Keskustelut Luonto Suomen Susikanta?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 53)
 • Suomen Susikanta?

  Merkitty: 

  Hirvitalousalueen RP-PO 3, Vaasan Eteläpuolinen rannikko aina Karviaan sisämaassa, susikanta on Luken mukaan 9 sutta.
  Alueen metsästäjät suorittivat viime viikonloppuna lumijälkilaskennan alueella. He saivat tulokseksi 40 sutta.
  Yhden kunnan alueelta löytynyt suurin määrä oli Kauhajoelta 17 sutta. Joissakin tapauksissa esim Närpiössä laskenta ei oikein täsmännyt aiempien näköhavaintojen kanssa. Nyt löytyi 4 ja havainnot ovat kuitenkin olleet kahdesta laumasta toisessa 5 ja toisessa 7 sutta.

  Jos Luken tietoinen kannan vähättely on samaa luokkaa muualla maassa, niin todellinen susikanta olisi jotain 650 sutta, eikä tuo 150, jota Luke tarjoilee.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • Tikkula

  Kaakossa on taas sudet lisääntyneet parissa vuodessa reilusti. Se on saanut aikaan sen että jo syyskuun lopusssa hirvet laumoittuivat ,jota ei vanhat hirvimiehet muista koskaan tapahtuneen näin aikaisin. On hirviseurueita joilla ei ole kuin sattumahirviä, ja joillakin alueilla kymmenpäiset laumat ruskavat metissä. Että äkkiseltää tuntus että sudet päinvastoin lisäävät taas metsätuhoja tietyillä alueilla.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jos em. tilanne on pysyvä, luulisi hirvenmetsästyksen helpottuvan, kun laumat on helppo paikantaa. Metsästys pitäisi kyllä ehkä organisoida uudelleen: hirvitalousalue tulisi ottaa perusyksiköksi ja alueen seurueet jakaisivat saaliin keskenään.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  A.Jalkanen:

  ”Jos em. tilanne on pysyvä, luulisi hirvenmetsästyksen helpottuvan, kun laumat on helppo paikantaa. Metsästys pitäisi kyllä ehkä organisoida uudelleen: hirvitalousalue tulisi ottaa perusyksiköksi ja alueen seurueet jakaisivat saaliin keskenään.”

  On toki hyvä kun yritetään keksiä luovia ja entisestä poikkeavia ratkaisuja. Silti pitäisi ehdotusten olla edes jollakin tavalla realistisiä.

  Ensinnäkin tuo laumaantuminen estää juuri tällä hetkellä hirvenpyyntiä ja siis lisää jäävää hirvikantaa. Lupien siirtely ei ole mahdollista.

  Toiseksi. Tällä hetkellä kaikki seurat eivät ole mukana missään yhteislupa-alueessakaan, miten oli mahdollista saada tuollainen muutos aikaan?

  Tämä laumaantumisongelma on hyvin yksinkertainen ratkaistava, lisää susien kaatolupia ja reilusti. Se on sillä siisti.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  pikkutukki

  En edelleenkään näe sudelle mitään tarvetta !

  mehtäukko

  Sekasikiöiset rakit joutavat hävittää kaikki,- siis nämä kesyt pihanurkilla norkoilijat.

  Korpien kätköissä eleleviä aitoja susia voi ja saa olla haittarajan alla elävä määrä.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Venäjällä on 40000 sutta ja 400000 hirveä.

  Skandinaviassa on 400 sutta ja 400000 hirveä. Kun hirvensyöjät tapetaan lisääntyvät hirvet.

  Suomessa luonnollinen kanta olisi 10000 hirveä, kymmenesosa nykyisestä.

  Ei laumaantuminen mitään pyyntiä estä, vaan typerät säännökset, joilla suojellaan marginaalisen vähemmistön (100000 holtitonta sorkkaeläinlaiduntajaa) muiden kustannuksella tapahtuvaa harrastusta. Olen päässyt muutaman kerran ampumaan tuollaisista laumoista. Kinturiin on päätynyt yhdellä vedolla alle kymmenen miehen toimesta seitsemänkin hirveä. Tunnin operaatio.

  suorittava porras suorittava porras

  Aika kultaa muistot.

  jees h-valta

  Niitä ”muistoja”miesjahtien kovista saaliista olen kuullut tänä syksynä jahdin aikaan jo kahdelta muultakin metsien konkarimetsästäjiltä kuin Antonilta. Kumpaakaan näistä en kovemmiksi valehtelijoiksikaan mieltäisi. Molemmat kulmakuntansa arvostettuja seniorimaatilallisia.

  wanhajätkä

  Tänään ammuin vasan. Syitä laumaantumiseen lienee monia.  Yksi on varmasti koko kesän säässä. Ei välttämättä susissa vaikka voi ollakkin. Kova työ on päästä edes  65 % kaatoluvista. Höttyrälunta on puolimetriä. Miesten eteneminen on suksillakin toivotonta…samoin koirien. Hirvet on tosiaan laumoissa vaikka täällä ei susiongelmaa olekkaan. Syy lienee tämänvuoden poikkeuksissa sääolosuhteisssa. Tämmöistä ei ole ennen nähty. Kaveripiirin kolme turhan rohkeaa on koparoitu hengiltä. Koiralla ei tässä lumessa ole minkäänlaista mahdollisuutta selviytyä hengissä jos hirvi hyökkää. tämä nykyinen jahtiaika, kuukausi parasta pyyntiaikaa on rauhoitus. Ihan /seestä. Monet seurat ja seurueet on nostaneet kädet pystöön ja aika on lopussa. Ensivuonna älyttömät hirvimäärät täälläkin laitumiin verrattuna. Täytynee jakaa kelkkailuvuorot ajamaan kantturat yksityismailta valtion taimikoihin. Tummonen 5-10 hirvitekkoa tekee viiden hehtaarin taimikosta sileää parissa yössä. Haloo helsinki ja haloo Luke.

  Täällä ei ole tosiaan susiongelmia. Ne piiperöiden ”sudet” eivät selviä tuiskusta ja siirtyvät paremmille jahtimaille. Jokainen rakkisusi joutas kyllä nahkurin orrelle siellä etelässä ja itärajalla. Venäjältä lappaa kyllä uutta joten oikea susikanta ei tule vaarantumaan.

  Suomen Sudet on uusi Keksintö jota ajetaan ku käärmettä pyssyyn….ei hyvä

  jees h-valta

  Sanotaan niin että Suomen sudet ovat uusi ylpeytemme aihe ja siksi niitä pitää hiukan vielä vaalia että vakiintuu kanta koko suomeen. Ei ne todella hirville mikään uhka ole tänäpäivänä enkä usko että ne edes vielä kovin paljoa vähistä susista edes hätkähtävät. Keväällä ne hiukan enemmän hirville ongelmia tuo vasomisaikaan. Mutta silloinhan me säästämme wanhajätkältäkin omantunnon tuskat kun susi syö vasat.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 53)