Keskustelut Tekniikka Sähkö

Esillä 10 vastausta, 201 - 210 (kaikkiaan 679)
 • Sähkö

  Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

  Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

 • pihkatappi pihkatappi

  Pysty mallin mylly on suunnitteilla, siinä selviäisi lyhyellä johdolla. Paneelit ovat halpoja, mutta syksyllä lataaminen loppuu liian aikaisin. Mulla yksi 240 ampeerin akku.

  En ole invertteriä laittanut jatkuvaan käyttöön, on se olemassa pienakkujen latausta varten. Jos olisi jääkaappi, invertteriä kannattaisi sille käyttää, kun 12 voltin jääkaapit ovat tosi kalliita. Menee harkintaan tuo 220 v jääkaappi, invertterin pörinä yksi onhelma.

  Kaiken saa tehdä itse, kun on 12 voltin järjestelmä, eikä nuo sähkötyöt mitään rakettitiedettä ole. Tähän mennessä kustannukset  reilut 1500 euroa ja projekti mielekäs.

  metsänkasvattaja

  mökillä  yksi 270 w  aurinkopaneeli ja yksi  250 ah akku  ja  500 w tuuligeneraattori  joka  äsken tuli  uusittavaksi  22 vuoden jälkeen .tilalle  ostin 940 w vaakaakseli  turbiinin  .akkuja  saisi olla  tuplamääräkin,mutta mökin käyttö  on suht  vähäistä .jääkaappi toimii  kaasulla .generaattorista  saisi  paremman hyödyn asuinrakennuksessa  kun kytkisi verkkoon invertterin kautta

  pihkatappi pihkatappi

  Metsänkasvattaja, mitä haasteita tai ongelmia olet vuosien saatossa järjestelmän kanssa kokenut?

  Visakallo Visakallo

  Kiinteistönvälittäjät kertovat, että nyt viedään öljylämmitystalot käsistä. Jos omaa metsää eikä vanhaa sähkösopimusta ole, niin kaikkein edullisin lämmitysmuotohan se nyt on.

  jees h-valta

  Onhan se Lammaisten Energiakin melkein kympin saanut sähkölaskuumme lisää. Ei silti vielä viittäkymppiä/kk. Ja siitä tuskin paljon petraa enää talvellakaan. Yksi sähkön kuluttaja meni kaupaksi eli tuo myynnissä ollut Porin Lassilan mökki vaihtaa lähipäivinä omistajaa. Kun tuote on oikein hinnoiteltu se menee kaupaksi vaikka välittäjä itekkin epäili tilastoihinsa vertaillen. Ja tinkiäkkään ei tarvinnut kuin muodolliset kolme tonnia.

  MaalaisSeppo

  Kävin to Reposaaressa maittavalla lounaalla. Katselin ohi ajaessani tyhjän panttina seisovaa, uudehkoa Fortumin hiilivoimalaa. Siellä se seisoo, eikä edes valmistella käynnistämistä, vaikka sähkön hinta jo nyt takaisi kannattavuuden.

  Eräs selitys on, ettei ole hiiltä tarpeeksi. Samaan aikaan Saksassa hiiltä olisi, mutta ei saada vietyä jokien varren voimaloihin, kuin joissa ei tarpeeksi vettä. Hiiltä siis on ja sen kuljetus MeriPoriin on helppoa.

  Taitaa Fortumilla olla ketun häntä kainalossa. Lypsänee Valtiolta käynnistysavustusta ja lähtee sitten tahkoamaan rahaa sähköllä Uniperin syövereihin.

  Rane

  No yleinen mielipide kääntyy nopeammin nurinpäin kuin Jessen sukat.Jos 8 kuukautta sitten Fortum olisi kertonut käynnistävänsä kauan seisoneen kivihiilivoimalan niin siitä olisi syntynyt varsinainen paskamyrsky.Nyt huudetaan suureen ääneen kivihiilen polton lisäämistä.Tee siinä pitkän matkan suunnitelmia…

  Puuki

  Miljoonamökille 3 tn onkin vain muodollinen summa.   Saman saa melko helposti jos myy kopin ilman välityspalkkiota, jos siis osaa käyttää nettiä ja sen asuntokauppaan tarkoitettuja myyntipaikkoja – mutta kun ei ole pikkurahan puutetta ,niin ihan sama se silloin on miten toimii.

  Uudet geeliakustot on melko kalliita omaan sähköntuotantolaitokseen.  Pienen tuulimyllyn saa muutamalla satasella + asennustyöt päälle.  Huoltoa se vaatisi ehkä vähän enemmän kuin aurinkopaneelit.

  Tolopainen

  Tiedämme melko tarkkaan, paljonko Suomessa kuluu sähköä vuodessa, vain se n.kahden viikon huippukulutusjakso on arvoitus. Nyt sähköntuottajat haluavat vuoden tuotannosta viisi kertaa enemmän kuin viime vuonna. Sähkönkulutus on pysynyt laskevalla trendillä v.2007 ei siinä tapahdu mitään suurta muutosta lähivuosina. Paperitehtaita suljetaan ja koko ajan teollisuus vähentää sähkön kulutusta. Sähkömarkkinoilla suurin muutos oli vientiyhteyden avaaminen Eurooppaan joka johti tukkumarkkinoiden hintojen moninkertaistumiseen nykyisessä energiakriisissä, joka on täysin keksittyä. Ei meillä ole sähköpulaa eikä sitä voi tulla, siitä pitää hinnoittelu huolen.

   

   

  Apli

  Teollisuus on tottunut suomessa halpaan sähköön, sen aika on nyt ohi…

Esillä 10 vastausta, 201 - 210 (kaikkiaan 679)