Keskustelut Tekniikka Stihlin FS 560 C-EM raivurin valmistus loppui

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 73)
 • Stihlin FS 560 C-EM raivurin valmistus loppui

  Uusimmassa (2021) Stihlin luettelossa mainitaan tämän raivurin kohdalla, että saatavissa ”niin kauan kuin varastoa riittää”.  Eli valmistus on ilmeisesti jo loppunut ja viimeiset myydään pois. Lienee niin, että on liian painava (10,2 kg kuivana)  ja tehoero FS 490 C-EM K raivuriin on pieni (2,8 kW vs. 2,4 kW), joten kysyntä näin isolle raivaussahalle lienee vaatimatonta. Ilmeisesti raivaukset myös tehdään ajoissa, joten isolle laitteelle ei silloin ole tarvettakaan!

 • Jätkä

  Tuo video ratkaisi. Tuo on pakko hankkia, miten olen pystynyt elämään ilman tuollaista?

  Tee Ström

  Käy Stilhin 561:llä heinäntorjuntakin. Husqvarnan moottorit käy kyllä karuiden kangasmaiden männytaimikoiden harvennuksiin, mutta YouTube – sahaajan työssä ne ei kauaa kestä. Saa lähteä mäntä – ostoksille.

  https://youtu.be/v49sfFXilnc

  vmt

  Tiiä sitten, mihin hyvin sopii.. Ainakin yksi tuttu pientareiden niittourakoitdija kertoi, että muut ei siinä hommassa kestä kuin isoimmat tilhit. Ja kun nyt oikeen miettii, niin eipä niissä hommissa huskun värisiä ole näkynytkään. Eli ehkä siihen hommaan tuo on paras.

  AMMATTIMIES

  MINULAN ON VIELÄN NÄITÄN,2KIN KUIN TULI AIKONAAN HOMATUA.ON MARKINOITEN PARAIN SAHA E1,OLE TULTUT PARENPAA ON,LUONTENTAVA SEKÄN ON,SITÄN MAKOSAA LÖYLYÄ.E1 HYYTY VAIKAN ON,LE1MIKOT NYKYJÄN YLIN IKÄSIÄ.OLIN NÄHTYT VAIN YHTEN,SAHAN KUTEN ON ENENPÄN LÖYLYJÄ KUIN.VIRMA VE1 MEITÄT TAKAN,VUOSINAN RUOSTIIN ESKISKURSIJOLEN NIIN.KUIN MEITÄT VIETIIN LINJAN,AUTOLAN TAMIKON HOITON TYÖN MAALEN NIIN.OLI TYÖN MAAN LAITASA,UUTEN KARHIA MERSU SEKÄN,TAMIKOSAN MELKEN 2METRINEN,KORSTO RAVAU SAHAN KANSA,OLI LATVIAN POIKIA.EN TIETÄN MINKÄN MERKINEN OLI,SAHA VAIN OLI ISO MURIKA SEKÄN,TERÄ PALIJON ISONPI KUIN SUOMIN TERÄT.MEITÄN OPAS JUUNAS SANO,ALUETAN TULEE AIKANSEKSIN MELKEN,2HETAARIA PÄIVÄÄN.LATVIAN POIKALA SEISO SILMÄ,PÄÄSÄ EN TIETÄN OLIKON,OTETUN AAMULAN MUUTAKIN KUIN KAURAN PUURUA.

   

  Tee Ström

  Toimivaksi sahaksi osoittautui METSÄLEHDEN TESTISSÄ tämä Stihlin uusin tykki, FS 561. METSÄ KUUTION yrittäjä oli SAHANNUT kyseisellä raivurilla kolmisen hehtaaria pahoilla pulverilumi – keleillä, ja piti FS 561 – raivuria parempana sahana kuin kansan suosikkia, FS 490. Vastaa kuulemma hyvin kaasuun ja 10 – senttinen puu katkeaa pyyhkäisemällä.

   

  Jätkä

  Ei katkea, ellei siinä ole lähes 300 millinen terä – eikä siinä ole.

  arto

  Normi raivauksilla taitaa saha olla liian iso. 10cm puut harvassa jos sellaista metsää raivataan olisi parempi tehdä energiaa. Minkä leikoissa voittaa sen kompelyydessä häviää. Moottorisaha puolella voisi verrata 70cc sahalla ensiharvennusta. Siihenkin on parempia sahoja.

  KeMeRat

  M1KANTER VÄNKÄRI UNOHU HIASEN KYTIIN , OTA YHTEYTÄ

  metsänhenki

  Uudessa lehdessä kokeiltuna Stihl 561. Kaikki muut tekniset tiedot samat kuin vanhassa Stihl 560:ssä paitsi terä ennennäkemätön 25 cm.

  Todetaan ykskantaan, että ”päihittää kilpailijansa raa’alla voimalla”.

  Lähin kilpailija lienee nyt kevyempi ja halvempi Husqvarna 555, jolle myös luvataan tehoja samat 2,8 kW. Lyhyempi runkoputki, jos sellaisesta tykkää.

  Mistä se ylivoima tulee? Sylinteritilavuus 4 cm3 suurempi. Enemmän vääntöä?

  Kalle Kehveli

  ”Mistä se ylivoima tulee?” 

  Tulisiko mainosmaksuista?

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 73)