Keskustelut Luonto Suomen Susikanta?

 • Tämä aihe sisältää 53 vastausta, 18 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta, sitten AvatarMJO toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 53)
 • Suomen Susikanta?

  Merkitty: 

  Hirvitalousalueen RP-PO 3, Vaasan Eteläpuolinen rannikko aina Karviaan sisämaassa, susikanta on Luken mukaan 9 sutta.
  Alueen metsästäjät suorittivat viime viikonloppuna lumijälkilaskennan alueella. He saivat tulokseksi 40 sutta.
  Yhden kunnan alueelta löytynyt suurin määrä oli Kauhajoelta 17 sutta. Joissakin tapauksissa esim Närpiössä laskenta ei oikein täsmännyt aiempien näköhavaintojen kanssa. Nyt löytyi 4 ja havainnot ovat kuitenkin olleet kahdesta laumasta toisessa 5 ja toisessa 7 sutta.

  Jos Luken tietoinen kannan vähättely on samaa luokkaa muualla maassa, niin todellinen susikanta olisi jotain 650 sutta, eikä tuo 150, jota Luke tarjoilee.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • suorittava porras suorittava porras
  wanhajätkä

  Jessehän on moittinut hirvimiehiä laiskoiksi jotka ei välitäkkään ampua kiintiöitä täyteen. Siinäpä sulle vastaus. Koirasudet ei kuulu luontoomme. Susi oikeana kantana kyllä. Tuleppa jesse nyt palikkoinesi ajomieheksi. Tarjoan ilmaisen majoituksen täysihoidolla ja vielä ruokaryypytkin. Tottahan sudelle kuuluu osansa luonnossa. Mutta Suomensusi, Tarkoituksella istutettu sekuli pitää tappaa sukupuuttoon. Kusessa niiden kanssa vielä ollaan.

  jees h-valta

  Kyllä aika moni ammuttu on ihan puhtoiseksi sudeksi määritelty. Katotaan se jahti sitten kun on töistä jo ulkona. Voit kutsua minut wanhajätkä jos todella ajatte ajomiehissä/naisissa, en tee koirametsällä mitään. Siihen ei oikeastaan tarvita muita kuin se mies ja koira. Jotka sillä löytyy on sen koiran ohjastajan helppo ampua. Kunhan koira ei aja vaan yrittää edes pitää aloillaan. Kyllä nuo vanhojen jermujen jutut kertoo riittämiin että jahtilavalla oli jo yhdelläkin vedolla tunkua. Riippuu tietty hiukan maaston suotuisuudesta mutta hyvä järven sivu tai sopiva metsäautoteiden väli on aika tehokas tulokseltaan.

  pikkutukki

  Kyllä metsästys on kulttuurihistoriallisesti merkittävä asia . Samoin poro- , lammas- ja karjatalous . Kohta pelataan vain tietokonepelejä ja proteiini tehdään viemärijätteestä .

  mehtäukko

  ..tai russakoista.

  arto arto

  Meillä päin metsästys on harrastus ja kauan sitten ainut liha karjan lisäksi. Muistan kun isävainaa jelppasi naapuria hepalla oli ampunut hirven jouluruuaksi salaa tietty. Oli 80 v mies isä haki hevosella sen lihat metsästä. Oli tukiajossa hevosella, peittivät jätteet hevosuralle sai takareiden vaivanpalkaksi. Toinen tapahtuma 50 luvulta pellolle tullut hirvi kaksi talollista ampunut eivät päässyt sopuun kummalle kuuluu lihat. Hävinnyt soitti nimismiehelle lihat pääty polisille.

  merpe

  Minä lopetin metsästyksen -90 luvulla, kun huomasin millaista porukkaa on nykyiset metsästäjät. Iso osa tämän päivän metsästäjistä ei ansaitse metsästäjän nimeä, vaan parempi nimitys heille olisi tyhjän räiskijät tai virkistys tappajat. Mielikuvaa vielä vahvistaa kun lukee lehdistä miten koillis-savossa ammutaan erimieltä olevien metsästäjien koiria tarhaan tai varoituslaukausia ikkunoihin.

  Gla Gla

  MT Suorittavan portaan linkissä:

  ”Eestilä on taustaltaan eläinlääkäri ja metsästäjä. Takana on seitsemän vuoden ura kansanedustajana.

  Hän kuvailee susikeskustelua kiusalliseksi. ”En ihmettele, että ihmiset täysin kyllästyneitä. Samat jutut kiertävät ja ratkaisua ei saada tehtyä.”

  En suhtaudu susiin vihamielisesti, Eestilä jatkaa. ”Mutta ne aiheuttavat suuria ongelmia.””

  Mitä jos laittaa suden tilalle hirven ja valkohäntäpeuran, vieläkö näkemykset pysyy ennallaan vai muuttuuko mielipide toisenlaiseksi, esimerkiksi väheneekö aiheutuvat ongelmat?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tuolta näkyy, mitä aloitteita edustaja Eestilä on kautensa aikana tehnyt. Eivät liity metsästyspolitiikkaan:

  https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/1094.aspx

  Sen sijaan Päivi Räsänen on äskettäin kysynyt hirvikannan hoidosta:

  https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Documents/KKV_433+2017.pdf#search=hirvikanta

  jees h-valta

  Kuinka alkaa tuntua että RKP ja Kristilliset taitaa ajaa metsänomistajan etua parhaiten pienillä resursseillaan. Pelastihan Tordvals lähes koko Suomen metsäteollisuuden EU:ssa kun muut veteli onnessaan sikeitä vihermeppien vanavedessä. Taitaa tämä lähes toiseksi pahin ongelma ratketa toimen naisen ja arvojen puolustaja Räsäsen toimesta.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 53)