Keskustelut Puukauppa Sahayrittäjän lähivuodet näyttävät synkiltä

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 131)
 • Jätkä

  Kyllä esim Vilppulan saha on tehnyt monivuotisiakin sopimuksia, mutta sehän onkin ”ihan pikkusaha”, jota ei kannata ottaa huomioon.

  Myös lähiseudun keskisuuret vientisahat näyttävät työntävän tukkia teriin ihan tosissaan.

  Vaikka toki te – etenkin Harjanvarressa tiedätte nämä asiat parhaiten. Koska sieltä tulee uudet opetusohjelmat Maa- ja metsätalouden tiedekunnalle Helsingin yliopistoon? Siellä kun kuulemma on kaikki opetus vahvasti ajasta jäljessä. Puhumattakaan muista metsäoppilaitoksista.

  Tuntuu täällä porukat olevan eniten hermolla – mutta ei kylläkään ajan- .

  mettämiäs

  ”Kyllä esim Vilppulan saha on tehnyt monivuotisiakin sopimuksia, mutta sehän onkin ”ihan pikkusaha”, jota ei kannata ottaa huomioon.”

  Kirjoittajalla oli aikaisemmassa keskusteluosiossa hukassa Vilppulan sahalinjojen määrän kanssa, mutta nyt yritetään väittää laitoksen sahatavarakaupat olevan tiedossa. Voi tietenkin olla, että näin on opetettu metsäalan insinöörikoulussa, mutta valitettavasti sillä ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Miksi ihmeessä tällä palstalla halutaan kirjoitella tällaista roskaa? Joku ottaa vielä ihan tosissaan…

  Jätkä

  Linjat tiedetään kyllä – toisin kuin siellä metsäsika-osastolla-…

  wanhajätkä

  Minusta tällä palstalla maalataan turhankin mustia mielikuvia tulevasta. Storaenso kirjoittaa Tervemetsä lehdessä että puun kysyntä pysyy entisellään ensivuonna. Puukaupassa pääpaino on harvennushakkuissa. Onko tuo nyt paha asia. Tukki voi jonku vuoden odottaa mutta harvennukset ei.

  Juttelin Keiteleen Ilkka Kylävainion kanssa viikko-pari sitten. Hän piti tilannetta aika normaalina ja tulevaisuutta vakaana jo ei erittäin hyvänäkin.Toivoi Kemijärven selluinvestoinnin alkavan pikaisesti. Hän uskoi sen kuitenkin alkavan.

  Toki puun realihinta on laskenut mutta vastapainona on hehtaarituoton parantuminen ja puuta on enemmän kun koskaan. Puuntuottamisella ei rikastuta….paitsi jotkut jopparoimalla. Uskokaa pois ettei se silti mitään mailmanlopun hommaa ole. Tai me täällä kirjottajat ollaan armottomia luusereita.

  Joka ei ole ollut ikinä tosi yrittäjä ei voi ymmärtää että ei se yrittäminen ole, eikä voikkaan olla, pelkkää kasvua ja voitosta voittoon kulkemista. Aina ei ole niin ruusuista. Ei ollu mullakaan vaikka laskin itseni onnistuneiden joukkoon.

  Tehän tietysti tiedätte parhaiten katsomalla kristallipalloa jossa on viljapellonkuva. Sama käy myös vatupassina ja huomaatte heti jos jokin asia on vinksallaan

  Mulla on sentään paha lukihäiriö jonka taakse voin piiloutua ja heitellä sieltä hävyttömyyksiä.

   

  Visakallo Visakallo

  Pitkälti wanhajätkän linjoilla olen minäkin. Metsät ovat velkaisen ja vanhettuvan Suomen ainoa uusiutuva luonnonvara. Poliitikoilla on aina ollut kova into lupailla vaikka mitä, kun ollaan istuttu isojen tyttöjen ja poikien pöytiin maailmalla ja päästy ihan televisioonkin. Tässä huumassa tahtoo vain unohtua, että velat eivät ole hävinneet minnekään, ja lisää tulee taas kiihtyvällä vauhdilla. Kunhan oikein tiukka paikka tulee, siihen unohtuvat niin hiilet kuin ympäristötkin. Hyvähän sitä on lupailla asioita kolmenkymmenen vuoden päähän, kun itse eivät ole enää silloin vastuussa mistään. Puolan pojat laskee nyt oikein porukalla, että paljonko taas pyydetään lisää EU:lta rahaa ensi kesän ilmastokokouksessa. Sata miljardia (2 x Suomen valtion butjetti) meni jo läpi, laitetaanko nolla perään samantien!

  Apli

  Kuten eräs sahapomo sanoi, sahojen suurin ongelma oli suomessa pitkään se että sivutuotteiden kysyntä ja varsinkin hinta on tasolla nolla, nyt tämä ongelma on poistunut ja esim purun kysyntä ja hinta on sahoille pikkuhiljaa mieluinen samoin kuoren ja sahahakkeen.. Keiteleellä isot investoinnit ja Rauman uusi jättisaha tulee varmasti.

  Tolopainen

  Kyllä tuo nyt jotain kertoo tilanteesta sahatvaramarkkinoilla, kun urakoitsijat siirtyvät muihin töihin ja koneet seisoo muutaman viikon. Sahat ovat varautuneet hoitamaan teollisuusliiton lakkotarpeet pitkän kaavan mukaan.

  jees h-valta

  Eipä ole todella ongelma että koneet seisoo nyt. Niinhän ne on lähes joka syksy tehneet. Seisokkeja tulee kun emme vieläkään ole tasapainossa tavaran tarpeen ja ylitarjonnan välissä. Antaa huilia vaan, onhan tuo metsäkelikin aivan mahdoton vielä pitkälle kevääseen.

  Tolopainen

  Niin nyt ei ole enää syksy, olemme kohta keskitalvessa. Yleensä tähän aikaan koneet on hakkuutöissä. Eikö siellä Harjavallassa ole edelleen kovat myyntipaineet ja kauppoja on tehty pää märkänä.

  jees h-valta

  Aina täällä Joulun keväismmälle puolelle menee ennenkuin mikään talvi alkaa edes hahmottua. Nytkin musta sula maa, mene sinne rähjäämään. Harjavallassa on kaupan virittelyt hyvässä vauhdissa mutta pitää antaa ”omalle” firmallekkin mahdollisuus vielä tarjota. uusi toimari on jo esittäytynyt ja vuodenvaihteen jälkeen kaupallista kierrosta yritelmiin. Yksi kauppahan kuitenkin jo vartoilulla toteutumaan joten seuraava lähinnä se normaali toinen kauppa 20-vuodelle.

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 131)