Keskustelut Tekniikka Stihl ms201

 • Tämä aihe sisältää 638 vastausta, 61 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten AvatarPavekka toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 638)
 • Stihl ms201

  Onko muilla kokemuksia kyseisestä sahasta? Itse ostin ja pakko huskun miehenä myöntää että stiili hallitsee noi moottorisahat paremmin, onse vaan niin mahtava peli sahata.

 • Makarov

  Enskaa olis tarkoitus sahailla. Mitenkähän tuo tankin riittävyys tuossa 201:ssä? Meinaan että ei tarttis koko ajan tankilla hypätä.

  Ei tässä kumminkaan ihan vasta-alkaja olla. Viimetalvenakin kumminkin 400-500 kiinnon luokkaa sahailin ajankuluksi. Semmosta 5-7 tankin päivävauhtia. Parhaana päivänä olisin stihlillä jossa tankki kesti vähempi sahannut kahdeksan tankkia. Mutta meni seitsemännen tankin jälkeen käynnistyspuoli mäsäksi niin ei tarvinnut sitä kahdeksatta sahata vaikka olisi ollut tarkoitus. Sain toki takuuseen tuon käynnistyspuolen kun ei sahakaan ollut kuin n. kuukaudenpäivät käytössä.

  Jätkä

  Ei pikkutilhillä kovin pitkiä rupeamia voi sahata tankillisella, mutta aika äkkiä siihen rytmiin tottuu.

  En kylläkään kellottanut tankillisia, mutta meikäläisellä tahtoo nykyään jo tauko kutsua, viimeistään silloin, kun bensa loppuu.

  Olen MS 200:lla sahaillut kuitukokoista koivua polttopuuksi ja kasannut sen suoraan peräkärryyn. 1,5 – 2 kiintoa on tullut tankillisella kärryyn ja sen olen ajanut klapikoneen viereen, josta hurauttanut läpi.

  Pari tuntia siinä on hurahtanyt, nykyisin varmaan pidempään, klapikone ruhjoo klapeiksi varmaan kymmenessä minuutissa koko kuorman, kun vaan jaksaa syöttää puuta hihnalle.

  En toki huonoksi sanoisi Tilhin 241-malliakaan, olen sitä kokeillut yhden kiekon verran.

  Tolopainen

  Meinasin 12v sitten vaihtaa Tilhini 020 uuteen, mutta kauppiaani sanoi, että ei kannata. Sahan käyttöarvo parempi kuin vaihtoarvo, oikeassa oli. Käynnistysnaru ja muutama tulppa on tarvinnut ostaa. 80-ja 90-luvulla tehtiin parhaimmat sahat, joista molemmat on minulla

  Polttoainetta menee kolme tankillista, kun tekee koivuista metsäkärryllisen n.neljä kiintoa polttorankaa ja aikaa koko päivä. Ei ole tapana hajotella koneita metsässä, traktori on kestänyt metsäajoa yli 30v ilman minkäänlaista kolhua tai edes naarmua uudenveroisessa maalipinnassa.En aja sateella enkä kovilla pakkasilla. Koneet säilytän sisätiloissa kylmässä varastossa.

  Jätkä

  Kun saha on parikymmentä vuotta kestänyt ankaraa käyttöä ja siinä on vielä alkuperäinen teräketjukin ja laippa kuin uusi, niin täytyy kyllä olla todella hyvä ja kestävä saha.

  topintam topintam

  Onhan tuo 201:nen muutaman vuoden risusahana ollut,,löylyhän siitä loppuu heti kun ruvetaan sahaamaan puita. 261 ja 346 hutski sitten oikeisiin sahuuhommiin.

  Alkuunhan seon hyvä soitella tuolla kevyellä kun roppi kummissaan oikeista töistä. Muutaman päivän päästä sitten viitti enää kun sahaaminen on enemmän semmosta jyrsimistä. min 2,8kw ja äksy muhahammas niin tartte polttaa puita poikki.

   

  Jätkä

  Kannattaisi kokeilla terän teroittamista. Se usein auttaa vaivaan.

  husku550xp

  Kyllä sillä kuitupuuta tekee ja sillä jaksaa hyvin tehdä pitkänki päivän.

  purnu

  Onhan se vähän sellainen, että vauhtiin kun pääset, niin kohta saa taas tankilla olla. Hyvä saha jonkin isomman sahan kaveriksi. Pienemmille puille ihan ehdoton keveytensä ja riittävän tehon ansiosta.

  topintam topintam

  Totta sitä terää trimmataan joka tankille, mutta viilailut auta kun tehoa ei ole pyörittää sitä terää,,, vähän laskee hammasta ottavalle niin alkaa kytkin luistaa kun kierrokset ei pysy ylhällä. Tai tavallisimmin tupehtuu muhiinsa kun koittaa kaataa,,,meneehän sillä toki puu kun suostuttelee mutta se onkin sitä jyrsimistä.

  Jos tyykkää että kilon painonsäästöllä säästää puolet leikkuutehossa niin päästelee hymyssäsuin menemään vaan,,,kyl miekii välillä

   

  Jätkä

  Sahaustyylejäkin on monenlaisia. Terä pitää olla siinä kunnossa, että ei tarvitse yhtään painaa puulle. Ja kierrokset aina tapissa.

  Joissakin sahoissa purukotelo on muotoiltu niin, että kaatosahauksessa saattaa tulla täyteen, vaikka ei tekisikään huippulyhyttä kantoa. Siihen tautiin ei auta muu kuin vaihtaa erilaiseen koteloon ja samalla yleensä – sahaankin.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 638)