Keskustelut Metsänomistus Sain perinnöksi 71ha

Esillä 3 vastausta, 121 - 123 (kaikkiaan 123)
 • Sain perinnöksi 71ha

  Merkitty: 

  Metsää, enkä osaa sille itse tehdä mitään, eikä puolisoa kiinnosta.

  Sain metsästä hyvän tarjouksen, paljon enemmän mitä metsänhoitosuunnitelmassa.

  Elämäntilanne on sellainen etten kestä stressiä paljoa mitään ja kieltämättä sitä käy melkein vainoharhaiseksi, kun on saanut suuren perinnön… Tuon lisäksi reilu 20ha peltoa… Sitä alkaa pyöritellä päässään, mitkä on kenenkin motiivit.

  Ja päässä tietenkin painaa oman isän sanat ”älä myy ikinä maita eläkä metsää”. Ja toiset antaa neuvoksi että myymällä pääsen kaikesta stressistä eroon .

  Toisaalta haluaisin myydä kaiken pois ja ostaa vaikka oman paikan, mutta tämä paine mikä tulee muilta ihmisiltä ja omasta muistista on ihan kamala…

  Ja kumminkin haluaisin lapsille myös jättää jotain, koska myös minun isälle oli lapsenlapset tosi tärkeitä… En edes tiedä miksi avaudun tänne näin…

  Mutta tulenko katumaan ikuisesti jos myyn nyt metsät hyvään hintaan?? Yksityinen ihminen tarjosi kyseisestä paikasta 60 tuhatta vähemmän… Ja tämä toinen ostaja ehdokas maksaa huomattavasti korkeimman hinnan.

  Se on tosi vaikeaa kun tämmösiin liittyy tunteita ja kaikkea sellasta , helpompi olisi jos paikka olisi minulle jonkun ihan tuntemattoman ihmisen eikä siihen liittyisi sukulaisten painostusta .

 • harrastelija harrastelija

  Miten? Ostamallako / vuokraamalla  asunnon omalla nimellään? Tuskin verottaja antaa suoran verottoman rajan yli menevän osan mennä ilman veroa?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Juuri noin, ja täysin laillisesti. Lahjoja voi antaa lisäksi.

  https://www.veronmaksajat.fi/ajankohtaista/Ajankohtaista/Verojuristi-vastaa/Saako-taysi-ikaisen-lapsen-elantomenoja-maksaa/

  Olennaista on, että kulut maksetaan suoraan kolmannelle osapuolelle. Esimerkiksi autoa ei voi ostaa lapselle verovapaasti. Mutta oman autonsa voinee antaa lapsen käyttöön?

  kämppäemäntä

  Onnea Piikulle hyvistä kaupoista! Niin se on, että elämä menee eteenpäin ja jokaisen pitää toteuttaa omia unelmiaan. Kyllä se isä kulkee siellä unelmissa mukana ja voihan sinne metsään tehdä perheen kanssa eväsretkiä ja ihailla isän kätten töitä vaikkei sitä enää omistakaan.

Esillä 3 vastausta, 121 - 123 (kaikkiaan 123)