Keskustelut Metsänomistus Sain perinnöksi 71ha

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 123)
 • Sain perinnöksi 71ha

  Merkitty: 

  Metsää, enkä osaa sille itse tehdä mitään, eikä puolisoa kiinnosta.

  Sain metsästä hyvän tarjouksen, paljon enemmän mitä metsänhoitosuunnitelmassa.

  Elämäntilanne on sellainen etten kestä stressiä paljoa mitään ja kieltämättä sitä käy melkein vainoharhaiseksi, kun on saanut suuren perinnön… Tuon lisäksi reilu 20ha peltoa… Sitä alkaa pyöritellä päässään, mitkä on kenenkin motiivit.

  Ja päässä tietenkin painaa oman isän sanat ”älä myy ikinä maita eläkä metsää”. Ja toiset antaa neuvoksi että myymällä pääsen kaikesta stressistä eroon .

  Toisaalta haluaisin myydä kaiken pois ja ostaa vaikka oman paikan, mutta tämä paine mikä tulee muilta ihmisiltä ja omasta muistista on ihan kamala…

  Ja kumminkin haluaisin lapsille myös jättää jotain, koska myös minun isälle oli lapsenlapset tosi tärkeitä… En edes tiedä miksi avaudun tänne näin…

  Mutta tulenko katumaan ikuisesti jos myyn nyt metsät hyvään hintaan?? Yksityinen ihminen tarjosi kyseisestä paikasta 60 tuhatta vähemmän… Ja tämä toinen ostaja ehdokas maksaa huomattavasti korkeimman hinnan.

  Se on tosi vaikeaa kun tämmösiin liittyy tunteita ja kaikkea sellasta , helpompi olisi jos paikka olisi minulle jonkun ihan tuntemattoman ihmisen eikä siihen liittyisi sukulaisten painostusta .

 • Jätkä

  Viljelytuki pyörii siinä 500 €:n tienoilla hehtaari. Vuokraa tuollaisesta maksetaan 0 – 250 € /ha.

  Keskivuokra lienee 150 -200 € /ha.

  Aimo Jortikka

  Ennemmin pellot myyntiin. Joka kylältä löytyy yksi laskutaidoton hölmö joka  maksaa niistä ilomielin vähintään tuplasti yli käyvän hinnan. Siitä rapsahtaa hyvässä lykyssä jo parisataa tonnia tilille. Sillä käy jo monta kertaa kanarialla ja kylpylöissä kylpemässä. Metsät siellä kyllä jatkaa omaa elämäänsä kaikessa rauhassa. Ei niistä tarvi stressata sen enempää.

  Timppa

  Tietysti kannattaa muistaa sekin, että omaisuutta myytäessä siitä menee vero.  Ja uutta metsätilaa hankittaessa ainakin varainsiirtovero.  Eikä laadukkaita tiloja ole yleensä tarjolla järkihintaan.  Pikkupalstat ovat usein vielä tolkuttoman kalliita, joten perintömetsääsi sellaiseen vaihtaessa häviät moneen kertaan.

  Asuntolainojen korot ovat yleensä pienempiä kuin metsän tuotto.  Tietysti täytyy miettiä lainanhoitokykyä.  Entäpä, jos möisit puuta vähän reilummin.  Saisit suuren osan asunnon hinnasta katettua ja jäljelle jäänyt lainaosuus olisi helppo hoitaa.

  Nyt ongelmana ovat innostuneet ostajat.  Jos myyt, niin sitten ongelmana on neuvojaan tyrkyttävät sijoitusneuvojat.  Sellaista omistajan elämä usein on.   Metsänomistaja saa hyviä neuvoja metsänhoitoyhdistyksistä pienen jäsenmaksun maksamalla.  Sijoitusneuvojat nappaavat prosentteja pääomastasi tuotti se tai ei.

  En suhtautuisi Jätkän ohjeisiin kovin vakavasti.  Kyllä lapsien etuakin on syytä miettiä.   Eihän sitä tiedä mitä maailma tuo eteen.

  Tunnekysymykset ovat kuten edellä on todettu hankalia.  Vieraita ei kannata kuunnella muissa kuin näissä taloudellisissa asioissa.  Kuten tuolla edellä on todettu, niin kannattaa vähän miettiä ennen kuin päätyy mihinkään ratkaisuun.  Jos otat yhteyttä paikalliseen metsänhoitoyhdistykseen, saat kätevästi tietää millaisia puunmyyntituloja on helposti mahdollista saada.

  anttik anttik

  Piiku.. Taustalla on sinulla kuitenkin ajatus siitä, että lapsille jäisi jotain arvokasta, ja sinulla on se… nimittäin metsä. Olen sitä mieltä, että otat ns. ”uskotun miehen” mukaan arvioimaan hakkuitten mahdollisuuden, ja teetätät tarvittavat hakkuut. Hakkuista saa huomattavasti tuloja, jopa verojenkin jälkeen. Niillä rahoilla voi tehdä tarpeellisia hankintoja, tai vaikka hummata ne taivaan tuuliin. No, tienkin voi antaa vaikka ennakkoperintöjä. Mahdollisuuksia on vaikka kuinka. Pellot vuokralle, ja jäät ootteleen kaikessa rauhassa seuraavaa ”rahalähetystä” metsästä. PS. Pysy kaukana pörssistä.

  Metsuri motokuski

  Voi kun olisinkin saanut tuollaisen perinnön. Itse tekisin tilan metsille hoitosopimuksen jonkin metsäyhtiön tai jopa mhy:n kanssa. Hoitosopimuksen voi kilpailuttaa.  Kilpailutukseen ja tarjouksien vertailuun saat hyvin neuvoa joltain metsäpalveluyritykseltä. Itselläni on pari metsätila hoidossa ja minulla se menee niin että teen omistajalle esityksen hoitotoimista tai hakkuista. Hän sitten päättää kuinka tehdään. Itse saan toki omana hyötynä metsänhoitotyöt mutta muusta työstä en ole palkkiota ottanut.

  Olen ehdottomasti isäsi linjoilla ja pidä omaisuudesta huolta jos vaikka joku lähisukulainen haluaisi ostaa tilan joskus tai olisi kiinnostunut sen hoidosta.

  Pellot vuokralle ilman muuta.

  Gla Gla

  ”Mutta sitten tulee jokin totuuden torvi sukulainen toitottamaan kuinka minun isäni elämäntyö menisi kuin kankkulan kaivoon, jos menisin ja möisin kaiken… ”

  Mihin elämäntyö tähtäsi?

  Oliko tarkoitus hoitaa metsiä hyvin, jotta hakkuista saa rahaa vai oliko tarkoitus luoda hieno luontokohde?

  Elämäntyö menee hukkaan, jos lahjoitat metsät ensimmäiselle vastaantulijalle tai myyt metsät ja käytät rahat tyhmästi. Tai teet hienoon luontokohteeseen avohakkuun.

  Mutta talousmetsän myynti ei tuhoa mitään, jos koet rahojen olevan jossain muualla sinun hoidossasi paremmassa tallessa. Jos pidät ne kynsin hampain metsässä ilman kiinnostusta metsien hoitoon, siinä on suuri vaara hukata isäsi elämäntyö.

  arto

  Meillä päin pelto ha hinta liikkuu 10000 e ha Jos ovat tukipeltoja. Niillä jo kohtuu tilin tekee. Metsissä varmaan myytävää. 50 ha pitäisin metsät itse ja pellot möisin.  Metsä maa ei vaikuta tukiin jos vaikutta tee valitus ne oikaisee  mhy;stä saa ilmaista metsäpalvelua jos jäsen jopa rahat käteen pakettina jos puunmyynti kiinnostaa.

  reservuaari-indeksi

  Noin juuri, Gla.

  Mutta jos epäilyttää oma kiinnostus tai kunto (kunnon mahdollinen paraneminen)  niin mielestäni myyntiin vaan.

  Itse perin aikanaan aika ison palan metsää. Nyt >nelikymppisenä mietin että aika monta toivotonta hetkeä olen noiden rääseikköjen kanssa viettänyt. Kunto on kyllä noussut. Toki tulojakin on ollut, koska hakkuusäästöjä oli. Koko ajan olen kuitenkin sormi liipasimella tilojen  myyntipuolella. Nämä on vaikeita juttuja, samalla olen ajatellut että tuossa on natiaiselle opiskelu-ja asuntorahat tarjolla 15 v. päästä. Ja samalla olen logiikkani vastaisesti kasvattanut tilojen määrää, kun puoli-ilmaisella on tyrkytetty.

  Pitäisi saada selville, että arvostaako perilliset enemmän pysyvää, tietenkin luontoarvoiltaan kelvollista, metsäkokemusta töineen ja pitkäveteisine tuloineen vai olisiko se kuitenkin ilman rasitteita helpompaa nähdä euroja tilillä. Oletuksella, että maailmankirjat pysyy suht’ ennallan ja puuta myydään ja ostetaan 20 v päästäkin.

  Mikä ihme siinä lienekään että metsään (perittyyn ja ostettuun) en osaa suhtautua rationaalisen viileästi.

  Älä ota enää rane, paha olo tulee sulle aamulla!

  reva
  tunne-elämän solmujen osastolta

  oksapuu

  Paljon riippuu siitä missäpäin Suomea tila sijaitsee…

  Täällä etelässä tukikelpoisen pellon vuokrahinta pyörii siinä 600€/ha paikkeilla…

  Jos päätät myydä koko tilan pois niin kaksi ostajaehdokasta on ihan liian vähän. Käytä mielummin isoa kokenutta välittäjää joka osaa kilpailuttaa tilakaupan. Vähimmäisvaatimus on että laitat ainakin julkisen myyntiilmoituksen paikallislehtiin ja nettiin…

  ”Myydään tarjouksien perusteella, pidätetään oikeus hylätä kaikki tarjoukset”, ostajia kyllä löytyy…

  reservuaari-indeksi

  Aloittaja kirjoittaa mm.:

  ”Tila sijaitsee Pohjanmaan ja keski-suomen rajalla…”

  Tuosta voi päätellä vähän sitä sijaintia, Oksapuu.

  Muuten juurikin noin. On tietenkin moraalisella tasolla eri puolia, eri käsityskyvyn tasoilla,  noista peltojen vuokrauksista. Onhan luettu miten yleisesti paalataan rehua ja kynnetään ne samat rullat  3 kk jälkeen samaan peltoon tukien takia! BKT kasvaa ja kaikki hyvin, ei kai nyt sentään. Joku roti, vaikka kuinka olisi mahdollista.

  Olin juuri männäviikolla pitkällä illallisella TEM:n porukoiden kanssa ja sielläkin kuulijat, paitsi Maalaisliittolaiset, pitivät monia esittelemiäni esimerkkejä absurdeina. Niitä olisi riittänyt enemmänkin kertoa kuin 15 min. alustukseni antoi myötä.

  Loppuillasta juuri samat ML:set oli eniten sönköttämässä palautetta, mutta ei saanut kukaan enää selvää pointeista. Kaikille kaupunkiympäristö ei näytä vaan sopivan.

  Reva
  vaikuttavan osaston myyrä

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 123)