Keskustelut Metsänhoito Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

 • Tämä aihe sisältää 2,030 vastausta, 82 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten A.JalkanenA.Jalkanen toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1,711 - 1,720 (kaikkiaan 2,029)
 • Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

  Tästä ilmestyskirjan kahdeksannesta vitsauksesta kaivattiin omaa keskustelua. Todettakoon keskustelun pohjaksi, että osa Suomea on jo muutettu peuranhoitoalueeksi. Tämä on hyvin kummallista, kun kyseessä on vieraslaji, joka pitäisi joko kokonaan hävittää tai pitää ainakin kanta hyvin pienenä.

  Peurat ovat söpöjä hirviöitä, jotka syövät niin puut kuin kukkaset. Luonnon monimuotoisuus kärsii, ei synny hiilinielujakaan niin tehokkaasti kuin voisi. Ja mainitsinko jo, että ne syövät meidän perennat? Haaveeksi jää hyppelehtiminen niityllä perhosparvien seassa, ei ole niityllä kukkasia eikä näin ollen perhosiakaan, peurankakkaa vaan joka paikassa. Niin ja punkkeja!

  Seuratoiminnalla ei kantaa näytetä saavan kuriin. Olisiko järkevää vapauttaa metsästys samalla tavalla kuin kauriin kanssa? Saisin heti omaan pihaan innokkaita metsästäjiä, jos se olisi sallittua. Yksi koominen ulottuvuus on se, että ilvekselle haetaan kaatolupia sillä perusteella, että ne syövät peuroja.

  Urjalan tehokkain metsästäjä ampui viime vuonna muistaakseni 143 peuraa. Tänäkin syksynä niitä ammutaan Urjalassa tuhansia, ja silti kanta ei edes pienene, vain kannan kasvu (ehkä) pienenee. Tuollaiset saalismäärät tuntuvat suorastaan koomiselta, tuo on enemmän jotain lahtaamista kuin perinteistä metsästystä. Tyypit vetää käsittämättömät määrät ruokaa maastoon, tässä linkki yhden yrityksen sivulle: http://www.honkolahunting.fi/index.php?p=GalleryEngRus kuvateksti sanoo näin: Eight tons of carrots per week. Tämä siis yhden yrityksen tilanne vuosia sitten, kanta on sen jälkeen kasvanut hurjasti. Kuinka giganttiset määrät vedetäänkään metsiin eu-tuilla tuotettuja porkkanoita ja vastaavia luontoa tuhoavan vieraslajin ravinnoksi?

  Olisi oikein jees joku palstan valopää keksii jonkun keinon millä tähän hommaan saadaan joku tolkku.

 • arto arto

  Taikku marjanpoimijat keräävät irtokoiria ruuaksi.  Näkyy kaikki kelpaavan jopa hirvien suolet ja muu lihajäte.

  Jätkä

  Riistan keinoruokinta pitää julistaa laittomaksi ja rikolliseksi puuhaksi. EDIT

  suorittava porras suorittava porras

  Joillakin alueilla (jossa suurin tiheys) sorkkaeläimet ovat kerääntyneet isoiksi laumoiksi susien takia. Samasta syystä niillä alueilla ei löydy halukkaita koiran avulla tapahtuvaan jahtiin. Voi olla , että ruokintakin hiipuu vähitellen. Ei haluta syöttää elukoita ,jotka painuvat petojen suuhun.

  Kolarit lisääntyvät varmasti ,kun sudet pitävät laumat liikkeellä. Kymmeniä tuhansia sorkkaeläimiä pedot eivät pysty kuitenkaan tappamaan vuosikymmeniin. Koirametsästyksen pedot voivat lopettaa pieninäkin ”pitoisuuksina”.

  Jätkältä kysyisin ,että kukas ne peurat sitten kaataa ,jos innokkaimmat metsästäjät ammutaan? 🤔 Ruokintaa harrastavat vastaavat pääosin sorkkaeläinten kaatamisestakin.

  jees h-valta

  Jos elukka joka ei pärjää luonnossa ilman ruokintaa annetaan hävitä luontaisesti on se suurin luonnon ystävän teko kautta aikojen. Sudet syö kyllä nälän heikentämät sorkalliset mielellään.

  kim1

  No onhan se vähintäänkin arveluttavaa tuo ruokinta tihentymäalueilla..,no mutta kun ne pakastimet täytyy saada kahdessa illassa täyteen..,että jää aikaa kaikkeen muuhun kivaan…,vaikkapa ilvesten metsästykseen..

  suorittava porras suorittava porras

  Näyttää jahdin aloittaminen siirtyvän lumikeleille näilläkin nurkilla viimeöisen riistakamerakuvan perusteella. . .

  Puuki

  Susilaumat ajaa hirvieläimiä liikkeelle eikä se ole hyvä asia taimikoiden kannaltakaan.  Hirvistä ym. hirvieläimistä tulee nälkäisempiä, jos eivät jää liikenteessä autojen alle , kun juoksentelevat laumoissa ympäri pitäjiä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Yksi uutinen hirvien liikkeistä vuodelta 2018.

  http://www.yle.fi/uutiset/3-10472200

  Gla Gla

  Suorittava: ”Joillakin alueilla (jossa suurin tiheys) sorkkaeläimet ovat kerääntyneet isoiksi laumoiksi susien takia. ”

  Täällä on susia ja peuroja riittää niin suuriin kuin pieniin laumoihin, aivan kaikkialle.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kaurismetsällä Turun Ruissalossa.

  http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008279057.html

Esillä 10 vastausta, 1,711 - 1,720 (kaikkiaan 2,029)