Keskustelut Metsänomistus Sain perinnöksi 71ha

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 123)
 • Sain perinnöksi 71ha

  Merkitty: 

  Metsää, enkä osaa sille itse tehdä mitään, eikä puolisoa kiinnosta.

  Sain metsästä hyvän tarjouksen, paljon enemmän mitä metsänhoitosuunnitelmassa.

  Elämäntilanne on sellainen etten kestä stressiä paljoa mitään ja kieltämättä sitä käy melkein vainoharhaiseksi, kun on saanut suuren perinnön… Tuon lisäksi reilu 20ha peltoa… Sitä alkaa pyöritellä päässään, mitkä on kenenkin motiivit.

  Ja päässä tietenkin painaa oman isän sanat ”älä myy ikinä maita eläkä metsää”. Ja toiset antaa neuvoksi että myymällä pääsen kaikesta stressistä eroon .

  Toisaalta haluaisin myydä kaiken pois ja ostaa vaikka oman paikan, mutta tämä paine mikä tulee muilta ihmisiltä ja omasta muistista on ihan kamala…

  Ja kumminkin haluaisin lapsille myös jättää jotain, koska myös minun isälle oli lapsenlapset tosi tärkeitä… En edes tiedä miksi avaudun tänne näin…

  Mutta tulenko katumaan ikuisesti jos myyn nyt metsät hyvään hintaan?? Yksityinen ihminen tarjosi kyseisestä paikasta 60 tuhatta vähemmän… Ja tämä toinen ostaja ehdokas maksaa huomattavasti korkeimman hinnan.

  Se on tosi vaikeaa kun tämmösiin liittyy tunteita ja kaikkea sellasta , helpompi olisi jos paikka olisi minulle jonkun ihan tuntemattoman ihmisen eikä siihen liittyisi sukulaisten painostusta .

 • pihkatappi pihkatappi

  Jos omistaa viljelymaata ja ottaa sieltä tuet itselleen, jääkö silloin kokonaan kelan tukien ulkopuolelle. En tiedä onko tuolla merkitystä tässä tapauksessa. Ainakin jos jättää koko paketin itselleen, on pakko ottaa se maataloustuottajan eläkevakuutus ja tuossa nimenomaan pellon omistus riittävän metsäpinta-alan lisäksi ratkaisee että vakuutus on pakollinen, pelkkä 70 ha metsäpinta-ala ei sitä aiheuta. Kelan tuet ovat hieman erikoisia, vaikka tilillä on miljoonia, tuet ovat isommat kuin sillä jolla on laskennallisesti tuloja, vaikkapa metsämaata ja vaikka tili olisi miinuksella ja tuloja ei käytännössä olisikaan.

  Eli asiat kannattaa selvittää jossain muualla vielä tarkoin, täältä palstalta ei ehkä osata nähdä tilannetta ja eikä varmasti noita kelan tukia ole edes ajateltu.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kehityskulku on maanviljelyksen osalta sellainen,että vain muutama suur-tila seutukunnan pellot vuokraa pitemmänpäälle,kuten Tolopainen edellä myös ounastelee.Jos Piikulla ei maahenkeä ole (rasitteena) kannattaisi harkita myös pelloista luopumista.Pohjanmaan pellonvuokratasoa en tiedä,mutta täällä Savossa ei pellon vuokralla kyllä rikastu,metsän tuotto hehtaarille usein parempi.Viellä semmoinen  asia,toisilla raha polttaa käsissä ja huusholli läpilaikku,sellaisen ei kannata kerralla kaikkea kiinteää myydä.Rahat hupenee ja sitten on kaikki perut huvenneet maailman tuuliin yllättävän nopeasti.

  Jätkä

  Etelä-Pohjanmaalla on maksettu pelloista aivan mielettömiäkin hintoja. Joistakin huonommistakin pelloista huonolla paikalla on maksettu hyvi, kunhan on saatu tukioikeudet. Nykytekniikalla uuden pellon raivaaminen on niin helppoa ja edullista, että sivukylien pellot on jätetty metsittymään ja tehty vastaava pinta-ala parempaan paikkaan.

  Johonkin lapsuuajan kotipaikkaan ei pidä kiintyä liikaa, siitä voi muodostua kallis riippa.

  Pena1

  Yksi vaihtoehto on että pidä omistuksessasi 10v. ja hoida metsät ja vuokraa tai myy maat. Mikäli 10v:n jälkeen olet myynnin kannalla saat myydesä 40% hankinta- meno olettaman ja joudut maksamaan veroa 60%:ta. Myynnin jälkeen sijoita rahat näiden kolmen Suomalaisen metsäyhtiön osakkeisiin, eli sijoitus pysyy metsässä josta vuosittaiset osinko tulot, kohde vain vaihtuu ja stressi vähenee.

   

   

  harrastelija harrastelija

  Pena1:sen vinkki ehkä parhaimpia tähän asti! Isäukkokaan ei ehkä käänny haudassan!

  Pena1

  Sinun on muistettava että metsä yhtiöiden sijoittamiseen kuuluu pörssin nousut ja laskut, mutta pitkäaikaisena sijoittajana metsäyhtiöihin olen huomannut että on paljon parempi omistaa yhtiöitä kuin todellista metsää. Mutta on kyllä sanottava että raivaussaha hommia kyllä keväisin ja syksyisin kaipaa jonka takia jätin myimättä muutaman ha:n puuha palstan. Näiden edesmenneiden vanhempien ja varsinkin naapureiden mielipiteitä ei pidä kuunnella.

   

  Menninkäinen

  Tuolla on mietitty peltojen pitämistä ja tukien nostoa. Sehän ei onnistu ilman aktiiviviljelijän statusta. Siinä vaiheessa kun sen itsellesi hommaat putoat työttömyysturvan ulkopuolelle. Tai siis voit itse maksaa itsellesi työttömyysturvan. Mela maksut tulevat myös pakolliseksi. Se pitää muistaa että jos asutte tilalla, tai olette naimisissa tai teillä on lapsia asiat voi vaikuttaa heihinkin. Esson baarin miehet kuvittelevat että tuosta tukea tulee ovista ja ikkunoista. Mutta enemmän sitä tuollaisista pinta-aloista jää käteen vaikka työttömänä. Eli suosittelen myymään tai vuokraamaan pellot.

  harrastelija harrastelija

  Alkaa tuntumaan, että Piikulla on ns. positiivinen ongelma? Onpa mielenkiintoista seurata hänen ratkaisuaan, mikäli hän sitten jonkun ratkaisun saa aikaiseksi?

  Piiku

  Harrastelija, nimenomaan ongelma on positiivinen! 😀 miksi sitä ei vaan osaisi olla kiitollinen siitä mitä on saanut. Mutta kyllä minä sen tarjouksen hyväksyin ja oon siitä ollut yhteydessä ostajaan.

  Hirsitalotehtaalla ihan hyvässä virassa oleva ihminen tarjosi tästä samasta paikasta 70 000€ vähemmän ja se oli juuri se mitä  mhy oli arvioinut käypäarvoksi, eli siitä oli vähennetty vielä se -30% ja tämä tarjouksen tekijä vielä sanoi, että yleensä metsäkauppaa tehdessä näistä metsistä maksetaan vain tämän käypäarvon verran… Että ajatteli sanoa etten tilaa myydessäni pety , jos alan sitä myydä.

  Mielestäni tämä metsärahasto tarjosi sellaisen hinnan että sillä mielelläni luovun paikasta, ja sillä summalla jo pystyy jotain tekemäänkin ja maksamaan perintöveron.

  Mutta voihan se toki olla niin että myyn pellot myös jossain vaiheessa, vuokrasopimus ei onneksi kovin pitkä ole.

   

  Mutta mitä tästä opin, en meinaa jättää perinnöksi lapsille henkisiä paineita. Sanon että saatte tehdä mitä vaan mikä tuntuu hyvältä , kun minusta aika jättää ja jos multa jotain jää.

  Pääsepähän nyt veloistaan ja kaikesta muusta , mikä on rasittanut vuosikaudet 😀

  Jätkä

  Tuo 30 %:n vähennys on joissakin tapauksissa – melkein voisi sanoa -Kusetusta.

  Jos varsin on neloskehitysluokan metsää kaikki, niin oikea hinta olisi ns ”Teurastusarvo”, eli kaikki hakataan, mitä voidaan ja rahat tilille. Seuraava omistaja vastaa uudistamisesta.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 123)