Keskustelut Tekniikka Stihlin FS 560 C-EM raivurin valmistus loppui

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 73)
 • Stihlin FS 560 C-EM raivurin valmistus loppui

  Uusimmassa (2021) Stihlin luettelossa mainitaan tämän raivurin kohdalla, että saatavissa ”niin kauan kuin varastoa riittää”.  Eli valmistus on ilmeisesti jo loppunut ja viimeiset myydään pois. Lienee niin, että on liian painava (10,2 kg kuivana)  ja tehoero FS 490 C-EM K raivuriin on pieni (2,8 kW vs. 2,4 kW), joten kysyntä näin isolle raivaussahalle lienee vaatimatonta. Ilmeisesti raivaukset myös tehdään ajoissa, joten isolle laitteelle ei silloin ole tarvettakaan!

 • veli poika

  560 tilhin edeltäjä 550 oli aika yleinen saha raivaus työmailla .  AikoinaanTilhillä ei ollut kuin mallit 450/550 amattilaisille. Kun markkinoille tuli malli 480 niin

  550 myynti hiipui.  550 oli tosi tehokas ja kestävä saha ei tahtonut

  loppua millään.   Silloin se ei painanut  mitään kun oli kunnossa, nyt voimien

  hiipuessa järkyttävän painava.  Viellä yksi  roikkuu hallin  seinällä .Joskus tulee  käytettyä  ruohon  leikkuussa että pysyy saha kunnossa.

   

  jees h-valta

  Jos mies on kunnossa raivuria ei tarvitse. Kuten Pessinenkin, olen varsin hyvin hoitanut raivaukset kevyellä moottorisahalla. Stihli on niissä oivallinen peli. Nyt olen alkanut siirtyä akkusahaan. Stihl myös. Ei tarvitse keppiä kun jaksaa omilla jaloillaan ja selällään touhuta.

  arto

  Loikippa jees 200-260ha vuodessa. Taitaa tulla raivaus Sahaa ikävä.

  Tee Ström

  En allekirjoita tuota Jätkän väitettä, että Stihlin 560 – malli jää telineisiinsä kakdeksan senttisen puun katkaisussa Husqvarna 555 – malliin nähden. Toistakymmentä vuotta olen tuolla Huskun versiolla sahaillut, enkä todellakaan voi väittää, se olisi tuon kokoisilla puilla stihliä nopeampi saha. Harvoin manuaalisäätöiset sahat pärjäävät kiihtyvyydessä näille mtronic – tai autotune – versioille, sen olen huomannut moottorisahojenkin kohdalla. Ei viisviisvitonen husku tietenkään huono vehje ole järeissä taimikoissa ja ennakkoraivuilla, mutta jos sen meno jotenkin ylivertaiselta vaikuttaa Stihlin 560:een nähden, niin silloin sakemannin vehkeessä on jotain vikaa tai kyseessä on loppuunsahattu väljä kone.  Sahoissa täytyy olla suurinpiirtein samanverran käyttötunteja takana kun aletaan leikkuutehoja verrata keskenään.

   

   

  jees h-valta

  Oliskohan arto eräs kovanluokan ammattimetsurikaan paljon hehtaareissa sinulle jäänyt vaikka tekikin moottorisahalla? Pystytkö väittämään ettei olisi vuodessa tuota määrää tehnyt? Monella tapaahan raivaussaha tekee työstä kankeampaa ja jopa raskaampaa. Mutt eihän nämä nykyiset metsäntuhraajat enää selkärankaa ilmeisesti omista.

  Marjametsä

  Suattaapi olla raivaus hiukkasen myöhässä jos  se pitää tehdä moottorisahalla.

  Itämaan ihme

  ”Monella tapaahan raivaussaha tekee työstä kankeampaa ja jopa raskaampaa”

  Missä kylkimyyryssä se ukko painaa menemään, jos esim. varhaisperkaus on moottorisahalla kevyempää, kuin raivurilla?

   

  jees h-valta

  Jos joku viitsii turhaa metsässä tuhrata niin siihen on oivallisempi ja jopa moottorisahaa kevyempi laite. Nimittein Raiva-raivausveitsi. Mutta harvemmin viitsin varpumetsään lähteä.

  Metsuri motokuski

  Onko nyt jesse niin että raivaussahalla työtään tekevät ovat turhaan tuhraajia ?

  urbo

  Jesse tarvii poltinpuita, sentähen antaa tureikon kasvaa umpeen

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 73)