Keskustelut Puukauppa Syke ja HCV.

  • Tämä aihe sisältää 123 vastausta, 25 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta sitten Puuki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 123)
  • A.Jalkanen

    Varmasti aiheellinen tarkennus. Lieneekö HCV-kohteet kuitenkin tarkistettu maastossa puukauppojen yhtydessä, ennen kuin hakkuita on kielletty, vai ihan pelkkien karttojen perusteellako?

    Teufelin Zumi

    No voi tätä jeesustelua, turpeen nostolla ja sen tukemisella on suurempi vaikutus puun myynnin kannattavuuteen.

    Rane

    Joo ei tarkennukset auta.Tässä on meneillään täysin mielivaltainen ja sekava operaatio.Kaikenlaisia ”kartoittajia” löytyy joka lähtöön.

    Kiista vanhojen talousmetsien hakkuista kiihtyy – Nyt uusia suojelukohteita haravoidaan sekä Koneen säätiön että ministeriön rahoilla – Suomenkuvalehti.fi

    Ola_Pallonivel

    Harvalla taitaa olla etelässä 20 hehtaaria sata vuotta vanhaa metsää pystyssä.

    A.Jalkanen

    Pattitilanne Värriön yhteismetsässä. Onko tarjottu suojelukorvaus liian huono vai mistä kiikastaa?

    Visakallo

    On syytä aina muistaa, mikä on ympäristöjärjestöjen suojissa toimivien tahojen perinmäinen tavoite. Se on puuta tarvitsevan metsäteollisuuden alasajo Suomessa. On hyvin vakava asia, jos myös valtion tutkimus- ja viranomaistahot onnistutaan kytkemään tähän mukaan. Suomessa on asiaan vihdoin herätty, mutta tilanteen korjaaminen on tässä vaiheessa jo todella haastavaa.

    Timppa

    Värriöläiset ovat itsenäistä porukkaa.  Kaikkea ei voi korvata rahalla.  Siellä on kysessää myös työpaikat.

    A.Jalkanen

    Tutkimus tuottaa tietoa. On parempi tehdä päätöksiä tiedon pohjalta kuin tietämättömyyden pohjalta.

    Puuki

    Mikisi esim.  rikas Koneen säätiö ei itse osallistuisi suojelukustannuksiin vaan kartoittaa metsiä muiden maksettaviksi ?    Ei ole mitään luottoa noihin ”Suomen kovapäisimpiin metsän kartoittajiin” elleivät osallstu myös kustannusten maksamiseen.  Sama koskee tietysti GP:kin , sielläkin on kovapalkkaisia johtajia pilvin pimein. Niiden palkoista voisi helposti vähentää suojelurahaa esim. 10 % ja käyttää ne varat käytännön metsänsuojeluun.

    Mo:t voisi perustaa ammattimaisen palkkojen ym. tulojen syynäysporukan , sanotaan n. 1o henkilöä jotka  hallitsee palkanlaskennan ja rahan keräyksen kiemurat,  kartoittamaan luontojärjestöjen ja vastaavien säätiöiden  rahankeräystä  ja -käyttöä.     Kone esim. valmistaa  hissejä korkeisiin betonikerrostaloihin . Niiden hissien  sähkön käyttö (myös hissien valmistus ja asennus aiheuttaa päästöjä) on iso  kasvihuonekaasupäästölähde.   Sen kompensoimiseksi säätiön tulisi osoittaa varoja metsän suojeluun ja varsinkin hiilinielujen parantamiseen eli varoja metsityksen lisäämiseen.  Tähän asti säätiön eräskin vaikuttaja on pyrkinyt heikentämään Suomen metsien hiilinielujen lisäämistä  EU:ssa.

    PS    Metsän kasvun ( ja hiilinielun) suhteesta esimerkki :  90 v. normaalimetsän kestävä (simuloitu) hakkuutaso on  3,7 mottia/v. (=vuosikasvu) . 3 erilaista vaihtoehtoa .    2. hakataan 10 % vähemmän kuin  nykyhetken kestävä hakkuumäärä –> lyhyellä aikavälillä kok. kasvu lisääntyy mutta pidemmällä laskee jatkuvasti ollen esim.  100 vuoden päästä enää 3,1 mottia/v.     3. ve ; hakataan 20 % vähemmän kuin kestävä hakkuumäärä –> alkuun kasvu lisääntyy lyhytaikaisesti ja sen jälkeen putoaa ollen 100 v:n päästä enää 2,4 mottia /v.       5,7 %:n  suojelupinta-ala laskisi ko metsän kestävää hakkuumäärää ( joka tasolla myös) pysyvästi n. 0,3 mottia/vuosi.  (L: J.Lappi -97) .

    Ola_Pallonivel

    Koneen säätiö käyttää rahaa myös suojeluun. Esim. Oulussa osti maa-alueen ja lahjoitti sen valtiolle.

    https://yle.fi/uutiset/3-11742875

     

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 123)