Keskustelut Metsänomistus Sijoittaminen (rahalla) yhteismetsään

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 74)
 • Sijoittaminen (rahalla) yhteismetsään

  Merkitty: 

  Asia kiinnostaa ja haluaisin mielipiteitä/neuvoja.

  1. Mitä mieltä olette rahan sijoittamisesta (osuuksien ostaminen?) yhteismetsään?

  2. Mikä on summa mitä pitää sijoittaa, että  homma olisi järkevää? Joku joskus kirjoitti jossain, että rahalla sijoittavat ovat yleensä sijoittaneet 25000€ (Lapin yhteismetsästä oli kyse).

  3. Mitä hyviä puolia sekä riskejä yhteismetsään sijoittamisessa on?

  4. Mistä löydän ne yhteismetsät, mihin kannattaisi sijoittaa?

  5. Millaista tuottoa yhteismetsistä saa?

  6. Missä päin olevat yhteismetsät ovat järkevin valinta?

  Kaikki neuvot kiinnostaa…

 • JHH JHH

  Onko siis jotain todellista pelkoa, että Metsäliitolle (tai sen osuuskoroille) tapahtuisi jotain? Eikö tuo ole kumminkin samaa riskiä kuin jos rahat olisi jossain osakkeissa/rahastoissa…

  Timppa

  Siinä on se periaatteelinen ero, että osakkeet ja rahasto-osuudet ovat sinun,  Tietysti, jos yhtiö menee konkurssiin, niin niiden osakkeiden arvo yleensä nollatuu.  Esimerkkinä Talvivaara.

  Pannkitalletuksethan ovat turvattuja 100 000 euroon.  Tätä suojaa ei noilla Metsäliiton talletuksilla ole.  Ainanaan noiden talletusten tilanne oli huolestuttava.  Nyt riski on olematon.

  Mielestäni ratkaisusi hoitaa metsiä omin toimin on järkevä niin kauan, kun se on mahdollista.  Metsissä on mukava puuhastella ja vaikkapa kokeilla erilaisia asioita.  Kuntoilun merkitystäkään ei kannata väheksyä.

   

  n

  MJO

  Julkisesti myynnissä olleiden yhteismetsäosuuksien hinnat ovat aikaa sitten karanneet minun kiinnostuksen yläpuolelle.

  Itse sijoitan mielummin indeksirahastoihin tai osakkeisiin.

  JHH JHH

  Nostetaan hiukan vanhaa keskustelua. Eli millaisia uusia mielipiteitä yhteismetsistä (näin kun aikaa taas on hetken kulunut edellisistä keskusteluista)? Mitä hyvää tai mitä ongelmia yhteismetsissä on nyt ollut? Onko yleismetsät yleistyneet Suomessa? Onko yhteismetsiin uusia tulijoita? Kaikki keskustelut ja mielipiteet kiinnostaa…

  Planter Planter

  Tässä verkkoluento ja sijoitustuottoja erään ison toimijan ilmoittamana. (Tosin hallitus on ilmeisesti poistamassa metsävähennysoikeuden tältä kasvottomalta  sijoittajalta?)

  https://www.upmyhteismetsa.fi/?keyword=upm%20yhteismets%C3%A4&campaignID=1695097168&matchtype=e&adgroupID=66177801975&gclid=EAIaIQobChMI-MPYlP-28AIVqhkGAB0i2gFiEAAYASAAEgL9gvD_BwE

  Svedu Petteri

  Jos et ole itse metsänhoidosta intohimoisesti kiinnostunut ja ajattelet vain taloudellista tuottoa, niin unohda metsien ostamiset. Sijoita vaikka osakkeisiin.

  rompe

  vaikuttaa että on kuin holhottavana sijoitetun rahamäärän suhten,, hahhaaa

  Puuki

  Kysy edunvalvojaltasi sitten lupaa lisätä omaa päätäntävaltaa , jos siltä tuntuu… 🙂

  Panu Panu

  Ison yhteismetsän edustaja sanoi kerran haastattelussa, että heidän puukaupoissaan hinnat ovat aivat eri tasolla kuin tavismetsänomistajalla. Tästä olisi kiva kuulla lisää, varmaan täällä on yhteismetsän jäseniä, joilla on tietoa tästä. Kuinka paljon hinta nousee kun mottimäärä nousee esim. 1000m3 -> 5000m3? Vai paljonko on tyypillinen ison toimijan leimikon koko? Entä vaikuttaako hintaan myös esim. vuotuinen puunmyyntimäärä?

  Jos tavis saa nyt kuusitukista 70€ niin saako iso toimija 80€?

  Timppa

  En  sijoittaisi rahojani yhteismetsään.  Niiden tuotto ei yleensä pärjää kilpailussa esim indeksirahastoille.  Ja rahan irroittaminen on epävarmaa,

  Yhteismetsä on erittäin kätevä systeemi pitää suurempi metsäomaisuus jakamattomana.  Riskittömämpi hallinnoida kuin metsäyhtymä.  Nykyään veroetu saattaa kiinnostaa joitakin.

  Kyllä taitavat tukin hinnat nyt olla niin tapissa, ettei suuria eroja esiinny.  Huonommassa markkinatilanteessa tilanne saattaa olla toinen.

  Kun yhteismetsä pystyy usein kokoamaan suuria harvennusleimikoita, niin niissä hintaero kyllä repeää.  Olemme jo vuosia saaneet ensiharvennuspuistamme hyvän normaalin harvennuspuun hinnan.  Joskus jopa päätehakkuuhinnan.  Myös väljennysharvennuksissa kuidun hinnat lähentelevät päätehakkuun hintoja.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 74)