Keskustelut Tekniikka Stihlin FS 560 C-EM raivurin valmistus loppui

  • Tämä aihe sisältää 73 vastausta, 29 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 2 vuotta sitten Avataroksapuu toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 73)
  • Stihlin FS 560 C-EM raivurin valmistus loppui

    Uusimmassa (2021) Stihlin luettelossa mainitaan tämän raivurin kohdalla, että saatavissa ”niin kauan kuin varastoa riittää”.  Eli valmistus on ilmeisesti jo loppunut ja viimeiset myydään pois. Lienee niin, että on liian painava (10,2 kg kuivana)  ja tehoero FS 490 C-EM K raivuriin on pieni (2,8 kW vs. 2,4 kW), joten kysyntä näin isolle raivaussahalle lienee vaatimatonta. Ilmeisesti raivaukset myös tehdään ajoissa, joten isolle laitteelle ei silloin ole tarvettakaan!

  • Petkeles Petkeles

    Ehkä vain maahantuonti loppuu. Tuollainen saha tekee käytännössä riukumetsän harvennusta joka on nykyään järkevämpää energiapuuhakkuuna. Ennakkoraivaukseen riittää vähempikin.

    arto arto

    Eikös yli 50cc tullut jokin päästö Juttu.EU juttuja. Hq täyttää kaikki. Jo viime vuonna.

    Metsänmies

    Joutaa tuollaisen painavan sahan valmistus loppuakin. Kuka noita tarvitsisi?

    Jätkä

    Tuollaiset ”raivurit” ovat minusta olleet kaupunkien puisto-osatoilla trimmeriä pyörittämässä. Siihen hommaan oiva peli, kun näyttää käyttö olevan sitä, että kaasu pidetään pohjassa aina, kunnes bensa loppuu.

    Trimmerin veivaaminen on mielestäni sahalle kaikkein rasittavinta työtä, jos sitä tehdään oikein tosimielessä. kannattaisi ainakin säätää – jos onnistuu – maksimikierrokset hieman normaalia alemmaksi.

    Metsänmies

    Siinä Jätkä on oikeassa, että sakean ruohon leikkaaminen on rasittavinta raivaussahalle. Mutta kevyemmälläkin kalustolla homma onnistuu.

    Tee Ström

    Ei kannata ihan puutaheinää kirjoittaa. Jokainen, joka raivausssahalla on sahannut muutakin kuin pihanurkkia, tietää, että tehoissa 0.4 kilowatin ero on varsin huikea. Sen tietää ja tuntee kun ennakkoraivauksilla napauttaa kaasun pohjaan, kumpi malli on käsissä Stihl 560 vai Stihl 490. Kun kiihtyvyys on kuitenkin tuossa isommassakin mallissa aivan huippuluokkaa, puuta kaatuu urakkamiehellä hieman eri tahtiin kuin kansansuosikeilla, Husqvarna 545:llä tai tilhin 490:lla. Kuuluisaa AMMATTIMIESTÄ lainatakseni aluetta syntyy paljon enemmän päivässä.

    Päästöhommat on oma juttunsa. Kun viherpiipertävät vievät nykyään kaikkia konevalmistajia, niin tyhmiä päätöksiä tehdään peräperää.

     

    Metsuri motokuski

    Kerran liikkeessä tosiaan kokeilin tuota sahaa ja minusta se oli turkasen painava. Kysyinkin myyjältä kuka näitä ostaa. Kuulemma jokunen vuodessa menee. Itse en kyllä tuollaista tarvinnut. Pärjäsin 490 oikein hyvin. Sekin ehtii leikata terä mitan siinä ajassa kun tarvitsi.

    Metsänmies

    Minkä tehossa voittaa, sen nopeudessa ja painossa häviää.  Harvoin on eteen tullut sellaista raivattavaa, että olisin tarvinnut 460 Stihliä tehokkaampaa sahaa. Kun sahaustekniikka ja terä ovat kunnossa pienemmälläkin pärjää. Samahan se on makuukamarissakin. Ei suurella koolla tee mitään, jos käyttö ei pelitä. Kunnossa oleva pienempi pärjää paremmin.

    Rane

    En löytänyt ulkomaankielellä kuuklettamalla mitään valmistuksen lopettamiseen viittaavaa.Tosin voi olla vikaa kuuklettamisessakin.

    Jätkä

    Sen vähän, mitä olen sahaillut erilaisilla raivureilla, niin Tilhin 560 ei kuulu suosikkeihini. Se on oiva peli trimmerille ja pitkille siimoille, mutta trimmaus ei myöskään kuulu suosikkeihini.

    Työ on sen luonteista, että siinä Huskun 555 menee aivan hukkaan – ja hieman minua tyhmemmällä käyttäjällä – vähintään lämpöleikkaa kesäkuumalla.Raivaamisessa noiden ”tehosahojen ero on siinä, että kun samaan aikaan aloitetaan kaasuttaminen, niin Husku on katkaissut kahdeksansenttisen tyven siinä vaiheessa, kun Tilhi on päässyt täysille kierroksille.

    Ero kiihtyvyydessä on huima, sitä ei voi käsittää, ennenkuin on itse kokeillut.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 73)