Keskustelut Tekniikka Sähkö

Esillä 10 vastausta, 5,961 - 5,970 (kaikkiaan 6,138)
  • Sähkö

    Merkitty: 

    Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

    Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

  • Metät kunnossa!

    Ilmeisesti SAK on todennut, että aatteen nimissä tässä pitää lakkoilla, vaikka tietää ettei muu kuin jänenistö tässä häviä. Tausta tälle löytynee jo edellisestä lamasta yli 30 vuoden takaa. Silloin SAK aiheutti Suomelle merkittävästi suuremman montun kuin tilanteessa jossa laiha sopu olisi kaikilta vienyt vähemmän (jota Sorsa oli sukkuloimassa).

    Nyt sitten vaan pitää nämä asiat hoitaa lainsäädännön kautta kuntoon. SAK on ja tulee olemaan neuvotteluosapuoli, ei taho joka kertoo miten asiassa tullaan etenemään. Valtaa tehtäviin päätöksiin olisi enemmän jos ymmärtäisi keskittyä yhteistyöhön. Nykyisellä toiminnalla jää jatkossa kuunteluoppilaaksi.

    Tolopainen

    Lakko on hjuvä, työskentely parempi. Mutta poninhäntä poika ei tahdo tehdä työ, hän mieluummin lakko. Kovin huono käytös hänellä ei tapoja. Pitää Siperia opetaa hänet.

    Kalle Kehveli

    Muistan kovia lakkoja 1970-luvulta. Hernekeittoa tuotiin kotia pikku maitotonkassa ja hyvää oli. Työläinen ei porvarin tahtoon taivu! Isäukko oli silloin pääluottamusmies.

    Puuki

    Ei taivu ay-pomot.  Työläisistä suurin osa olisi jo halunnut lakkojen loppuvan, kun alkaa näkyä seuraukset.  Nyt odottavat vain että uusi poliittisten lakkojen rajoituslaki tulee voimaan.

    Nostokoukku

    Ei taivu Ek. Työläisistä suuri osa ei olisi halunnut lakkoja ollenkaan. Mutta Ek sai viimeinkin toivomansa hallituksen joka on juoksutettavissa.

    Puuki

    Juuri aamulla yrittäjät korjasi virheellistä tietoa, että hallitusohjelma olisi EK:n kirjoittama . Ei pidä paikkaansa; paljon tehty muutoksia vaatimuksiin neuvottelemalla aiemmin.  Aiemmin vasemmistohallitukset on olleet sak:n käsikassaroita, nyt on erilainen hallitus joka ei muuta hallitusohjelmaansa muutaman toimijan painostuksesta.

    Tolopainen

    Metallin seitsemän viikkoa kestänyt lakko oli vuonna 1971 se päättyi 16% palkankorotuksiin ja lomaltapaluu rahoja alettiin maksaa. Ennen lakoilla saavutettiin jotain nykyisin ei mitään. Ajat ovat muuttuneet, kun palkat ja edut on muutenkin jo tapissa.

    Nostokoukku

    Kyllä välittömästi hallitusohjelman julkistamisen jälkeen useat taloustoimittajat ja talousanalyytikot ilmoittivat, että ohjelma on työelämän osalta Ek:n kirjoittama. Tottakai yrittäjät tämän yrittävät kieltää tämän tiedon.

    Puuki

    Niinhän se tietenkin on sinun mielestä, kun luet vain vasemman laidan tiedotusta.

    Nostokoukku

    Luen kaikkia tiedotusta, laidasta laitaan. Puuki taitaa lukea hyvin valikoiden. Viimeksi lukaisin jutun Ylen sivuilta yrityksistä, jotka olivat siirtyneet nelipäiväisen työviikkoon pitäen palkat samana. Erittäin tyytyväinen yrittäjä kertoi tuotannon ja liikevaihdon pysyneen samana ja yrityksen tuloksen nousseen. Itsekin jouduin tätä aikoinaan pakosta kokeilemaan, kun työnantaja määräsi yhden päivän viikosta istumaan toimistolla, yleensä tyhjän panttina täysin yhdentekevää sähköpostitulvaa selaamassa. Maastotyö, se työ johon minut oli mielestäni palkattu, jäi neljään päivään, mutta niin vain tavoitteissa pysyttiin.

Esillä 10 vastausta, 5,961 - 5,970 (kaikkiaan 6,138)