Keskustelut Luonto Suomen Susikanta?

 • Tämä aihe sisältää 53 vastausta, 18 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta, sitten AvatarMJO toimesta.
Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 53)
 • Suomen Susikanta?

  Merkitty: 

  Hirvitalousalueen RP-PO 3, Vaasan Eteläpuolinen rannikko aina Karviaan sisämaassa, susikanta on Luken mukaan 9 sutta.
  Alueen metsästäjät suorittivat viime viikonloppuna lumijälkilaskennan alueella. He saivat tulokseksi 40 sutta.
  Yhden kunnan alueelta löytynyt suurin määrä oli Kauhajoelta 17 sutta. Joissakin tapauksissa esim Närpiössä laskenta ei oikein täsmännyt aiempien näköhavaintojen kanssa. Nyt löytyi 4 ja havainnot ovat kuitenkin olleet kahdesta laumasta toisessa 5 ja toisessa 7 sutta.

  Jos Luken tietoinen kannan vähättely on samaa luokkaa muualla maassa, niin todellinen susikanta olisi jotain 650 sutta, eikä tuo 150, jota Luke tarjoilee.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • mehtäukko

  Räsänenhän on todellakin Kansanedustaja isolla K:lla.

  Ehdoton edukseen erottuminen on lääkärin etiikka ja terveet elämänarvot joiden puolesta taistelee.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  No ei kyllä ratkea, vaikka Päivi hyvin yritti. Ymmärrätte kun luette ministeri Lepän vastauksen.

  harrastelija harrastelija

  Tahtoo olla nuo kansanedustajien vastaukset liturgiaa. Henkilökohtaisesti kuultuna Jari Lepän puhe ja vastaukset olivat kyllä jämäkän makuiset. Toinen asia on, kun pitää vastata virallisesti, niin on kierreltävä kuin kissa kuumaa puuroa, koska aina löytyy näitä pilkun n****joita jotka tarttuvat jokaiseen sivulauseeseenkin.

  Gla Gla

  Vastauksesta kyllä huokuu vahvasti se, etei halua kannan alentamiseen ole. Sen sijaan tehdään kaikkea muuta asian ympärillä, jotta voidaan sanoa asialle tehtävän jotain. En voi käsittää, mitä tutkimista valkohäntäpeurassa on, jotta kantaa voitaisiin alentaa. Hirviäkin on osattu ampua ties kuinka kauan ennen kuin mistään mobiilisovelluksista osattiin edes nähdä unta. Ihan samaa liturgiaa oli Lepän vastauksessa kuin Suorittavalla portaalla täällä, joten aikomus on jatkaa tältä osin samaa rataa kuin tähänkin saakka.

   

   

  rööri roope

  Tuupovaaran alueelta seurat kaataneet kaikki luvalliset hirvet 9 joulukuuta mennessä.Alueelle jäi runsas hirvikanta ja on hienoisessa nousussa.Silti riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjotaja Hattunen toivoo että maltillisesti lupia anotaan ensivuodelle.Yhtään hirvikoiraa ei sudet tappanee.

  Hirviä kylläkin sudet tappoi ja tappavat edelleen ja se metsän sankareita (metsästäjiä) v…..a.

  Hyvää Joulua.

  Tolopainen

  Metsästyskoirat on sitten seuraavat kahdeksan kuukautta verkkoaitauksissa. Mitä luontaista elämistä se on koirille. Sudetkin saavat juosta vapaana ja noudattaa luontaisia saalistusvaistoja luonnossa. Mitään haittaa niistä ei ihmisille ole. Jos sudet olisivat ihmisistä kiinnostuneita ne voisivat hyökätä ihmisten kimppuun joka päivä. En ole koskaan sutta nähnyt luonnossa, eikä näkeminen mitenkään haittaisi. Sudet syövät isoäitejäkin vain saduissa. Harmillista että tuollaisen teoksen on saanut julkaista joskus Suomessa, se vaikuttaa vieläkin mielikuviin.

  .

   

  Planter Planter

  Olihan mainio tuo ministeri Lepän vastaus Päivi Räsäsen kysymykseen, miten aiotaan pienentää hirvieläinkantoja ja niiden aiheuttamia vahinkoja?

  Vastaus kiteytettynä: Meillä on nyt hoitosuunnitelmat, saalis kasvaa vuosi vuodelta ja metsänomistajille on luotu kännykkäsovellus, jolla voivat arvioida vahinkoja.

  wanhajätkä

  Susi on susi. Oikeaa puhdasta sutta on ehkä 20 % suomen ”susi”kannasta. Aitoa sutta on suojeltava mutta nämä sekulirakit pitäs tappaa yhettömiin….Suomensusi perkules, vaarallinen rakki. Suomen luonto ei tarvitse yhtään siirto tai keinotekoista vieraslajia. Samoin käy kuin kävi minkin kanssa. Kanta ryöpsähti. Kanadanmajava on saatu miltei poistettua. Supi valtaa Suomen ihan luontojaan. Ruotsi on siihen reakoinut tehopyynnillä rajoillaan. Ei ole vieraslaji valkohäntäpeurankaan kanta enää hallinnassa..pitäskö istuttaa puumia???

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  ”Pohjoisen Euroopan sudet eivät tutkimuksessa erotu muiden alueiden susista eivätkä ole sen lähempänä koiraa kuin muutkaan sudet. Viime vuonna julkaistussa kansainvälisessä tutkimuksessa Suomen sudet eivät poikkea myöskään muun itäisen Euroopan susista.”

  http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/lukijalta/koirat-ja-sudet-erotettavissa-geneettisillä-menetelmillä-1.54397

  wanhajätkä

  Mielipiteet on mielipiteitä. Tutkijat ovat erimielisiä ja on ainakin kaksi ”totuutta” joista rakkien kannattajat on voitolla, kiitos yliopistojen yleisen hengen. Kaikkihan esintyy susitutkijoina. Luin juuri Kaj Granlundin kirjan ”Suden Pohjola”. Ajattelemisen aihetta sekin antaa. Ei ole hänkään susitutkija vaan tieteiskirjailija, joka on kerännyt tutkimuksia eri kantilta.

  Saahan sitä olla mitä mieltä tahansa. Totuuttahan näissä kanta-arvioissa saada kuitenkaan esiin. Sehän on nähty niin hirvi kuin susi kanta-arvioissa…

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 53)