Keskustelut Tekniikka Sähkö

Esillä 10 vastausta, 3,081 - 3,090 (kaikkiaan 3,476)
 • Sähkö

  Merkitty: 

  Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

  Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

 • Apli

  SSAB aloittaa valtavat muutosneuvottelut Raahessa – Koskee 2400 työntekijää (iltalehti.fi)

  Teräs ei käy kaupaksi, yksi suomen suurimpia sähkönkäyttäjiä.. Hankalat ajat ei koske vain metsäteollisuutta. Sähkössä käyttö vähenee ja tuotanto lisääntyy.

  Tolopainen

  Joutaisi sulkea koko saastepesä.

  Visakallo Visakallo

  Tolopaisen toive saattaa toteutuakin. Eikös se yhtiö investoi parhaillaan Ruotsiin?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Energiakomissaari Simsonin mukaan Eurooppa on yhä ydinvoiman suhteen hyvin jakautunut. Saksassa ja Belgiassa suljetaan vanhenevia reaktoreita, kun Ranska, Puola ja Unkari aikovat rakentaa lisää. Unkari tilasi uudet kaksi reaktoria venäläiseltä Rosatomilta.

  Aika uskomattomalta kuulostaa tuo Rosatom. Ehkä hanke on kuitenkin pantu jäihin sodan ajaksi? Ei ihan puhtaat jauhot pussissa meilläkään: esimerkiksi Loviisan ydinvoimala on yhä täysin riippuvainen Venäjältä toimitetusta polttoaineesta. Samaa VVER-reaktorityyppiä on EU-maista yhä myös Bulgariassa, Tšekissä, Unkarissa ja Slovakiassa.

  – Niiden kaikkien täytyy löytää vaihtoehtoinen polttoaineen tarjoaja, Simson sanoo.

  EU-komissio arvioi, että sähkönkulutus Euroopassa kaksinkertaistuu vuoteen 2050 mennessä.

  – Sille on hyvä syy, Simson sanoo. – Liikenne, lämmitys ja teollisuuden prosessit tullaan isoilta osin muuttamaan sähköllä toimiviksi, jotta päästöt saadaan alas. Sektorit, jotka nyt käyttävät muualta tuotua fossiilienergiaa, tullaan sähköistämään.

  http://www.hs.fi/talous/art-2000009864606.html

  Nostokoukku

  Saksa voi sulkea ydinvoimaansa. Sillä on niin suuret kivihiilivarat, että se voi hiiltä polttamalla tuottaa sähköä. Samoin naapurinsa Puola, joka aikoo rakentaa myös uutta ydinvoimaa. Puolan ylimääräiselle kivihiilelle löytyy markkinat Saksasta.

  Tolopainen

  Saksassa olisi pitänyt nähdä, että sen ydinvoima kielteinen energiapolitiikka oli täysin idioottimaista ja johti riippuvuuteen venäläisestä maakaasusta. Nyt Saksassa teollisuutta ajetaan alas ja sitä siirtyy maasta pois halvemman energian alueille jopa Suomeen suunnitellaan pitkästä aikaa vetyyn liittyviä investointeja. Ei tästä ole kuin muutama vuosi, kun valtion yhtiö Nesteen johto oli tukka putkella menossa Rotterdamin halvan vedyn takia. Porvoo jäi rannalle ruikuttamaan. Ei tullut uusiutuvasta dieselistä menestystarinaa, loppu on jo näkyvissä, liikenne sähköistetään ja tavaroiden kuljetus siirtyy pitkällä tähtäimellä kiskoille suuressa määrin.

  Apli

  Saksasta katoaa autoteollisuutta kun Kiinan sähköautot valtaa markkinat, se on kova paikka heille, eipähän tarvitse sinne uutta sähköntuotantoa rakentaa..

  Visakallo Visakallo

  Saksan erityisongelmana on, että yli puolet taloista lämpiää yhä maakaasulla. Niitä taloja on siellä aika paljon, kun ihmisiäkin on samalla pinta-alalla yli 15 kertaa se määrä kuin täällä Suomessa.

  Puuki

  Kiinan halpissähköautojen puutteet näkyy ainakin esim. hirvenväistötestissä jossa eräskin malli sai ala-arvoisen arvosanan.

  Sähkön hinta nousee taas lokakuun alkupuolella .

  Visakallo Visakallo

  Energia vaikuttaa valitettavasti edelleen hyvin vahvasti EU:n suhtautumiseen eri asioihin. Saksaan ja muualle Eurooppaan maakaasua tuottava Azerbaidzhan käyttää nyt tilannetta täysin hyväkseen ja valtaa ilman EU:n vastalauseita alueita naapurista Vuoristo-Karabahista.

Esillä 10 vastausta, 3,081 - 3,090 (kaikkiaan 3,476)