Keskustelut Tekniikka Stihl ms201

 • Tämä aihe sisältää 638 vastausta, 61 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten AvatarPavekka toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 638)
 • Stihl ms201

  Onko muilla kokemuksia kyseisestä sahasta? Itse ostin ja pakko huskun miehenä myöntää että stiili hallitsee noi moottorisahat paremmin, onse vaan niin mahtava peli sahata.

 • Jätkä

  Makarov. Mitä aiot sahata pikkutilhillä? Jos sinulla on jo 550 HVA, niin et tarvitse pikkusahaa, jolla pihapuita tekisit. Jos suunnittelet enskaa, on HVA turhan painava ja jopa ylitehokas. Olen sahannut ihan koe – näytösmielessä ms 200:lla 2 – 3 kuution jäätyneitä tuulikaatokuusia ja hyvin on mennyt. Syynä oli oppilaiden ennakkoluulot ja se, että pikkuisessa oli 14 tuuman laippa.

  Sanoisin, että jos joku edes puoliammattilainen ei ole pikkuTilhin kanssa ollut metsässä sahaamassa (ei sahailemassa), niin on paljosta jäänyt vaille.

  William Munny William Munny

  Jaakko Pessinen sahaa Stihl 261:llä.Joten lienöö ihan toimiva saha.

  eero heikki eero heikki

  Nyt on kysymys stihl 201 kokoluokan sahasta,niinkuin tuo jätkä edellä vertaili ,puoliammattilaiset oovat jo raskaampia sahoja tuoneet tähän juttuun.

  husku550xp

  Juuri näin 201 ja 261 on aivan eritarkoitukseen. Jos pitäisi valita yksi saha millä sahata niin se olisi 201, isommalle sahalle olisi niin vähän käyttöä.  Vai hakkaako joku vielä päivittäin tukkimetsiä moottorisahalla?

  Jätkä

  William Munny: ”-Jaakko Pessinen sahaa Stihl 261:llä.Joten lienöö ihan toimiva saha.”

  Jaakko Pessisellä lienee ennakkoluulot ja muutosvastarinta niin kovat, että hän ei suostu sellaista ”lelua” edes ajattelemaan.

  Jaakko Pessisen museosaharöykkiössä oli niin valtava osuus Partnerin ”Guttaperkkasahoja”, että en hänen sitä puoltaan kovin korkealle arvosta. Saattaa toki olla, että Lappajärvellä on ollut lyömätön Partnerkauppias, joka on aina puhunut Jaakon ympäri. Nyttemmin vaihtanut Tilhikauppiaaksi?

  petep

  Ja pessinen sanoi että vaikka kehitys on mennyt eteenpäin niin sahat on mennyt huonompaan suuntaan !! Tais olla ne Partnerit sittenkin sahoja ?

  Jätkä

  Taikka Pessinenkin on vanhentunut ! !

  husku550xp

  Riski mies tuo pessinen. Kippas vanhan valmetinki kylelleen, taitas jäädä joka ukolta tekemättä tällä palstalla,

  petep

  Nyt kun päästiin tähän että silloin kun ennen oli kaikki…….niin montako tankkia päivässä ammattimies sahasi kun se tuntuu olevan joku mitta paljonko bensaa palaa.

  Jätkä

  Se on todellisuudessa kiinni siitä, mitä sahaa. Minulla on pahimmillan mennyt tankillinen kaatosahauksessa ja kuusen tyveä sain karsittua pari metriä. En ihan heti meinannut uskoa, että bensa loppui. Tosin puu oli aiks iso ja saha oli Homelite XL 12. Syynä oli reipas kulutus, pieni tankki ja heikohko ketjunopeus. sahasin sillä sen yhden päivän, kun ei ollut muutakaan sahaa siinä saatavana.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 638)