Keskustelut Tekniikka Sähkö

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 679)
 • Sähkö

  Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

  Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Tolopainen: ”Jos katsotaan pelkästään sitä, paljonko sijoitetulla pääomalla saa sähkötehoa aurinkopaneelit on aivan ylivoimaisia.”

  Näin varmaan on. Toisaalta sijoitetun pääoman takaisinmaksuaika on vieläkin yli kymmenen vuotta aurinkopaneeleilla. Siinä on myös sellaisia pyrokraattisia hankaluuksia. Yritin jollekkin firmalle esittää että panisin paneelit Korpituvan katolle ja käyttäisin sitä sähköä myös asunnolla, mutta se ei käynyt. Olisin toki maksanut siirtomaksun ja paikat alle 30km etäisyydellä toisistaan ja saman verkkoyhtiön alueella.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Olisiko Korpituvan tuottamat ylijäämäsähköt saanut myytyä verkkoon? Tämä ominaisuus parantaa kannattavuutta heti.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Uutisissa oli että Turkkiin tulee Rosatomin voimala. Erdogan pelaa vähintään kaksilla korteilla ellei useammillakin… peluuttaa ehkä vielä kiinalaisiakin ja arabimaita, Israelia?

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Valaistuksen kanssa muutamien tuntien sähkökatkot eivät tuota ongelmaa. Nykyisin saa hyviä paristoilla toimivia ledivalaisia. Yleisvalaistukseen meilläkin sekä asunnolla että Korpituvalla kampinglyhdyt, joissa neljä isoa paristoa jalustassa. Korpituvalla sitä käytettiin varaston valaisuun ja se jäi useiksi päiviksi päälle. Paristot eivät vielä ole hiipuneet vaikka tuon lisäksi sitä on käytetty sähkökatkoissa ja jos jonkinlaisissa komerojen penkomisessa.

  Terveisin Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kyllä ne ylijäämät kai kaikissa tapauksissa verkkoon saa myydä. Silloin kun kyselin niin verkkoonmyynnin hinnat vain olivat ihan mitättömiä, nyt sekin voisi olla kyllä toisin, ainakin hetken aikaa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Nythän sähköyhtiö maksaa pörssihintaa sähköntuottajalle ja vastaavasti myy tuottajalle sähköä heidän sopimillaan hinnoilla. Luonnollisesti siirtomaksua peritään sähköstä, jonka kuluttaja ostaa.

  Kaveri laittoi juuri kuusikymmentä neliötä panelia ja aurinkoisella kelillä virtaa menee verkkoon. Kun kävin tontilla, oli hetkittäin hieman yli 4 Kw tuotos, mutta kun pilvi meni auringon eteen, pilkku siirtyi vasemmalle.

  Isännällä on vino pino paneleita, joille hän on katsonut toisen rakennuksen katolta paikan ja asentelee ne sinne. Ammattitaito riittää itse tehdä koko homman. Sähkösedät vain tekevät viimeistelyn kuten säännöt edellyttävät.

  On laskeskellut, että kun itse tekee suurimman työn, jää perustamiskustannukset niin paljon pienemmiksi, että takaisinmaksuaika nykyhinnoilla on roimasti Tanelin laskelmia lyhyempi.

  Tolopainen

  Jos kannattaa lentää lomalle Thaimaahan kahdeksi viikoksi perheen kanssa. Paremmin kannattaa laittaa 5k€ aurinkosähköön. Sähkölaitokset ja valtio tietenkin yrittävät kaikin keinoin estää panostamisen yksityiseen pienenergian tuotantoon. Kesällä Suomessa tulee neliölle 1000W teholla auringon säteilyä, paneelien hyötysuhde on 20%.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Omatoiminen asennustyö on aivan oma lukunsa, voi olla hyvinkin kannattavaa,

  Tämän hetkisiä takaisunmaksu laskelmia olis kiva nähdä. Itte en viitti ruveta laskemaan kun toteutus kuitenkin menisi ensi kesään, tilausruuhkien takia.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Vuorokautinen nettolaskenta parantaisi taloutta oleellisesti: päivällä tuotetun ylijäämän saisi laittaa ”tilille” ja käyttää yöllä. Hyvän hinnan päivinä kannattaisi myydä pörssiin. Älyautomatiikka hoitaisi kumpaa tapaa milloinkin sovelletaan jos antaisi järjestelmään hinnat.

  Puuki

  Kannattaa kysyä  sähköyhtiöltä etukäteen minkälaisen sopimuksen tekevät, jos aikoo laittaa aurinkosähköpaneelit tuottamaan.   Uusien määräikasten sopimusten sähkön hinnat on jossain 20-30 c/kWh välillä.  Entisillä hinnoilla pärjää nyt hyvin ylijäämäsähkön myynnissä mutta en tiedä miten käy  sopimusten kanssa, jos pitää tehdä uusien hintojen mukaan.  .  Omavarasuutta ainakin parantaa .

  Kahteen suuntaan toimiva sähkön syöttö ( 2 käyttöpaikkaa , jos on paneelit) on tehty semmoseksi, että ei onnistu esim. käyttää pelkästään aurinkopaneelisähköä tai syöttää halpaa sähköä jotenkin muuten kalliimmalla myytäväksi.

  Tuotto on tänä kesänä (kevät +syksy mukana) n. 9%:n luokkaa.  Investoinnin kuoletusaika n. 9-10 v. tai sitä lyhempi, jos/kun  sähkön ostohinta nousee.  Jos sähkön  keskihinta olisi 20 c/kwh, niin alle 7 vuotta olisi kuoletusaika  ja sen jälkeen tulee ilmaista sähköä.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 679)