasa

  Se oli juurikin sitä pulverilunta, oli rämeikön harvennus meneillään, satoi heti alkuun 20cm pulverilunta pitkän kanervikon päälle. Polviin asti oli kahlata ja sinne kun sahan laski niin ei perskeles se toiminut mitenkään päin.

  mettämiäs

  ”Muutama vuosi sitten meni tutulta metsurilta raivausaha oli paikalis tien penkalla kuusipuskassa, Oli viikonloppuna tullut kaivuri tullut puhdistamaan ojia oli ajanut yli sai kotivakuutuksen kautta uuden sahan. Toiset kotivakuutukset korvaa toiset ei.”

  Kyllä varmaan näin onkin, että toiset korvaa, toiset ei. Mutta nyt esimerkissä asia vähän vaihtui eli kyseessä ei ollutkaan varkaus. Tätä voisi ehkä verrata siihen, että jos autoa kolhitaan parkkipaikalla, ei vakuutusyhtiötä varmaankaan hirveästi kiinnosta, olivatko ovet lukossa vai ei. Mutta jos auton takapenkiltä varastetaan vaikkapa läppäri tai varastetaan koko auto, vakuutusyhtiö tullee tutkimaan hyvin huolellisesti, oliko auton ovet lukittuina vai ei.

   

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 169)