Keskustelut Metsänhoito Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

Esillä 4 vastausta, 1,501 - 1,504 (kaikkiaan 1,504)
 • Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

  Tästä ilmestyskirjan kahdeksannesta vitsauksesta kaivattiin omaa keskustelua. Todettakoon keskustelun pohjaksi, että osa Suomea on jo muutettu peuranhoitoalueeksi. Tämä on hyvin kummallista, kun kyseessä on vieraslaji, joka pitäisi joko kokonaan hävittää tai pitää ainakin kanta hyvin pienenä.

  Peurat ovat söpöjä hirviöitä, jotka syövät niin puut kuin kukkaset. Luonnon monimuotoisuus kärsii, ei synny hiilinielujakaan niin tehokkaasti kuin voisi. Ja mainitsinko jo, että ne syövät meidän perennat? Haaveeksi jää hyppelehtiminen niityllä perhosparvien seassa, ei ole niityllä kukkasia eikä näin ollen perhosiakaan, peurankakkaa vaan joka paikassa. Niin ja punkkeja!

  Seuratoiminnalla ei kantaa näytetä saavan kuriin. Olisiko järkevää vapauttaa metsästys samalla tavalla kuin kauriin kanssa? Saisin heti omaan pihaan innokkaita metsästäjiä, jos se olisi sallittua. Yksi koominen ulottuvuus on se, että ilvekselle haetaan kaatolupia sillä perusteella, että ne syövät peuroja.

  Urjalan tehokkain metsästäjä ampui viime vuonna muistaakseni 143 peuraa. Tänäkin syksynä niitä ammutaan Urjalassa tuhansia, ja silti kanta ei edes pienene, vain kannan kasvu (ehkä) pienenee. Tuollaiset saalismäärät tuntuvat suorastaan koomiselta, tuo on enemmän jotain lahtaamista kuin perinteistä metsästystä. Tyypit vetää käsittämättömät määrät ruokaa maastoon, tässä linkki yhden yrityksen sivulle: http://www.honkolahunting.fi/index.php?p=GalleryEngRus kuvateksti sanoo näin: Eight tons of carrots per week. Tämä siis yhden yrityksen tilanne vuosia sitten, kanta on sen jälkeen kasvanut hurjasti. Kuinka giganttiset määrät vedetäänkään metsiin eu-tuilla tuotettuja porkkanoita ja vastaavia luontoa tuhoavan vieraslajin ravinnoksi?

  Olisi oikein jees joku palstan valopää keksii jonkun keinon millä tähän hommaan saadaan joku tolkku.

 • Gla Gla

  Ei minua kiinnosta yhden viljelijän tulos, vaan kelvottomasta politiikasta aiheutuvien vahinkojen määrä.

  Mikä on metsätalouden kannattavuus, kun taimikonhoitoon lisätään sorkkaeläinten torjuntakulut.

  Puuki

  Merkittävää haittaa on jos tulee menetyksiä satojatuhansia euroja/a ihan riippumatta siitä mikä on ko. puutarhan tuotto % tällä hetkellä.

  Suojaustoim.piteistä : Onko kellä kokemusta hirvinauhan vaikutuksesta pienenpiin hirvieläimmin ?  Estääkö metsäkauriin kulkua yhtään pelkkä kelt.hirvinauha vai pitäiskö aidata piikkilankalla tai sähkölangalla alue lisäksi ?  Tarkoitus olisi istuttaa ra-koivuja metsäkuviolle kokeeksi.

   

  Gla Gla

  Nyt on sitten sekin nähty, että joku kävi napsimassa viime vuonna istutetuista kuusista viime vuoden kasvun. Syyllinen ei ole tiedossa. Kuorta ei ole syöty mistään, vain latvus kuin saksilla leikaten napsittu pois. Onneksi uusi latvus noin pieneen taimeen tulee helposti. Kunhan ei useampia jäisi kilpailemaan.

  Kauriista puhutaan kuusen taimia syövinä, mutta peurakanta on tuolla alueella ylivoimaisesti suurempi.

  oksapuu

  Tuttu juttu, metsäkauris…

Esillä 4 vastausta, 1,501 - 1,504 (kaikkiaan 1,504)