Keskustelut Tekniikka Sähkö

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 221)
 • Sähkö

  Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

  Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

 • Tolopainen

  Kovasti odotellaan, milloin AJ hankkii paneelit ja aletaan saada oikeaa dataa, miten pelittävät.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  En aio hankkia paneeleita tähän asuntoon, mökille mahdollisesti. Maalämpötalossa kesäaikainen kulutus on niin alhainen että ei kannata kun ei ole sähköautoa.

  Tolopainen

  Vanhanaikainen käsitys, että sähkö pitäisi kuluttaa itse, sen voi myydä verkkoon. Kai sitä rahaa kuluu kesälläkin.

  Tolopainen

  Missä ne valtioiden tehokkaat toimet on aurinkopaneelien määrän lisäämiseksi Euroopassa. Niiden tuottaman energian avulla voidaan lisätä sähkön tuotantoa nopeammin kuin millään muulla tekniikalla ja halvimmalla.

  Meillä on kotitalouksissa paljon laitteita, jotka eivät tuota mitään. Miksi uusiutuvaan energiaan ei voisi investoida, kun se tuottaakin rahaa. Kannattaa myydä vene ja traileri pois ja sijoittaa rahat aurinkopaneeleihin.

  Metsuri motokuski

  Aurinkopaneelit on varmaan ihan ok juttu jos on ylimääräistä varallisuutta pankissa. Huonompiakin sijoituksia toki voi tehdä. Meillä kävi porukka tekemässä paneeli tarjouksen ja 10 vuotta tuli takaisinmaksuaika näillä sähkön hinnoilla.  Paneeleille annettiin 10 vuoden tehotakuu ja inventterille 15 vuotta.  Tästä voisi päätellä niin että 10 vuoden jälkeen pitäisi paneelit uusia kun investointi on maksettu.

  Puuki

  Paneeleilla on yleensä 20 tai 25 vuoden min. 80 % tuottotakuu.  Lataussäätimelle/ohjausyksikölle  10 v:n toimivuustakuu.

  PS Onkohan Ol3 vihdoin syöttämässä sähköä verkkoon , kun sähkön pörssihinta on pudonnut. Vai johtuuko  minimihinnat vesisateista ja tuulista (?).

  Jätkä

  Tolopainen:”Vanhanaikainen käsitys, että sähkö pitäisi kuluttaa itse, sen voi myydä verkkoon. Kai sitä rahaa kuluu kesälläkin.”

  Näillä näkymillä on juurikin noin. Jos on jo olemassa sähköliittymä, niin ylimääräisen sähkön saa työnnettyä pörssihinnalla verkkoon. Kaverini suorastaan pihistelee sähkönkäytön kanssa nyt, kun hänellä on oma voimalaitos, koska se tuottaa hänelle rahaa. Panelit tahkoavat kesäpäivinä tiliä, vaikka kaveri on eukkonsa kanssa mökillä viettämässä laatuaikaa.

  Puuki

  Kalliin pörssisähkön aikaan kannattaa myydä ylijäämäsähköä mahdollimman paljon ja halvan hinnan aikaan kuluttaa itse . Sateella on ihan sama minne se alle 1 kWh:n tuotto menee.  Päivänpaisteella tulee sitten n. 4,5 kwh/h enimmillään.  Mutta paneelit kehittyy koko ajan ja kohta voi olla myynnissä hyötysuhteeltaan 2 x parempia kuin ne on tähän asti olleet.  Koekäytössä on ollut jo monikerrospaneeleita jolla on hyötysuhde 40-50 % . Eikä tarvitse paistaa auringonkaan niihin  suoraan etelästä.

  Rane

  Ei näytä Ol3 syöttävän ainakaan tänään mitään.Kuun lopussa pitäis jo tulla 65% ja syyskuun loppupuolella täyttä hönkää.Toki koeajua.

  TVO – OL3-tuotanto koekäytön aikana

  Tolopainen

  Kyllä näyttää, klo 18.00 laittavat atomimiilun tulille 300Mw  teholla.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 221)