Keskustelut Tekniikka Stihlin FS 560 C-EM raivurin valmistus loppui

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 73)
 • Stihlin FS 560 C-EM raivurin valmistus loppui

  Uusimmassa (2021) Stihlin luettelossa mainitaan tämän raivurin kohdalla, että saatavissa ”niin kauan kuin varastoa riittää”.  Eli valmistus on ilmeisesti jo loppunut ja viimeiset myydään pois. Lienee niin, että on liian painava (10,2 kg kuivana)  ja tehoero FS 490 C-EM K raivuriin on pieni (2,8 kW vs. 2,4 kW), joten kysyntä näin isolle raivaussahalle lienee vaatimatonta. Ilmeisesti raivaukset myös tehdään ajoissa, joten isolle laitteelle ei silloin ole tarvettakaan!

 • jees h-valta

  Ei nyt umpeen mutta metsää voi kasvattaa alkuun taajanakin. Ei siinä olennaista eroa kasvuissa ole. Se on tosi että poltinpuusavotassa pikkuhiljaa metsää autellaan. Täällä sitäpaitsi on hirvien syöntivaraakin pakko kasvattaa.

  Pavekka

  Heinikkoa olen isolla raivurilla niittänyt. Siinä se on hyvä kun lääni on pieni ettei paino pääse vielä tukahduttamaan. Todella tehokas niittokone iso raivuri pitkällä siimapäällä. Tosin vie isostakin koneesta kaikki tehot. Ojaperkuisiin ym. Ottaa mieluusti pienemmän.

  AMMATTIMIES AMMATTIMIES

  TIILI560 ON MARKIN0ITEN PARARAIN SAHA SEKÄN.MINULA ON NÄITÄN MONTAKIN.TÄNÄN PÄINÄVÄ LEIMIK0T ON,YLIN IKÄSIÄ TULEE URAKAN HOMISA,VILU SEKÄN NÄLKÄ JOS EI,OLE LÖYLYÄ SAHASA.EI PÄRIÄÄ HUSE PAKSUN PUUN,KATKASUSA TIILI560.EN TIETÄN KANTANTAAKON LÄHTIÄ URAKAN,RAVUULEN OLTENKAN JOS E1,OLE TIILIN SAHA.MIKANTERI JOUTASITKON VIELÄN,KAVERIKSIN ON HAKUU HOMAA OTATKON YHTEYTEN.

  Puuki

  Ojan penkat kannattaa kasvattaa poltinpuukoivuja täyteen , jos niitä tarvitsee. Kun muu metsä on vasta ~ 30-50 litraista , on ojanpenkoilla usein jo 100 l :n koivuja kaatamista vaille ylispuina.  Jos ojan syvyys on sopiva , niin voi moottorisahalla kaadella lähimmät koivut seisaaltaan , ei tarvi kykkiä nelinkontin.  Jos oja on lisäksi riittävän leveä, niin puiden ajokin onnistuu ojanpohjaa pitkin melkein millä vaan – kapeaa pohjaa pitkin moottorikelkalla.

  Ammattimiehen pörssi näköjään pullottaa isoja seteleitä täynnä siihen malliin, että tarvinneeko enää metsään lähteäkään ,  ansiomielessä ainakaan ?

  urbo urbo

  Ammamieskin on vielä hengissä😃

  jees h-valta

  Puuki oikeassa. Ojanpenkat kasvavat käsittämättömän hyvin. Muutakin kuin koivua. On minullakin tuo yksi ensiharvennukseen tuleva jonka viime syksynä raivasin juuri ja juuri Kemerahyväksytysti. NMH:na Silloin jo tiesin että ojanpenkka kasvaa tukkipuuta kuusina. Ei sattunut yhtään katsantopistettä reunaan joten ei haitannut Kemera-kartoitusta. Ojanvarsi on vielä hämäävästi naapurin kuusitukkimetsää vasten joten kauempaa näyttää sen puolelta. Mutta raja kulkee ojassa. Tulee ensiharvemmuksessa mukavasti tukkia jo. Muutamassa vuodessa turvepohjan kova sarka.

  rakentaja

  Edellisissä kommenteissa kehutaan tavallista moottorisahaa, miten

  sillä suoriutuu raivauksista.  Ehkä on jäänyt raivaussaha kokeilematta tai

  ainakin kunnollinen sellainen. Esim. Hva 555:llä kaataa järempääkin puuta

  niin kauan kuin terä ylettyy ja sehän ylettyy kun sahaa melemmilta puolin, nopeammin kuin tavallisella moottorisahalla.

  Visakallo Visakallo

  Kohta kuulet rakentaja Jesseltä seikkaperäisen selvityksen siitä, että raivaussahan pitää olla moottorisaha, henkilöauton ranskalainen ja lava-auton jenkkiläinen! – Muita vaihtoehtoja ei ole, – tällä kertaa.

  Apli

  Onhan tuo vähän painavahko mutta mies sen kantaa.. Olen kyseisellä raivurilla sahannut vuosia ja jonkin verran myös hehtaareja niin pientä puuta kun vähän isompaakin eikä loppua näy..

  Tee Ström

  https://mckone.fi/tuote/stihl-stihl-fs-561-c-em-raivaussaha/  Luulisin, että tuo saha vie meikäläisen jo eläkepäiviin. Neljä päivää olen ihastellut vehjettä tuossa takkahuoneen lattialla. Tuli viikolla haettua stihl – liikkeestä. Olkoon siinä kevääseen asti kun lumet sulavat. Kaadetaan ne risukot husqulla jos joku välttämättä talvella haluaa pitkiä kantoja. Nyt on aika tehdä harvennushommia moottorisahalla. Ja mieluimmin omassa metsässä.

  EI TAIDA OLLA AMMATTIMIEHELLÄ VIELÄ KOKOELMASSAAN TOTA PARARAINTA SAHAA?

   

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 73)