Keskustelut Metsänhoito Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

Esillä 10 vastausta, 711 - 720 (kaikkiaan 722)
 • Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

  Tästä ilmestyskirjan kahdeksannesta vitsauksesta kaivattiin omaa keskustelua. Todettakoon keskustelun pohjaksi, että osa Suomea on jo muutettu peuranhoitoalueeksi. Tämä on hyvin kummallista, kun kyseessä on vieraslaji, joka pitäisi joko kokonaan hävittää tai pitää ainakin kanta hyvin pienenä.

  Peurat ovat söpöjä hirviöitä, jotka syövät niin puut kuin kukkaset. Luonnon monimuotoisuus kärsii, ei synny hiilinielujakaan niin tehokkaasti kuin voisi. Ja mainitsinko jo, että ne syövät meidän perennat? Haaveeksi jää hyppelehtiminen niityllä perhosparvien seassa, ei ole niityllä kukkasia eikä näin ollen perhosiakaan, peurankakkaa vaan joka paikassa. Niin ja punkkeja!

  Seuratoiminnalla ei kantaa näytetä saavan kuriin. Olisiko järkevää vapauttaa metsästys samalla tavalla kuin kauriin kanssa? Saisin heti omaan pihaan innokkaita metsästäjiä, jos se olisi sallittua. Yksi koominen ulottuvuus on se, että ilvekselle haetaan kaatolupia sillä perusteella, että ne syövät peuroja.

  Urjalan tehokkain metsästäjä ampui viime vuonna muistaakseni 143 peuraa. Tänäkin syksynä niitä ammutaan Urjalassa tuhansia, ja silti kanta ei edes pienene, vain kannan kasvu (ehkä) pienenee. Tuollaiset saalismäärät tuntuvat suorastaan koomiselta, tuo on enemmän jotain lahtaamista kuin perinteistä metsästystä. Tyypit vetää käsittämättömät määrät ruokaa maastoon, tässä linkki yhden yrityksen sivulle: http://www.honkolahunting.fi/index.php?p=GalleryEngRus kuvateksti sanoo näin: Eight tons of carrots per week. Tämä siis yhden yrityksen tilanne vuosia sitten, kanta on sen jälkeen kasvanut hurjasti. Kuinka giganttiset määrät vedetäänkään metsiin eu-tuilla tuotettuja porkkanoita ja vastaavia luontoa tuhoavan vieraslajin ravinnoksi?

  Olisi oikein jees joku palstan valopää keksii jonkun keinon millä tähän hommaan saadaan joku tolkku.

 • kim1

  Metsurimotokuski vois heittää vinkin kuinka meillä pitäisi toimia…,sorkkaeläimiä yli 100/1000ha..

  Puuki

  Nuo vhp-keskittymät on jo liian tiheitä jotta norm.metsänkasvatus ja muukin tavan kasvien viljely olisi kunnolla mahdollista.  EU-tuetut metsästysreservaatit ilman aitauksia ei toimi kuten pitäisi. Jos hirvieläimiä ei aidata , niin sitten tukirahoitus myös arvokkaiden taimikoiden aitaamiseen.  Silloin jäisi tosin vielä esim. liikennevahinkojen vähentäminen tekemättä.

  jees h-valta

  Kommentoitu on kuten A.J.

  Metsuri motokuski

  Kim1 helvetinmoinen ”lahti” käyntiin. Alkaa tiheydet tippumaan. Jos paikalliset eivät enää jaksa ampua niin faceen metsästys foorumille ilmoitus niin tulijoita piisaa.

  oksapuu

  Eiköhän se ole vaan viivytys-taistelua nämä kaatoluvat ja 500ha pyyntialueet vhp:n/valkohäntäkauriin kanssa…

  Alkaa yhteiskunnan paineet olla sitä luokkaa että metsästys on pakko vapauttaa metsäkauriin tapaan…

  jees h-valta

  Noin alan itsekkin uksoa. Eiköhän tässä ala jotain tapahtua. Niin pahasti ovat metsästäjät tämän kyllä sössineet.

  Tolopainen

  Mistä niitä metsästäjiä olisi tulossa. Ei harrastus enää nuoria kiinnosta. Videopelaaminen on paljon mielenkiintoisempaa. Edes lihansyönti ei enää ole muodissa. Kyllä se aika erikoiselta näyttää eränkävijöissä tuo kanakoirametsästystä harjoittavan pariskunnan touhuilu, pelkkää rahan polttamista ja turhaa lintujen tappamista on heidän vapaa-ajan toimintansa. Miksi nuorison pitäisi olla moisessa mukana. Karhujen pyynti on pelkkää gps laitteiden tuijotusta ja autolla ajoa. Ei tuokaan ole mitään metsästystä.

  Metsuri motokuski

  Tolopaisen pessimismiä. Kannattaa kokeilla. Paljon tietokoneilla pelataan mutta myös paljon käydään metsälläkin. Eihän ne ole toisiaan poissulkevia.

  Tolopainen

  Metsäpäiviä ei lasketa mukaan elonpäiviin, siksi olen metsällä viettänyt muutamia vuosia yhteen laskettuna. Kun maaseudulla ei paljon nuorisoa enää ole, metsästäjät vähenee. Lessujen perheissä nuorisolle sallittu harrastus tupakinpolton ohella, ei tosin sunnuntaisin.

  jees h-valta

  Noh, tuosa taas on hiven sanomaakin kyllä Tolopalta. En itse niin ällöä touhua viitti edes enää katella. Menee telkku muille kanaville tai kii.

Esillä 10 vastausta, 711 - 720 (kaikkiaan 722)