Keskustelut Metsänhoito Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

Esillä 10 vastausta, 1,201 - 1,210 (kaikkiaan 1,236)
 • Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

  Tästä ilmestyskirjan kahdeksannesta vitsauksesta kaivattiin omaa keskustelua. Todettakoon keskustelun pohjaksi, että osa Suomea on jo muutettu peuranhoitoalueeksi. Tämä on hyvin kummallista, kun kyseessä on vieraslaji, joka pitäisi joko kokonaan hävittää tai pitää ainakin kanta hyvin pienenä.

  Peurat ovat söpöjä hirviöitä, jotka syövät niin puut kuin kukkaset. Luonnon monimuotoisuus kärsii, ei synny hiilinielujakaan niin tehokkaasti kuin voisi. Ja mainitsinko jo, että ne syövät meidän perennat? Haaveeksi jää hyppelehtiminen niityllä perhosparvien seassa, ei ole niityllä kukkasia eikä näin ollen perhosiakaan, peurankakkaa vaan joka paikassa. Niin ja punkkeja!

  Seuratoiminnalla ei kantaa näytetä saavan kuriin. Olisiko järkevää vapauttaa metsästys samalla tavalla kuin kauriin kanssa? Saisin heti omaan pihaan innokkaita metsästäjiä, jos se olisi sallittua. Yksi koominen ulottuvuus on se, että ilvekselle haetaan kaatolupia sillä perusteella, että ne syövät peuroja.

  Urjalan tehokkain metsästäjä ampui viime vuonna muistaakseni 143 peuraa. Tänäkin syksynä niitä ammutaan Urjalassa tuhansia, ja silti kanta ei edes pienene, vain kannan kasvu (ehkä) pienenee. Tuollaiset saalismäärät tuntuvat suorastaan koomiselta, tuo on enemmän jotain lahtaamista kuin perinteistä metsästystä. Tyypit vetää käsittämättömät määrät ruokaa maastoon, tässä linkki yhden yrityksen sivulle: http://www.honkolahunting.fi/index.php?p=GalleryEngRus kuvateksti sanoo näin: Eight tons of carrots per week. Tämä siis yhden yrityksen tilanne vuosia sitten, kanta on sen jälkeen kasvanut hurjasti. Kuinka giganttiset määrät vedetäänkään metsiin eu-tuilla tuotettuja porkkanoita ja vastaavia luontoa tuhoavan vieraslajin ravinnoksi?

  Olisi oikein jees joku palstan valopää keksii jonkun keinon millä tähän hommaan saadaan joku tolkku.

 • pystykorvat

  Kylläpä on ”hirvikultista” kirjoittavalla ja työryhmällä jalat tukevasti ilmassa. Moista puppua tulee vain puppugeneraattorista.

  Planter Planter

  Tämä pitäisi huomioida, kun asetetaan hirvi ja vhp tavoitteita. Pitää olla hirvieläintavoite hirvi+vhp.  Max 4 ? – 10?, ei ainakaan yli.

  peurat

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ehdotus: hävitetään vhp ja kuusipeura kokonaan, koska ne ovat vieraslajeja, ja otetaan tilalle saksanhirvi, eurooppalainen laji.

  http://www.metsastajalehti.fi/ajankohtaista/saksanhirvet-suomessa/

  Gla Gla

  Kuusipeura on harvinainen, eikä siten ongelma. Kunhan harvinaisena pysyy. Saksanhirveen en halua autolla törmätä, mielummin kauriiseen. Eiköhän saksanhirvi ole valkohäntää tehokkaampi taimikon tuhoajakin, kun suurempana syö enemmän ja ylettyy korkeammalle. Pysyköön siis Ruotsissa.

  Planter Planter

  Porolle kilpailija? Vanhassa riistakamerakuvassani valkohäntä pistelee poskeensa jäkälää.

  jäkälä

  jees h-valta

  Ehdotus: Hävitetään kaikki sorkalliset luonnosta niin pieneen kantaan ettei tarvii millään muotoa ihmisen kiistellä mikä on oikea kanta. Jokainen sorkallinen pitää olla niin harvinainen näky että sitä ei tapahdu edes kerran viidessä vuodessa että ihminen näkisi.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Elä hyvä mies – pitää ilveksille ja susille jättää syötävää… karhukin on mielissään kun saa joskus maistaa lihaa, ja ahma, vaikka haaskasta.

  jees h-valta

  Niillä piisaa silti koska tämä suomalaisen ihmisen ego ei kestä muutamaa sataakaan sutta niin aivan sama. Sellaiselle määrälle piisaa jo supeja ja pienelukoita aivan riittämiin. Joku kauris silloin tällöin pitää lauman jahtihalut kunnossa. Ja kerroppa AJ onko meillä joku velvollisuus murehtia luonnon kiertokulun touhuista. Aivan sama miten ruokansa hankkii ja jos ei löydä kuolkoon nälkään. Lajitovereille sapuskaa. Ja kyllä ne takaisin itärajalta toiseenkin suuntaan osaa palailla.

  Gla Gla

  Minun on aika vaikea pysyä kärryillä Jessen luontosuhteessa. Välillä ollaan niin kettutyttöä että ja välillä ei millään ole väliä.

   

  jees h-valta

  Olen luomun kannattaja. En minkäänlaisen ihmisen sohlaamisen kannattaja luonnossa. Mutta ihmisen aiheuttamat vääristymät pitää hoitaa pois ja sen jälkeen luonto hoitaa omansa aivan sataoikein. Ihmisen toiminta ei vie kuin totaalituhoon koko eläinkunnan vaikka ollaan niin asiaatuntevaa kannan säätelijää.

Esillä 10 vastausta, 1,201 - 1,210 (kaikkiaan 1,236)