Keskustelut Puukauppa Syke ja HCV.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 123)
 • Visakallo Visakallo

  Sillä sammalen nimellä ei tainnut taannoisessa ojajutussa olla kovin suurta merkitystä. Säästöpuita on tällä hetkellä pystyssä pari tuhatta runkoa, ja pienvesien suojakaistoja on myös pari kilometriä, eli se siitä Petkeles. – Missä muuten olet luurannut nämä viikot?

  Teufelin Zumi

  Ei tuo pihlajapuskien runkoluku ja ohjanpenkkojen pituus oikein kertomisen arvoinen juttu ole.

  nuori isäntä

  Metsänomistajat haluavat lisätä/vaalia monimuotoisuutta talousmetsissä, mutta HCV kaltaiset menettelyt jotka johtavat omaisuuden käyttökieltoon ja taloudellisiin menetyksiin vievät halun tehdä toimia ja laittavat tekemään toimia jotka vähentävät riskiä omaisuuden käyttökiellosta.

  Visakallo Visakallo

  Teufelin Zumi: ”Ei tuo pihlajapuskien runkoluku ja ohjanpenkkojen pituus oikein kertomisen arvoinen juttu ole.”

  Kyllähän minun säästöpuuni ovat tukkipuita. Enimmäkseen mäntyjä ja koivuja, jonkinverran myös kuusia. Jokunen haapakin löytyy. Koivuista on useinmiten tehty tekopökkelöitä. Miten Zumin omat säästöpuut?

  Pienvesien suojakaistat ovat minulla järvien ja jokien rantoja, ei mitään ojanpenkkoja. Miten Zumin omat pienvesien suojakaistat?

  Taviokuurna
  • Ydinosaamistamme ovat FSC:n mukaiset HCV-alueet, kenen? no Tapion, joka puljaa saman maan veronmaksajien rahoilla kuin Lukekin. Minusta Tapion voisi lopettaa, aika on mennyt talosta ohi kauan sitten. Huima poikkeus tästä on vuosi vuodelta parantanut Metsälehti, joka, vaikka ilmestyykin vain joka toinen viikko, päihittää maakuntalehdet ja metsäalan kilpailevat julkaisut 3–0 uutisoinnissa, analyyttistä, tarkkaa kerrontaa. Tapion väen kentän metsätalouden tuntemuksen ohuus on järkyttävä. Ympäristövirtausten perässä juoksu on surkuhupaisaa, ohjaava MMM tarvitsee Tapiota hiekkalaatikokseen. Selvitysten teettäminen Tapiolla kilpailuttamatta hankkeita taitaa olla laitonta. Metsänkäsittely onn yksinkertaista, kasvatus, uusitaminen tai lepo eli ei toimenpiteitä riittävät.
  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Suomen paras metsäkeskustelu on juuri täällä. Vai tietääkö joku jossain parempaa? No ehkä hetkittäin Twitterissä… Paranisi vielä tästä huimasti, kun jokunen virassa toimiva tutkija ja Tapion asiantuntija vaivautuisi tai velvoitettaisiin mukaan. Käytännön osaaminenhan täällä on jo.

  Rane

  Petkeles tuo keskusteluihin luontojärjestön (Greenpeace?) pikantin näkökulman.Lieneekö ollut Kuusamossa kartoittelemassa?

  Visakallo Visakallo

  En tiedä, mitä muut olette mieltä, mutta olen huomannut, että saadakseen jotain asiaa ajettua eteenpäin, sitä kannattaa ajaa avoimuuden ja positiivisuuden kautta. Avoimuus toimii parhaiten, kun kertoo miksi ja mistä lähtökohdista on asioista jotain mieltä. Olen monesti huomannut arvostavani ihmisiä, vaikka he olisivat kanssani eri mieltä, jos he osaavat perustella kantansa.  A.Jalkanen on ollut tästä yksi hyvä esimerkki. Niitä huonoja, täysin päinvastaisia esimerkkejä löytyy täältä myös, mutta jääkööt he omaan arvoonsa. He ovat tehneet edustamilleen tahoille hallaa enemmän kuin itse ymmärtävät.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Näin se varmaan on että jos koetetaan muuttaa ihmisten käyttäytymistä, perusteet ja perustelut pitää olla kunnossa. Sekä tieto että tunne vaikuttavat käyttäytymiseen ja valintoihin.

  Yksi iso ongelma on se että joistakin asioista ei ole tarpeeksi tietoa. Silloin pitää koettaa edetä oikeaan suuntaan (jos edes se tiedetään), ja aika näyttää milloin ollaan tarpeeksi pitkällä.

  Hyviä esimerkkejä tästä ovat ilmastonmuutoksen ja monimuotoisuuskadon torjunta. Luonnon systeemit ovat niin monimutkaisia, että absoluuttisia totuuksia määrällisille tavoitteille ei välttämättä löydy.

  Tolopainen

  Sehän on aika selkeää, jotka eivät ole samaa mieltä ovat väärässä. Se nyt on päivän selvä asia. Vihreät ja persut ovat ideologisia puolueita samoin vasemisto, ei heidän tarvitse etsiä totuutta. Jos joka toinen sana on; maahanmuutto on syyllinen joka asiaan tai päästöjä vähentämällä ratkeaa kaikki ongelmat, sehän on pelkkää poliittista liturgiaa. Hiukan samaa kuin uskontojen pöpinät valaistumisesta ja ikuisesta elämästä. Luonto ei ole mitenkään erityisemmin kiinnostunut ihmisestä, ei tarvitse ihmistä mihinkään.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 123)