Keskustelut Metsänomistus Sain perinnöksi 71ha

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 123)
 • Sain perinnöksi 71ha

  Merkitty: 

  Metsää, enkä osaa sille itse tehdä mitään, eikä puolisoa kiinnosta.

  Sain metsästä hyvän tarjouksen, paljon enemmän mitä metsänhoitosuunnitelmassa.

  Elämäntilanne on sellainen etten kestä stressiä paljoa mitään ja kieltämättä sitä käy melkein vainoharhaiseksi, kun on saanut suuren perinnön… Tuon lisäksi reilu 20ha peltoa… Sitä alkaa pyöritellä päässään, mitkä on kenenkin motiivit.

  Ja päässä tietenkin painaa oman isän sanat ”älä myy ikinä maita eläkä metsää”. Ja toiset antaa neuvoksi että myymällä pääsen kaikesta stressistä eroon .

  Toisaalta haluaisin myydä kaiken pois ja ostaa vaikka oman paikan, mutta tämä paine mikä tulee muilta ihmisiltä ja omasta muistista on ihan kamala…

  Ja kumminkin haluaisin lapsille myös jättää jotain, koska myös minun isälle oli lapsenlapset tosi tärkeitä… En edes tiedä miksi avaudun tänne näin…

  Mutta tulenko katumaan ikuisesti jos myyn nyt metsät hyvään hintaan?? Yksityinen ihminen tarjosi kyseisestä paikasta 60 tuhatta vähemmän… Ja tämä toinen ostaja ehdokas maksaa huomattavasti korkeimman hinnan.

  Se on tosi vaikeaa kun tämmösiin liittyy tunteita ja kaikkea sellasta , helpompi olisi jos paikka olisi minulle jonkun ihan tuntemattoman ihmisen eikä siihen liittyisi sukulaisten painostusta .

 • harrastelija harrastelija

  Onnea Piikulle jyvästä kaupasta! Me taas mummun kanssa annetaan lähinnä lasten lapsille vielä elinaikana sen 4999 @ kolmen vuoden välein, niin he saavat kanssa käyttää rahansa mihin haluavat. Mutta toistaiselsi ne ovat menneet käyttötavaraan, matkailuun ja osalle opiskeluun!

  Jätkä

  Jos on varaa, niin tuo verovapaa lahjoitus on todella hyvä keino helpottaa perillisten elämää. Opiskelu on hyvä sijoitus, vaikka muutamat manaavatkin (kadehtivat) opettajien KAUHEAN hyvää palkkaa, pitkiä lomia ja työtä, jossa ei tarvitse tietää, eikä osata mitään. Lisäksi opetukseen tärvätyt verorahat ovat menneet aivan hukkaan, ainakin mikäli Jeessin ja Tollon puheita uskoo.

  Metsuri motokuski

  Aika usein noilla metsärahastoilla käy niin että hakataan ensiksi mitä irti saadaan ja kun tuotto ei enää ole riittävä niin maapohjat myydään ulkomaisille sijoitusryhmille. Näin sitä isänmaata pikkuhiljaa ulkomaiseen omistukseen siirretään ihan laillisesti. Itänaapurissa ei kyseinen menetelmä onnistu eikä monessa muussakaan maassa.

  Yleensä on niin että nuo metsärahastot eivät mitään huonoja palstoja ostakkaan. Siellä pitää olla myytävää tai lähiaikoina myyntiin tulevaa.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Onnittelut Piikulle maakaupasta.Sait hinnan,jota saattaa sukulaiset kadehtia.Hintakertoimeksi tuli 1,kun Pohjanmaalla se on tammi-elokuun toteutuneissa kauppojen hintaseurannassa  0,93,eli arvonalennusta 7% summa-arvosta.Keskipuusto kaupoissa ollut n.90 m3 ja taimikoita kolmannes,hakkuukypsää 10% ja tukkiosuus 22%.Keskihinta 2500€/ ha.Piikku sai laskutoimituksen mutulaskelmalla n.230 000€,eli reilut 3200 € /ha.

  Piiku

  Metsäkupsa, mäkin tykkään noista todennäköisyys laskutoimituksista 😁

  Jännä sattuma mutta saman kokoinen tila tuli myyntiin samalle paikkakunnalle, niin hintapyynti oli siinäkin sama mitä mulle mhy arvioi… Eli hinta oli n.60 000€ vähemmän mitä saan. Jos olis oikein ahne niin sitähän ostaisi tuon metsän tilalle ja sais n.60 000 voittoa jne… Vois kysyä siltä rahastolta haluavatko ostaa vielä yhden saman kokoisen tilan 😁 Vitsi vitsi…

  Mutta näin mä kans olen ajatellut että lapsille toki haluan tuosta sitten antaa myös… On se niin toisaalta typerää ettei saa edes omille lapsille antaa rahaa silleen ettei siitä veroa menisi, eikös se mene niin että jos antaa yli 5000€ niin  joutuu siitä maksaa lahjaveron??

  harrastelija harrastelija

  Piiku kts edellä 🙂

  arto

  5 000 – 25 000e
  Veron vakioerä osuuden alarajan kohdalla, 100 €
  Vero alarajan ylimenevästä osasta, 8 %               Eipä tuo vero ole kovin suuri. Ei muuta kuin lapsille tilille valuttaa. Onhan nekin tavallaan osallisia kaupassa.

  pihkanaama

  Tasan 5000€ menee jo verolle. Voit lahjoittaa 4999€ / henkilö ilman veroja.

  Piiku

  Ok, kiitos tiedosta. Ja tottakai lapsille osa , minun isälle lapsenlapset oli muutenkin kaikki kaikessa ja joskus aikoinaan puhuikin testamentista että haluaisi antaa puolet meidän lapsille…  Mutta sitä testamenttia ei ilmeisesti kerennyt tehdä, kun ei sitä mistään löytynyt.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Lasten elinkustannuksia voi maksaa, ja niitä ei katsota lahjoiksi. Esimerkiksi kun lapsi lähtee opiskelemaan, hänelle voi kustantaa asumisen samalla lailla kuin hänen vielä kotona asuessaan.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 123)